מסעדת רג'ינה, שמתמחה באוכל יהודי כשר שמגיע ממגוון תפוצות ועדות, שוכנות לה באחד ממבני האבן היפים של מתחם התחנה בתל אביב. למסעדה חצר קדמית קטנה ונעימה (בה בחרנו אנו לשבת בערב אביב שרבי), המון חללים וחדרים בגדלים שונים וגם מרפסת וחצר אחורית. בשל המבנה המיוחד של המסעדה וגם בשל העובדה שהאוכל בה הוא כשר, רג'ינה היא מקום מושלם לאירועים פרטיים בכל מיני גדלים, צורות וכוונות. מימי הולדת, דרך בר/בת מצווה ועד חתונות וערבי חברה.
מסעדה אחת ושלל תפריטים לה:
רג'ינה היא כאמור מסעדת אוכל יהודי המגיע מכל קצוות ותפוצות תבל, על כן היא מציעה מגוון עשיר מאוד של מנות וגם מספר לא רגיל של תפריטים, ביניהם:
תפריט עסקיות שמוגש בימים א-ה בין השעות 12-17 ומצ'פר את הסועדים בסט שלם של מאזטים לפתיחה במחיר המנה העיקרית,
תפריט טעימות שיפנק אתכם בכוס משקה אלכוהולי על חשבון הבית לצד תצוגה מרשימה ממנות המקום שיוגשו לכם אל מרכז השולחן ויש גם את
תפריט 'קרייזי מאנדיי' שעולה וצץ רק בימי שני מהשעה 16:00 ומציע לכם דיל של מנות ראשונות ולחם הבית למרכז השולחן, פלוס מנת ביניים, פלוס מנה עיקרית, פלוס קינוח, וכל זה במחיר שווה של 99 ש"ח לסועד. ויש גם
תפריט טבעוני למי שטבעוני.
אז עד כאן התפריטים אבל מה עם האוכל?
כאמור הגענו בערב אביב שרבי ובחרנו לשבת בחצר הקדמית של המסעדה. פתחנו את הארוחה עם 'רג'ינה היפה' ורג'ינה ביער' - שני קוקטיילים תוצרת הבית שרעננו ופתחו לנו עוד יותר את התיאבון.
לפתיחה קיבלנו לשולחן את לחם הבית שהגיע עם שמן זית מעולה, סלסת עגבניות ושום קונפי, ולצידו הזמנו מנת כבד עוף קצוץ שהיא ללא ספק מנת הדגל של המקום, וטעמה היה עשיר, עמוק וממכר (38 ש"ח). סלט קוביות סלק מוחמץ בבורגול (26 ש"ח) שהיה טרי, רענן וטעים מאוד וגם איקרה ביתית עם בצל סגול (33 ש"ח) שהייתה גם היא טעימה.
לעיקריות בחרה בת זוגתי הצמחונית מתוך התפריט הטבעוני את
מנת החוביזה, שזה תבשיל ממוצא פרסי מארטישוק ירושלמי עם עלה מנגולד, גרגירי חומוס, כוסברה, שום ולצידו קינואה (54 ש"ח) - מנה חורפית מאוד, על גבול המרק, עם טעם דומיננטי של ירקות שורש והרבה מאוד גרגירי חומוס. המנה הייתה טובה ונעימה במובן מחמם הלב והנפש של האוכל (מה שאוהבים לקרוא לו Comfort food), אבל היא לא מנה שמתאימה לכל אחד ולמי שלא ממש מת על המרכיבים שציינתי, אני מציע ללכת דווקא על מנה אחרת (ולא חסרות עוד מנות טובות ומוצלחות בתפריט).
כקונטרה למנה השורשית והצמחונית הזו, אני הזמנתי לעצמי
נתח של ורד הצלע 300 גרם מהקצבייה (145 ש"ח), בדרגת עשייה של מידיום רר ובתוספת רצועות תפוח אדמה התנור. הסטייק שהגיע תוך דקות ספורות לשולחן היה פשוט מעולה - גדול, עבה, עסיסי, צלוי כהלכה ובעיקר טעים כמו שרק סטייק טוב באמת יכול להיות. על המנה הזו אני בהחלט ממליץ.
ולסיכום
רג'ינה היא מסעדה ששווה מאוד לבקר בה, במיוחד עבור מי שמחפש אוכל טוב, מגוון, כשר ושעשוי עם הרבה אהבה ונשמה. המקום משרה אווירה נינוחה, ביתית ונעימה, השירות לבבי והלוקיישן מושלם.
ציון במדד ויטרינה: 8.9
איפה: מתחם התחנה תל אביב
טלפון: 03-7367474
טלפון להזמנת אירועים: 058-6088822
כשר: כן
חנייה: חניון ציבורי
מחירים: סבירים (במיוחד בתפריטי הספיישלים)
שירות: אדיב, לבבי ומקצועי
אווירה: ארץ ישראל הטובה
ויש גם: קבלת שבת חגיגית (עם אורחים מפתיעים) מדי שישי מ 16:00