חיפוש

בריוש זיתים וגבינת צאן

מאפה ריחני בטעם איטלקי, מרשים וטעים במיוחד, יקשט כל ארוחה וכל שולחן חג

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

חומרי הגלם 

לבצק:

500 גרם קמח עם שמרים (או 500 גרם קמח + 1.5 כפות שמרים יבשים)

2 ביצים

180 סמ”ק חלב

80 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

1 כפית מלח

 

למילוי:

1/2 גליל של גבינת צאן-פרומעז חתוכה לפרוסות

3 כפות טפנד זיתים

250 גרם גבינה צהובה מגורדת/קשקבל מגורד

 

מעל:

חלב

שומשום

 

אופן ההכנה

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 5 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.

2. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן כשהצד הרחב לכיוון שלנו.

בריוש מתכון

3. לפזר על הבצק גבינה צהובה, למרוח בצורה חופשית טפנד זיתים ומעל עיגולים של גבינת צאן.

בריוש מתכון

4. לגלגל את הבצק מהכיוון שלנו כלפי מעלה.

בריוש מתכון

5. לסגור את הכיכר שקיבלנו לצורת עיגול.

6. בעזרת סכין חדה ליצור חתכים עמוקים אך לא עד התחתית. להניח בתבנית אפיה משומנת עם חור.

בריוש מתכון

7. להתפיח את הבריוש עד שיכפיל את נפחו.

8. בעזרת מברשת להבריש את חלקו העליון של הבריוש בחלב ולפזר מעל שומשום.

9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 35 דקות. ב- 10 דקות האחרונות של האפייה להוריד את התבנית לחלק התחתון של התנור (לא בתחתית).

בריוש מתכון

10. לחכות כ- 10 דקות ולהפוך על צלחת הגשה.

בריוש | מתכון | אלונה זוהר | ויטרינה - כל מה שחדש

 

לאתר הרשמי של אלונה זוהר >>

עוד ב-מתכונים לשבועות:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.