לשכבת השוקולד
להמיס בסיר:
1/2כוס חלב
2 כפות קקאו
100גרם שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר
100גרם חמאה
כשהכל נמס להוסיף לסיר:
1/2 כוס קמח תופח
3 חלמונים
להקציף במיקסר עם וו הקצפה:
3חלבונים
2 כפות סוכר
לערבב את השוקולד עם הקצף.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות בתבנית עם מים למשך 15 דקות.
אחרי 15 דקות לשים מעל את שכבת הגבינה.
לשכבת הגבינה
300 גרם בלילה של עוגת גבינה (מיוחד לשבועות)
200 סמ"ק שמנת חמוצה
25 גרם קמח
1 ביצה
תמצית ווניל
50 גרם חלב
2 כפות סוכר.
לערבב הכל בעזרת מטרפה ולשים מעל שכבת השוקולד האפויה.
לאפות יחד עוד 30 דקות בחום של 180 מעלות.
לצנן את העוגה במקרר לשלוש שעות לפחות.
לציפוי:
200גרם שוקולד מריר
250סמ"ק שמנת מתוקה
להמיס במיקרו ולצקת על העוגה.
לעיטור:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות סוכר
להקציף יחד ולעטר בעזרת שק זילוף וצנתר

לאתר הרשמי של אלונה זוהר >>