ויקי כריסטינה השוכנת בנווה צדק (מתחם התחנה) בתל אביב נוסדה לפני 6 שנים. לא ברור לי איך זה קרה, אבל עד כה לא הזדמן לי ללכת ולבדוק את המקום, אבל עכשיו, עם השקת המנות החדשות בתפריט הקיץ, קיבלתי סוף סוף משימה ללכת ולבדוק מה קורה שם במסעדת הטאפסים של מתחם התחנה. הגעתי למקום יחד עם חברתי הטובה נעמה באחד מימי שלישי של תחילת הקיץ. חנייה? היה הרבה (בתשלום), אנשים במתחם? לא נראו. לכן חשבתי לתומי שגם המסעדה תהיה לא מלאה במיוחד. להפתעתי, בין העצים והצמחים נגלו אלי שולחנות מלאים באנשים וכוסות אלכוהול לרוב. לרגע הרגשתי ברובע אירופאי קלאסי.
אוכלים בלי סדר
התיישבנו בשולחן גדול וארוך שעליו ישבו זוגות נוספים ומיד הזמנו לעצמנו 2 כוסות יין שאבלי צרפתי (49 שקלים). השאבלי היה נהדר כהרגלו והתכתב עם הערב התל אביבי הנעים. ב'ויקי' אין מנות עיקריות או סדר להזמנת המנות, פשוט מזמינים מנות טאפאס ואוכלים. נשמע הסדר מעולה. אז בכל זאת התחלנו עם סוג של מנה ראשונה והזמנו פאן דה לה קאסה (לחם תוצרת הבית עם עגבניות, שמן זית ושום – 18 שקלים).
הלחם היה טוב, אפילו טוב מאוד ויחד עם סלסת העגבניות חוסל במהירות. כמה דקות לאחר מכן הגיעו: פטאטס בראבס (תפוחי אדמה מטוגנים עם רוטב עגבניות פיקנטי ואיולי צ'יפוטלה - 24), הונגוס קון פולנטה (תערובת פטריות על פולנטה טבעונית - 39) וקסו פריטו (גבינת עיזים מטוגנת בציפוי פריך על ריבת בצל ורוטב עגבניות ופלפלים - 33), התפוחי אדמה היו מטוגנים בדיוק במידה הנכונה אבל הסיפור הגדול הוא רוטב האיולי צ'יפוטלה המעולה שהגיע איתם.
היה פשוט תענוג לטבול את תפוחי האדמה. מנת הפטריות הייתה מיוחדת מאוד שגורמת לך לתהות למה פולנטה לא חלק מהתפריט היומי. מנה עסיסית ומשתלבת נהדר בתוך עצמה. גבינה מטוגנת? תענוג. גבינת עיזים (שברה) מטוגנת? וואו! שוב, גם במקרה של הגבינה, הטיגון היה מדויק כזה שגורם לך לרצות לאכול הרבה מבלי הטעם הרע של טיגון יתר. ריבת הבצל הוסיפה לטעם ויחד עם רוטב העגבניות והפלפלים יצרו מנה שלומר את האמת, הייתי עצוב שנגמרה.
