היום (25.10) חוגגים את יום הפסטה הבינלאומי, וזה תירוץ מעולה גם בשבילנו להתנפל על מנת פסטה עשירה, צבעונית ועתירת פחמימות. כמעט אין מי שלא אוהב את המטבח האיטלקי ואת המנה האהובה שמככבת בכל ארוחה איטלקית טובה. אז לכבוד היום החגיגי בחרנו מנות פסטה שאהבנו במיוחד מחמש מסעדות ברחבי הארץ. עזבו הכל ולכו לאכול.
קפונטה של אספטה
אספטה היא טרטוריה איטלקית קטנה ורומנטית בשכונת לבונטין בתל אביב, שמגישה מנות מהמטבח הדרום איטלקי. המסעדה החדשה, שפירוש שמה (Aspetta) הוא חכו רגע, שייכת לזוג השפים אמיר הירוש ומיכל פוסמן, שוודאי מוכרים לכם מהתוכנית "MKR המטבח המנצח" המשודרת בימים אלו בקשת.
מנת פסטה נבחרת: קפונטה, תבשיל פולינזי מסורתי ועשיר, שמגיע אלינו מחבל פוליה (בקצה המגף האיטלקי), עם חצילים, זוקיני בצל ושום (56 ש"ח).
איפה: מקווה ישראל 3, תל אביב. 03-6012222

הקפונטה של אספטה. צילום: אפיק גבאי
הפסטה של גרציא
במסעדת גרציא הכפרית בעמק חפר של מיכל גרציאני, התחדשו לאחרונה במנות פסטה חדשות ומיוחדות, וביום הפסטה הבינלאומי אף יעניקו כוס יין או בירה במתנה על כל הזמנת מנת פסטה מהתפריט.
מנת פסטה נבחרת: רביולי גבינות ממולא ארטישוק, תרד, אפונים, חמאת לימון ופרמז'ן (55 ש"ח). מנה המשלבת רעננות וחומרי גלם טריים ועונתיים.
איפה: קיבוץ העוגן (על כביש 4). 053-8093569

הפסטות של גרציא. צילום: אפיק גבאי
מסעדת אפרטו
לרגל יום הפסטה הבינלאומי מציעים במסעדת APERTO בקיסריה מנת פסטה שנייה ב-50% הנחה (המנה הזולה מבין השתיים), החל מהשעה 17:00 בישיבה במסעדה בלבד ובהזמנת מקום מראש.
מנת פסטה נבחרת: קזארצ'י זיה לויזה - קזארצ'י עם קוביות סלמון, עגבניות שרי, פטרוזיליה, מנגולד, בצל, יין לבן ושבבי פרמז'ן (62 ש"ח).
איפה: אלון תבור 11, פארק התעשייה הדרומי, קיסריה. 053-9379734

קזארצ'י ויה לויזה באפרטו. צילום: אלונה להב
פסטה של ים באלמרסא
מסעדת אלמרסא של השף עלאא מוסא בעכו העתיקה משלבת בין המטבח האירופאי והים תיכוני. מלבד נוף מהמם של הים וסירות הדייגים, המסעדה מצטיינת בתפריט עשיר של דגים טריים, פירות ים, מנות בשרים וקינוחים מעולים.
מנת הפסטה הנבחרת: לינגוויני פירות ים, קרם ארטישוק ירושלמי ושמן כמהין (99 ש"ח).
איפה: נמל הדייגים עכו העתיקה. 053-9438661

לינגוויני פירות ים באלמרסא. צילום: בועז לביא
פסטיבל איטלקי באדום
במסעדת אדום הירושלמית מציינים את יום הפסטה הבינלאומי במסגרת חודש איטליה בירושלים (18-31 באוקטובר). השף אלרן בוזגלו הרכיב מבחר מנות קלאסיות ממחוזותיו השונים של המטבח האיטלקי, בליווי יינות משובחים מארץ המגף.
מנת פסטה נבחרת: פסטה פפרדלה עם פירות ים (מולים, שרימפס וקלמרי) עם שום, שמיר חמאה, שמנת ויין לבן (98 ש"ח).
איפה: דוד רמז 4, מתחם התחנה, ירושלים. 053-4275330

מבחר מנות פסטה במסעדה הירושלמית אדום. צילום: מוטי דוד