מסעדת ברטי חוגגת את בוא האביב בשבוע חוויתי במהלכו תארח את איש היין
אורי כפתורי ותציע תפריט מיוחד המתמקד בתרבות הקולינרית של האגן המערבי של הים התיכון.
מסעדת ברטי, אשר מציעה מידי יום ללקוחותיה חוויה קולינארית מהאגן המזרחי של הים התיכון, החליטה לקראת בוא האביב
להתמקד שבוע שלם בתרבות הקולינרית של האגן המערבי של הים התיכון, זה של אירופה הקלאסית.
על מנת להעביר את החוויה הייחודית בנו השפים
רועי ענתבי ואור ברי, בשיתוף עם איש היין אורי כפתורי (מומחה ליינות המיוצרים באזורים אלה) תפריט יין השם דגש על יינות אגן הים התיכון של אירופה הקלאסית, ולצד כוס היין יגישו תפריט עם אוריינטציה מערב ים תיכונית, בו מנות כמו: סלט ניסואז' ברטי סטייל, מרק דגים ים תיכוני, תבשיל טלה וירקות אביב, פיסאלדייה ירקות בגריל ועוד.

ירקות ירוקים, גבינה מלוחה יוונית וצנוברים. צילום: רן בירן
התפריט יציע מגוון יינות מיוחדים אשר יוגשו בכוסות ובבקבוקים:
רוזה קלו מארי 2012 - רוזה נהדר המוצא דרכו ארצה למרות היקף ייצור מיניסקולי של מס' אלפי בקבוקים בשנה בלבד.
להט לבן 2012 - יין הביקורים של איתי להט המורכב מענבי רוסאן וויונייה.
טנוטה דלה טרה נרה ביאנקו 2012 - יין לבן ייחודי המופק מכרמי היקב היושבים למרגלות הר הגעש המפורסם של סיציליה, אתנה.
דומיין דה ל'הוריזון ל'אספרי 2010 - בלנד של ענבי סירה וגרנאש בוגרים במיוחד הגדלים באופן פראי באזור הרוסיון שבצרפת.
החגיגה תתקיים מידי ערב במהלך חול המועד פסח 13-20.4
כתובת: המלך ג'ורג' 88 תל-אביב
טלפון: 2512950 072
אתר המסעדה:http://www.bertie.co.il
l