בברזיל שנת 2018 היה מקום נפלא שמוכר אסאי עם מגוון רחב של טעמים ותוספות, ממש מתחת להוסטל שלי בסאו פאולו. תחת התירוץ שמדובר ב'מזון-על', שבזמנו נחשב לכותרת נחשקת ומסקרנת בפני עצמה, הייתי פותחת כל בוקר בביקור במקום ובהזמנה של מנת אסאי מפוצצת ברטבים ושוקולדים למיניהם. ככה, כל בוקר, על טהרת המתוק שיכול להציע לי ה'סופר-פוד'.
"הפרי אסאי עצמו הוא מריר וחמוץ" מודיע לי שי, הבעלים של "בריא לי בר" בפרדס חנה, ומנתץ את ליבי לאלפי חתיכות. "מה שיוצר אצלו את המתיקות זה כמובן תוספת רצינית של סוכר, שאנחנו ב'בריא לי בר' מעדיפים להחליף במתכון טבעי ובריא הרבה יותר – פשוט טוחנים אסאי עם מנגו, בננה, קרם קוקוס ומשקה אורז שקדים. המתיקות של הפירות האחרים כבר עושה את העבודה".
ה'בריא לי בר', מסתבר, יושב לו כבר שלוש שנים בפרדס חנה השכנה, מאז שבעלי המקום החליט לשנות את התזונה שלו לבריאותית יותר, ולהתחיל להתאמן. הוא שוכן בלב המתחם הפתוח של 'חצר השוק', שמהווה אזור מסחרי, מקסים וידידותי בפני עצמו, וסוגר את שעריו בשבת כדי לשמור על הכשרות, בהתאם לנוחיות וצרכי האוכלוסייה במקום.
העסק של 'בריא לי בר' הוא טבעוני לגמרי (אלא אם אתם ממש רוצים דבש), בריאותי, טבעי, שומר על הסביבה ואפילו זול. "שייק גדול של 650 גרם עולה כאן 25 שקלים. הרעיון של העסק שלנו הוא קודם כל להנגיש את אורח החיים הבריא לכולם, לאפשר תזונה נכונה ומאוזנת לכל כיס", שי מצהיר וחיוך רחב מתנוסס על שפתיו. גם הכלים הם ברובם רב-פעמיים, ועשויים כלי במבוק לשימוש חוזר, ושי מגלה לי שבדיוק לפני הקורונה הם התכוונו להיפטר לגמרי מכל הפלסטיק שעוד קיים במקום – אלא שאז החברה לכלים רב-פעמיים פשטה את הרגל.

בריא לי בר - מנגישים את אורח החיים הבריא לכולם
"זו תקופה לא קלה לכל העסקים", הוא אומר, ואני תוהה איך ה'בריא לי בר' בכל זאת שרד את המגיפה. "אנחנו מוכרים פה גם פירות קפואים ומגשי פירות לפי הזמנה. במחסנים יש לנו ממש חנות פירות, ועל בסיס זה ביצעתי הזמנות ומשלוחים כל התקופה. הבעיה היחידה הייתה קערות האבוקדו שנאלצנו להפסיק להוציא מאז הקורונה, כי לאחרונה האבוקדו מאוד התייקר, ויצא פשוט לא משתלם להמשיך להוציא את המנה. אנחנו מוכרים גם כלי במבוק כמו קערות וכפיות להכנה ביתית, והשתדלנו מאוד גם בקורונה להמשיך עם מה שיש".
הקונספט של שי הוא פשוט, קל, טעים וכיף. מנות הסופר-פוד שהוא ייבא אלינו הישר מברזיל הן גם סופר-פוטוגניות, מה שזיכה את העסק בלא מעט עוקבי אינסטגרם סקרנים ונלהבים. המנות יוצאות מוקפדות ומעוצבות אחת-אחת, עשויות בטוב טעם ובצבעים ססגוניים, ועם עיטורים מרשימים שלגמרי פותחים את התיאבון.
התפריט של ה'בריא לי בר' מציע מגוון מנות אסאי בהרכבה אישית, לצד תוספות ייחודיות, אקזוטיות ומרעננות, שכוללות בתוכן פודינג צ'יה, ספירולינה, גוג'י ברי, פיטאיה, אננס, גרעיני חמניה, זרעי פשתן – וכל זה רק על קצה המזלג. בנוסף יש מנות ספיישל של 'SMOOTHIE BOWLS' שנעשות על בסיס מחית בננה, חמאת בוטנים וצ'יה, ושייקים במבחר רחב ומעניין. "היבואנים מספרים שישראל היא אחת המדינות בעלות הדרישה הגבוהה לאסאי", שי מגלה לי, ואחרי הביקור שלי בברזיל אני יכולה בהחלט להבין למה.
השילוב של החום שבחוץ יחד עם הטרופיות, הקרירות, הקלילות והעסיסיות של המנה, יוצרים בתוך הגוף שילוב מנצח של אקלים ברזילאי-ים-תיכוני. בעודי אוכלת את ה'HAPPY BOWL' (מנת SMOOTHIE ספיישל בתוספת גרנולה, סורבה פסיפלורה ואוכמניות כחולות), אני נזכרת בחופים היפים של ברזיל, והטעמים המתוקים-חמוצים של המנה מציפים בי כמיהה לאקזוטיות, לחופש ולים, שיושבת לי ממש על קצה הלשון.

ברזיל פינת פרדס חנה - רוני שקדי מתענגת על שייק ספירולינה בבריא לי בר
"מה הלאה?" אני שואלת את שי, סקרנית עוד יותר כשעיניו נפערות לרווחה. "הרעיון הוא בגדול להתחיל לעבוד עם טאבלטים, לקבל בונים ישירות למטבח ולעשות הזמנות לכל מקום". וואו, אני חושבת לעצמי, וכבר מצליחה לדמיין איך אני יושבת לי על החוף בחדרה, ומקבלת קערת אסאי עשירה ומתוקה עד אליי. חלום!

סמודי בול בתוספת פודינג צ׳יה, אננס, גרנולה, קוקוס וגוג׳י ברי
אם לא נוכל לטוס לחו"ל השנה, אז לפחות נביא את חו"ל עד אלינו, לפה. אני ממליצה לכם בחום לקפוץ ולהתרענן מהקורונה עם מנה גדושה של מזון-על קיצי, ששומר על הסביבה ומנעים את החך. תבקרו שם, ותעשו חיים, וכמובן אל תשכחו שהעסקים האלה תלויים בנו. בעיקר עכשיו, ובעיקר לקראת הקיץ – כי כמו תמיד, #מונופול_זה_לא_משחק_ילדים.
בריא לי בר
איפה: האורנים 12, חצר השוק, פרדס חנה-כרכור
מתי: ראשון עד חמישי מ 9:00 עד 19:00, שישי מ 9:00 עד 14:00
מטבח: סופר פוד ברזילאי מקומי
מוטו: בריאות היא לא מילה גסה
טלפון והזמנות: 050-212-2263