עוברים לבשר
אחרי ה"פתיחה", נעמה התחילה לאותת שהיא רוצה בשר אז עברנו למנות קצת יותר כבדות. בזה אחר זה הגיעו שרימפס על ברוסקטה (שרימפס ביין לבן, רוטב שמנת, גבינה כחולה, עשבי תיבול על ברוסקטה – 39), סינטה (עם פירה תפו"א, חלב קוקוס וכמהין – 47), מיני המבורגסה (מיני המבורגר, 45 גרם, עם איולי שום, בצל מקורמל וגבינת צ'דר – 16), פסקדו קון ארוז (דג ים על אורז בר וירקות שורש – 49) ופאייה דה מריסקו (אורז ספרדי עגול, שרימפס, קלאמרי, מולים וחצי סרטן כחול מבושל בציר סרטנים וזעפרן – 68)
רוטב לפנתיאון
עכשיו תקשיבו טוב, את הרוטב של שרימפס על ברוסקטה צריך למכור לקהל הרחב! וואו אחד גדול. כאילו מעולם לא באמת טעמתי רוטב טוב עד שטעמתי אותו. השילוב של היין הלבן עם השמנת, הגבינה הכחולה ועשבי התיבול יצרו פלא עולם שמיני. גם שאר המנה הייתה מצוינת, הלחם ספג את הרוטב והשרימפסים היו עשויים במידה הנכונה. הסינטה הייתה עסיסית למדי אבל ההברקה הייתה מה שמתחת. מסתבר שתפוחי אדמה יחד עם חלב קוקוס וכמהין יוצרים פירה מושלם. מנת המיני המבורגסה הייתה המלצה חמה של המלצר. המחיר עלול להטעות אתכם (16 שקל) אבל המנה היא מאוד מאוד, אבל מאוד קטנה. ביס. אבל איזה ביס! סינרגיה מושלמת בין 45 גרם של בשר משובח עם איולי שום, בצל מקורמל וגבינת צ'דר. אם זה היה תלוי בי הייתי מזמין 10 מנות כאלה. 
תביא פאייה
מנת הדג הייתה כבר בחירה של נעמה. אני אישית פחות אהבתי. במיוחד את אורז הבר שהיה יבש יתר על המידה. הדג אגב היה מצוין. נעמה חשבה כמוני אבל זה לא הפריעה לה לחסל את המנה. על הפאייה התעקשתי למרות שידעתי שאגיע אליה כבר במצב צבירה מלא. שאני לא אזמין פאייה במסעדה ספרדית? בטח שאזמין. לא אכלתי מנה שכזו בארצה המקורית (ספרד) עוד אז להשוות יהיה לי קשה אבל היא הייתה טובה. האורז היה עשוי במידה הנכונה וכך גם פירות הים. עם הסרטן כבר היה לי פחות כוח להתעסק אולי כי זה היה כבר סוף הארוחה.
מעשה בשלושה קינוחים
אמרתי שהיינו מלאים? לא לקינוח! ליתר דיוק 3 כאלה! הזמנו את הצ'ורוס (קינוח ספרדי מסורתי מוגש עם ריבת חלב וקרם שוקולד נוטלה – 36), צ'קולטה אסקורו (עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – 39) וג'לטו (גלידת וניל רכב עם אגוזי לוז, שברי קשיו מסוכרים וטוויל שקדים – 34). הצ'ורוס היה פשוט מעולה. מטוגן בדיוק מירבי לצד 2 רטבים שהמיסו (את הלב) בדמות ריבת חלב ונוטלה. מה יכול להיות רע?! עוגת השוקולד העשירה באמת הייתה עשירה. כל ביס מפוצץ בשוקולד, זה שהיא ללא גלוטן לא הופכת אותה למשעממת, להפך, יש יותר מקום לשוקולד... גלידת הווניל הייתה משובחת ופשוט שמחה להיות ליד אגוזי הלוז, שברי הקשיו וטוויל השקדים. מיותר לציין שהכל חוסל כלא היה. 
שורה תחתונה
זו הייתה אחת הארוחות המשובחות שחוויתי בארץ, הן באווירה השיקית של המקום והן באוכל המדויק והנכון. המלצה שלי - בהחלט!
ציון במדד ויטרינה: 9.4
שעות פתיחה: א'-שבת: 12:00 עד 01:30 שירות: אדיב, נעים ומקצועי מחירים: מנות קטנות עם מחירים סבירים עד גבוהים חנייה: חניון מתחם התחנה אווירה: המקום הנכון להיות בו מתאים ל: אוהבי אוכל טוב, איכותי ומיוחד שמשלב אווירה נהדרת