חומרי הגלם
חבילת בזיליקום גדולה (כמו זו שקונים בשוק. אם קונים בסופר באריזת פלסטיק אז 3 חבילות) שטופה. קוטפים את העלים מהגבעולים. את הפסטו מכינים רק מהעלים.
10 שיני שום
1 ספל גדול של גבינת פרמזן מגורדת (לא לדחוס את הגבינה בכוס)
5 כפות צנוברים
1/2 ספל (כמו של הפרמזן) שמן זית
כ- 2/3 כפית מלח (לפי הטעם תלוי במליחות הגבינה)
1 כפית פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
1. לשים הכל במג’ימיקס עד שמרקמו נהיה כמשחה.
2. אם הפסטו סמיך מידי וגרגירי להוסיף עוד שמן זית ולהפעיל שוב את המג’ימיקס.
3. לשים בקופסא ולשמור מקרר.

לאתר הרשמי של אלונה זוהר >>