אין כמו שוק הפשפשים - האווירה, בליל השפות, הטעמים והריחות הופכים את שוק הפשפשים לשכיית חמדה לחובבי הבילויים והקולינריה. שמנו פעמינו ל"מיין באזאר" - בר-מסעדה יפואי שמשלב קהילתיות, משפחתיות, אמנות וכמובן – אלכוהול ואוכל טוב.
הבר הוקם על ידי אביעד מאיה ועומרי רבינוביץ', חברי ילדות, שמטרתם הייתה להקים מקום בעל ערך מוסף לבליינים ולתושבי האזור. המסעדה ממוקמת בסמטה מעוטרת באיורי גרפיטי ואמנות רחוב המעניקים לה צביון חי ותוסס.

הודו זה כאן! המיין באיזור בשוק הפשפשים.
תפריט שכונתי
התפריט מורכב מחומרי גלם מקומיים, טריים ואיכותיים ומשלב אוכל מקומי עם אווירה של בר שכונתי, נינוח ונעים. בין המנות ניתן למצוא מזטים עונתיים, סלטים טריים, כריכים המוגשים בלחם מרוקאי, מאפים ופיצות שנאפים במקום.
הבאר מצויד בשישה ברזים של בירה מהחבית, ארבעה מתוכם, בירה מקומית. כמו כן, מוצע תפריט קוקטיילים מיוחדים המוכנים מהשריות ביתיות ומיצויי אלכוהול עם צמחים ותבלינים ארומטיים.
ואיך האוכל?
התחלנו את הארוחה עם קוקטייל הבית "מייד אין ג'אפה" בניחוח ארומטי מתובל ועם רצועות דקיקות של מלפפונים שהעניקו פריכות מעניינת לדרינק. חלקנו מנת פתיחה שנקראת "שולחן טעימות" וכללה מגוון מאזטים כולל פרצל הבית, טחינה סלק, עלי גפן חמים ומצוינים, חציל בנענע, סלט עדשים נפלא ועוד. המנה גדולה ומפנקת, ומתאימה לחלוקה לזוג.

בהמלצת הצוות הזמנו את הלחמג'ון כמנת הדגל במקום – מאפה בשר המתובל ה"כפתה אחרה" – תבלין מיוחד המיוצר רק בטורקיה, וחומוס טרי הנעשה במקום ובתוספת צמחונית מפנקת של פטריות חמימות. החומוס נפלא וטרי והמנות גדולות ומוגשות בצורה מקורית בתוספת ירקות.
לקינוח חלקנו מנה פריכה של ופל בלגי מעוטר בבננות, גלידת וניל ורוטב מייפל, מנה שבקלות יכלה ליפול לבנאליות אך בזכות חומרי גלם מדויקים וטריים היתה טעימה ומוצלחת.
המיין באזאר שם דגש על אווירה אמנותית ומיוחדת, ומארח גלריה של יצירות אמנות בסמטה המקבילה. מדי פעם ישנן הופעות של מוזיקה חיה אבל גם בערב "רגיל" האווירה שובת לב ומיוחדת. ללא ספק נחזור לשם בקרוב!
מיין באזר - מסעדה ביפו
כתובת: עולי ציון 7 (בסמטה הפנימית)
טלפון: 03-5183927
שעות פתיחה: א-ש מ-11:00 עד אחרון לקוחות