תמיד עולה השאלה האם יש צורך להשרות את הסלמון הטרי בלימון ומלח לפני האפייה והתשובה היא לא. נתחי הדג מוכנים לתיבול ולאפייה או צלייה, דבר שהופך ההכנה למהירה. בין אם תכינו דג סלמון בתנור או בין אם תכינו אותו במחבת הוא תמיד יתפוס את תשומת הלב בשולחן ויותר כמלך השולחן הבלתי מעורער. הוא מהיר ופשוט להכנה, עסיסי ומתאים לרטבים ולטעמים שונים.
דג סלמון אפוי בתנור
לצורך הכנת המנה הצטיידו בנתחי סלמון ללא עצמות בכמות המתאימה למספר הסועדים. את נתחי הדג המופשרים או הטריים מרחו מכל הצדדים במרינדה של שום כתוש, שמן זית, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון. השרו את הדג לספיגת הטעמים כחצי שעה, ולקראת האפייה חממו תנור לחום של 200 מעלות. את נתחי הסלמון הניחו על תבנית משומנת בשמן זית כשהעור כלפי מטה. אפו את הדג כרבע שעה עד להשחמה קלה ולא יותר מדי כדי לשמור על עסיסיותו. העבירו את הנתחים לצלחת הגשה והתענגו על הטעם המעודן. לצידם תוכלו להגיש סחט ירוקים מרענן להשלמת טעמו המעודן של הסלמון.
דג סלמון במחבת
מתכון קל ומהיר שלא יפסיקו להחמיא לכם עליו. ערבבו בקערה קטנה שמן זית, מלח, פלפל שחור, ואם אתם אוהבים טעמים מתקתקים, הוסיפו גם רוטב טריאקי. (ניתן גם להוסיף רוטב סויה ומעט סילאן או דבש). עסו את נתחי הדג היטב ברוטב ותנו להם כמה דקות לספוג אותו. מחממים במחבת שמן, מניחים את הנתחים כשהעור כלפי מעלה וצורבים מספר דקות.
מנמיכים את האש ומשאירים את הדג מספר דקות נוספות על האש כשהמחבת מכוסה. הופכים את הנתחים, מטגנים את צידם השני גם כן דקות ספורות ומכבים את האש. את הדג מומלץ להגיש לצד ירקות כגון: שעועית ירוקה, אספרגוס, תפוחי אדמה אפויים, בורגול או להניח על מצע של פירה, עדשים וכדומה. לפניכם תתקבל מנה משביעה, בריאה, מאוזנת וצבעונית. אם נהניתם ואתם רוצים לאמץ את הדג הנהדר וקל ההכנה, תוכלו לגוון את אופן הכנתו עם רטבים שונים, תוספות וציפויים בכל פעם מחדש.
נתחי פילה סלמון בקראסט
מנה יפה, עשירה, חגיגית וצבעונית אך סוד הטעם שלה הוא בפשטות. המרינדה להכנת המנה כוללת: פפריקה, מלח ופלפל שחור, שמן זית ושום כתוש כבסיס שעליו ניתן לגוון ולהוסיף טעמים כמו רוטב פסטו, לימון בלאדי וטעמים נוספים אחרים שאתם אוהבים. לחובבי החריף אין מתאים מדג סלמון עם מעט צ'ילי גרוס כתוספת למרינדה. את המרינדה מורחים על נתחי הדג המונחים בתבנית משומנת, כשהעור כלפי מטה.
ועכשיו לציפוי המפנק והמיוחד שגם לו גיוונים רבים. ניתן לפזר על הדג תערובת של אגוזים טחונים, שקדים טחונים או גרוסים, פיסטוקים גרוסים וגם פירורי לחם או קרוסטיני שיהפכו את הציפוי לפריך וקראנצ'י. את הנתחים אופים כרבע שעה תלוי בגודל הנתחים, בחום של 200 מעלות ומקפידים שהציפוי לא ייחרך. והנה לפניכם דג מלכותי, מנה שגונבת את ההצגה בכל שולחן ועליכם רק לדאוג שיהיו מספיק נתחים לכולם.
סלמון אפוי ברוטב חרדל דיז'ון
את הכנת המנה מתחילים כמובן בהרכבת המרינדה, שהיא מקבץ הטעמים שייספגו בבשר בדג העסיסי. ניתן לגוון את הרוטב ולהוסיף דבש למי שאוהב את הדג מתוק מעט, טעמים שמשתלבים היטב עם חרדל גרגירי. מערבבים חרדל דיז'ון, שום כתוש, שמן זית איכותי, מלח ומיץ מלימון סחוט. את המרינדה הזו מורחים על נתחי הדג. מומלץ להשאיר את הדגים עם המרינדה במקרר לשעה לפחות כדי שיספגו את הטעמים. גם למתכון זה ישנן אפשרויות גיוון, והפעם בגזרת עשבי התיבול. ניתן לפזר מעט רוזמרין בין הנתחים לפני האפייה, עלי תימין או בצל ירוק, פטרוזיליה או כוסברה אחרי האפייה. אופים את הדגים בחום בינוני עד גבוה ומקפידים לא להשאיר את הנתחים זמן רב בתנור כדי שלא יתייבשו. בתיאבון.