מאות אלפי תלמידים ברחבי הארץ יציינו את יום השואה מהבית דרך מיזם "מקום של תקווה", אשר יאפשר לתלמידי ישראל להיחשף לדילמה מתוך ההצגה "להיכנס לנעליים שלהם" באמצעות המחשב שבביתם. הדילמה תוצג בפני התלמידים באמצעות סרטון ולאחריו יתקיים שיח פעיל של התלמידים עם מחנך הכיתה.
מיזם "מקום של תקווה" הוא מרכז הצגות אינטראקטיבי נייד המתמחה בשואה, ובימים כתיקונם הוא נודד בין בתי ספר ברחבי הארץ ומאפשר לתלמידים להתנסות בדילמות של שורדי שואה. הקהל צופה בהצגה והוא שותף פעיל בעלילה, מה שמאפשר לו להתחבר, להזדהות ולהכיר את נושא השואה בדרך מרגשת וייחודית שכמוה לא נראתה בארץ.
השנה בעקבות משבר הקורונה וביטול עשרות הצגות שהיו אמורות להתקיים בבתי ספר ברחבי הארץ, החליטה יפית ונטורה, היזמת שמאחורי הפרוייקט, להעניק לתלמידי ישראל את האפשרות להיחשף לדילמה אחת מתוך ההצגה "להיכנס לנעליים שלהם" באמצעות המחשב שבביתם. הדילמה תוצג בפניהם באמצעות סרטון שצילמו וערכו עבורם ולאחריו יתקיים שיח פעיל של התלמידים לפי דף הנחיות ופעילות שיקבל כל מחנכ/ת בישראל.
עד כה נרשמו ליוזמה מעל 1,100 בתי ספר תיכונים ופנימיות מכל רחבי הארץ.
יפית ונטורה, היזמת שמאחורי "מקום של תקווה" היא נכדה לניצולי שואה, הרואה שליחות בהצלה ותיעוד של סיפורי ניצולים. לפני שלוש שנים זכתה במענק מקרן אנה פרנק והקימה את "מקום של תקווה" – מרכז הצגות אינטראקטיבי במטרה להנגיש את הסיפורים לכמה שיותר תלמידים. התאטרון מונה 13 אנשי צוות, רובם דור שלישי לשואה. ההצגה האינטראקטיבית "להיכנס לנעליים שלהם" המיועדת לתלמידי תיכון נכנסה תוך שנה לסל תרבות ארצי, וצפו בה עד כה 12,000 תלמידים בכל רחבי הארץ. בעקבות ההצלחה יצאה הצגה נוספת – "והעולם שותק", המיועדת לקהל מבוגר ומתבססת על דילמות מוסריות של יהודים שהיו בעלי סמכות בשואה. את התאטרון מלווים קרן אנה פרנק ומעוף.
צילום ראשי: תומר שיש מתוך הצגה "והעולם שתק"