דיכוי הנפש בכסות התשוקה
ישנן קלאסיקות שלא נס ליחן, אם בשל היוצר, אם בזכות היצירה ואם הודות למי שהגביה אותה עוף. במקרה הזה מדובר בישראל דמידוב ששב אל תפקידו הבלתי נשכח ברומן הפסגה של יצחק בשביס זינגר "העבד" בתאטרון הגשר.
לאחר הפרעות הקטלניות שנערכו בכפר הפולני יוזיפוב, הצליחו מעטים לנוס על נפשם. יעקב המלמד העילוי היה ביניהם, כששודדים מקומיים מוכרים אותו לעבדות אצל איכר בהרי הקרפטים. שאלת אמונתו של יעקב איננה מוטלת בספק, אך יצריו הם ככל יצרי בני האנוש, ושם – בין הפרות ברפת, הדעות הקדומות של הגויים, ותחושת הבדידות – הוא מוצא עצמו מהרהר בוואנדה, בת אדונו.
היא איננה אדישה לתשוקתו, ועל מנת לממש את אהבתם השניים נמלטים ובוחרים בכפר יהודי נידח, בו איש אינו מכירם. ואנדה מתחזה לאילמת בכדי שמוצאה לא יוסגר, וחייהם של הזוג עוברים תהפוכות וקשיים אין ספור. דילמות רוחניות, ערכיות ויום יומיות הפכו לחלק אינטגרלי ממציאותם, כמו גם התהייה בדבר ציר הגורל – עד כמה יכול אדם לייצר את מסלולו מבלי להתחשב במכשולי הסביבה והאינטראקציה עם הבריות.
חמלה, כנות ותשוקה הם ציר עלילת המופת, כשלצידו של דמידוב ניתן למצוא את מיקי לאון, לנה פרייפלר, הנרי דויד ועוד רבים ומוכשרים. יבגני אריה הוא הבמאי ע"פ תרגומו של בן בר שביט, כך כשגם בסופה של הצפייה תישארו פעורי פה נוכח הרצון לפענח את כוחה של האהבה. לאלו מחוזות היא עשויה להוביל את גיבוריה, ומהם המחירים אותם יהיו עתידים לשלם בעבורה – כשבתווך קוצפות ורוגשות תאוות אנוש בסיסיות של חמדנות, קנאה, בורות לצד בריאה מופלאה וכמיהה לשמר את חלקת האלוהים הקטנה.
משך ההצגה: כשעתיים ורבע כולל הפסקה
משתתפים: ישראל (סשה) דמידוב, לנה פרייפלד, מיקי לאון, נטשה מנור, ליליאן שלי רות, יבגני טרלצקי, בוריס אחנוב, נועה הר-ציון, פאולו א. מואורה, אבי אזולאי/הנרי דוד, סבטלנה דמידוב, אלכסנדר סנדרוביץ', דור מיכאלי, הלל קפון, מקסים רוזנברג.
קול המספר: דורון תבור
הכניסה מגיל 16 ומעלה (ההצגה כוללת קטעי עירום)
מתי: 8-9 בינואר 2020
מחיר מיוחד לחברי ויטרינה: 115 ש"ח בלבד (במקום 200 ש"ח)
