קבב הוא מאכל מזין ואהוב על מבוגרים וילדים כאחד. הפעם, לרגל הבידוד, וכדי להקל על הילדים, קבלו קבב על מקל. ועוד עם טוויסט – במקום שיפוד או מקל קינמון – מקל גריסיני.
קל להכנה וכיף להכנה. תנו לילדים ללוש את הבשר ולהכין את קציצת הבשר ותקבלו גם ארוחה וגם הפעלה.
קבב על מקל של השף שחר לוי:
המצרכים
600 גרם בשר צוואר טחון
200 גרם שומן כבש טחון
4 שיני שום, קלופות
פלפל צ'ילי אחד
בצל סגול אחד
עגבנייה
צרור כוסברה
כף כמון, טחון
מקלות גריסיני

קבב על מקל. צילום: יעל יצחקי. סטיילינג - זיו נקווה
אופן ההכנה
1. קוצצים את השום, הבצל והכוסברה ומערבבים אותם עם הבשר הטחון ושומן הכבש
2. מוסיפים לתערובת פלפל צ'ילי קצוץ, סוחטים את העגבנייה ולשים לתערובת אחידה
3. מעצבים קבבים קטנים על קצה מקלות הגריסיני
4. מחממים מחבת פסים מרוססת במעט שמן וצולים את הקבב כ-3 דקות עד לרמת העשייה הרצויה