במשך שנתיים יצר ועיצב המאייר יוסי אבולעפיה עשרות מפלצות ססגוניות ומרהיבות, אליהם התאים הסופר אפרים סידון, סיפורים משעשעים וקטעי שירה מצחיקים. חלפו השנים והמפלצות שהתאגדו לספר מקסים ופופולרי, קרמו עור וגידים כאשר צוות גדול של שחקנים, זמרים, פסלים, מלחינים, נגנים, ציירים, מעצבים וטכנאים, הקים אותם לתחייה בצורת פסלי ענק של המפלצות שמוצגות בתערוכת 'גן המפלצות' במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב. לכל מפלצת הייחוד והסיפור שלה ובתערוכה הן גם פוצחות כל אחת אחת בתורה בשיר ובהצגת יחיד קטנה שמלווה במוסיקה, אורות ואפקטים מיוחדים. נשמע לכם מפחיד? דווקא לא.

ביקור וביקורת:
הביקור בתערוכת גן המפלצות היה בהחלט מרגש עבור הילדים, שהסתובבו ורצו בין המפלצות השונות וגם ישבו מולן מרותקים בזמן שכל אחת מהן פצחה בשיר. מומלץ מאוד להגיע בשעות החשכה כדי ליהנות ממירב האפקטים של התאורה הצבעונית שמציפה את הגן ואת המפלצות ואל תפספסו את המתחם השני והנוסף של התערוכה, שבו נמצאות עוד כמה מפלצות מעניינות במיוחד, שאחת מהן גם משפריצה מים. עבודת ההפקה, הפיסול, המוסיקה והעיבודים של כל מפלצת בהחלט מרשימים. הטקסטים של אפרים סידון קצת ארוכים ומיושנים בסגנונם, אבל על כך מפצה העושר הויזואלי של התערוכה.
מומלץ לילדים עד גיל 10
מומלץ גם לבקר בחנות התערוכה ולרכוש את ספר המפלצות ואת חוברת הצביעה
ובאותה הזדמנות, ניתן גם לשלב ביקור בפלנטיריום של המוזיאון בכרטיס מוזל שעולה רק 10 ש"ח, אבל אני ממליץ לוותר על התענוג, שכן הסרט שמוקרן שם די משעמם ורחוק מלהיות מלהיב ו/או מעשיר.
מתי:עד סוף חודש אוקטובר בין השעות 18:30 - 23:00
איפה: מוזיאון ארץ ישראל בתל אביב
כמה: 109 ש"ח בקופות לכרטיס יחיד ו 280 ש"ח לכרטיס משפחתי שכולל כניסה לשני הורים ושני ילדים
ויש גם: מתחם פעילות מיוחד לילדים הכולל ארגז חול ענק לבניית מפלצות עם מדריכי פיסול בחול , מתחם לצביעת מפלצות, פעלתון, קיר סלפי מפלצות, כסא מלך המפלצות ועוד..