ביסטרו גרציא שבקיבוץ העוגן הוא מוסד קולנירי שמושך אליו לא רק את תושבי עמק חפר, אלא גם סועדים מירושלים, ראשון לציון וגם צפונה. מיכל גרציאני, בעלת המקום, מספרת על חבר'ה קבועים שמגיעים מרחוק, כדי לשבת על המרפסת וליהנות מאוכל טוב באווירה של קיבוץ.

מיכל עברה עם המקום כמה גלגולים. היא התחילה בקונדיטוריה, המשיכה אל בית קפה, ובשנים האחרונות גדלה להיות מסעדה שלא מתפשרת על האיכות. גרציא, כמו מיכל, אוהבת להתחדש ולחדש. התפריט מתעדכן כאן לעתים קרובות יחסית ממה שמקובל בעסקי המסעדנות. לא צריך להיות בעל מסעדה כדי להבין שכל שינוי בתפריט דורש הרבה עבודה וגם השקעה כספית.
ארוחות הבוקר של גרציא מפורסמות בטיבן, ולא פלא שהמקום הומה אדם. גם בשעות הצהריים מגיעים לכאן מכל הסביבה כדי ליהנות מהעסקיות השוות. אם הגעתם בבוקר, מומלץ לנסות את מנת הסלמון הולנדייז, שמגיעה על חלת בריוש שנאפית במקום, גבינת שמנת, גרבלדקס סגול וביצה עלומה. ואם בא לכם משהו עם טעם עז – בריוש עין בייקון היא המנה בשבילכם, שמשלבת גם גבינת עזים, ארטישוק ומנגולד. ויש כמובן גם את המוסקה של גרציא היא מנה שמלווה את המסעדה מימיה הראשונים, והסועדים לא מוכנים שמיכל תוריד אותה מהתפריט.
ערב של עונג בקיבוץ
הגענו אל גרציא באמצע השבוע בשעת ערב, ונהנינו מהאווירה השקטה במקום. התחלנו את הארוחה עם סביצ'ה שמורכב מדניס טרי, אבוקדו, תפוזים וכוסברה על מצע לאבנה. מנה מדויקת בטעמים, חמצמצה במידה ומשתלבת יפה יפה עם הלאבנה הטעימה. המשכנו עם כרובית איולי. הכרובית היתה שחומה כהלכה ולא רכה מדי. אל דנטה היא בדיוק המידה שכרובית כזו צריכה להיות מוגשת בה.

סביי'צה דניס

כרובית איולי
לאחר מכן הגיעה מנה יפה של פלחי בטטה קריספי עם יוגורט ולימון. הפלחים של הבטטה צופו במעטפת קריספית בהחלט, והבטטה בפנים היתה רכה ומפנקת. את העיקריות – פילה סלמון ורביולי גבינות קיבלנו במרחק זמן מדויק מהראשונות. כמה דקות שאפשרו לנו למלא מצברים, אך גם לא לחכות הרבה. נתח פילה הסלמון הושחם כמו שצריך, ובפנים הדג היה רך ועסיסי. הצ'אנקים של הקריספי פולנטה ליד היו תוספת אולטימטיבית, והמנה הוכתרה כמוצלחת מאוד. נשנשנו גם מהבאק צ'וי החלוט שחיכה לו ליד הפולנטה, ורוטב האיולי היה מושלם.

עלי כריספי בטטה

פילה סלמון
רביולי הגבינות היה עדין בטעמיו. הרביולי לווה בארטישוק צלוי ובאפונה. מנה מאוזנת מאוד ולא מכבידה, למרות שבכל זאת מדובר ברביולי ממולא בגבינות, הצלחנו לסיים כמעט את כל המנה. קינחנו בנמסיס שוקולד ופירות יער, ובטארט לימון משובח. מומלץ גם לנסות את הקוקטיילים הטובים, שמוסיפים לאווירה הטובה של הערב.
אם בכל זאת החלטתם להגיע לארוחת בוקר – אל תשכחו להזמין מקום מראש.
בגרציא מתקיימות גם הופעות נהדרות, והמקום פשוט הומה ושמח. הופיע כאן לאחרונה אסף אמדורסקי, וב-19.12.18 יופיע מאור כהן. אם תגיעו לכאן בצהריים תוכלו ליהנות בין 12:00-17:30 מעסקיות שוות של מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית.
חשבון:
סביצ'ה – 44 ₪
כרובית איולי – 16 ₪
בטטה קריספי – 32 ₪
פילה סלמון – 88 ₪
רביולי גבינות – 55 ₪
נמסיס שוקולד – 36 ₪
טארט לימון – 39 ₪
סה"כ: 310 ₪
גרציא, קיבוץ העוגן. פתוח כל השבוע, מלבד בשבת (פתוח לאירועים). טל: 09-8943942