חומרי הגלם
תחתית: (תבנית גודל 24-26)
2.5 כוסות ביסקוויטים מפוררים
100 גרם חמאה
לעוגה:
500 גרם גבינה 9% (אפשר גם עם שמנות יותר)
400 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)
180 גרם סוכר
50 גרם קמח
2 ביצים
גרידת לימון
תמצית וניל/מקל וניל/ונילין
לציפוי:
2 שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. להמיס את החמאה במיקרו, לערבב עם הביסקוויטים ולהניח בתבנית אפיה עגולה
2. להדק היטב לתבנית.
3. לערבב את חומרי המלית היטב. ולצקת על תחתית הביסקוויטים.
4. להניח את התבנית העגולה בתבנית גדולה יותר ולצקת סביבה מים. האפייה תהיה בתוך אמבט המים – בן מארי. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות 40 דקות
5. לפני שהעוגה יוצאת מהתנור, לערבב בקערה שמנת חמוצה ו-3 כפות סוכר (אם רוצים יותר מתוק אפשר) ולשפוך על העוגה בעודה חמה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
6. לקרר. את העוגה אוכלים אחרי שעמדה מספר שעות אז היא מתייצבת.
7. אופציה: אחרי שהעוגה קרה, לפרוס תותים, לסדר יפה על העוגה. להכין ג’לי בטעם תות (לפי הוראות ההכנה שעל האריזה) לקרר מעט – שלא יהיה רותח, לשפוך על התותים ולשי

עוגת גבינה עם קרם שמנת חמוצה. צילום: אלונה זוהר
לאתר הרשמי של אלונה זוהר >>