חיפוש

פטריות למניעת סרטן

ממחקרים עולה כי לפטריות מאכל מסוג שי-טאקי ומאי-טאקי יכולות אנטי-סרטניות שעשויות לסייע במניעת מחלת הסרטן. כל הפרטים בכתבה שלפניכם, כולל מתכון מיוחד לדלורית ממולאת בפטריות

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

סרטן השד היא המחלה הממארת השכיחה ביותר בישראל ובעולם המערבי בכלל. בכל שנה מאובחנים כ-4500 מקרים חדשים. מחקרים רבים מאששים כי פטריות המאכל מהסוגים שי-טאקי ומאי-טאקי הן בעלות יכולות אנטי-סרטניות התורמות למניעת מחלת הסרטן, מעכבות את התפתחות התאים הסרטניים ואף מקלות על ההתמודדות עם המחלה.

 

הנטורופתית טל בן דוד מסבירה את סגולות הפטריות: פטריית מאי-טאקי – מחקרים מראים כי לפטרייה יכולת לעודד יצירת תאים של מערכת החיסון המשמידים תאים סרטניים ונלחמים בהתפתחות הגידול. כמו כן, התברר שאכילת פטריות מאי-טאקי שיפרה את יעילות טיפולי הכימותרפיה, הפחיתה תופעות לוואי ושיפרה במידה ניכרת את ההתמודדות עם המחלה בסוגי סרטן רבים ובהם – סרטן השד, סרטן ריאות, סרטן המעי הגס, סרטן הכבד ועוד. את הפעילות הרפואית האנטי-סרטנית של הפטריות מייחסים לרכיבים מסוג בטא גלוקן. כמו כן נמצא שהפטרייה מסייעת באיזון רמות הסוכר בדם ומחזקת את מערכת החיסון.

 

סגולות השי טאקי

פטריית שי-טאקי – היא אחת מפטריות המאכל החשובות ביותר שתורבתו ומגודלות לצורכי מאכל ורפואה. בין סגולות הפטרייה הרבות שנמצאו במחקרים שונים, התגלה שהפטרייה מכילה חומר ייחודי בשם לנטינאן אשר מחזק את מערכת החיסון ומעכב התפתחות תאים סרטניים. מחקרים מראים שפטריית ה-שי-טאקי מסוגלת לגרום להגדלת הפעילות של המקרופג'ים – התאים הבולעניים של מערכת החיסון אשר אחראים בין היתר על זיהוי תאים סרטניים והשמדתם.

 

כמו כן הפטריות עשירות בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול, הן מספקות מקור מצוין לחלבון ועשירות במינרלים רבים, בהם ברזל, אשלגן, סידן, אבץ, סלניום ונחושת.

 

מתכון לדלורית ממולאת בפטריות מאי-טאקי ושי-טאקי ברוטב טחינה

חומרים:

3 דלוריות נקיות וחצויות לאורכן

4 כפות סילאן

2 כפות שמן זית  

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית זרעי כמון

מלח, פלפל

 

לאורז:

2 כפות שמן זית

3/4 כוס אורז מלא מושרה שטוף ומסונן

1/2 1 כוסות מים רותחים • 2 שיני שום

1 שקית פטריות מאי- טאקי מיובשות

מלח, פלפל

1 שקית (200 גרם) ערמונים בואקום קצוצים או 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

2 כפות צימוקים קצוצים דק

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק

4 כפות כוסברה קצוצה דק

1/4 כוס מיץ ליים או לימון

4 כפות שמן זית

 

להגשה: טחינה גולמית

 

אופן ההכנה:

1. משרים את הפטריות המיובשות ע"פ ההוראות על האריזה, סוחטים וקוצצים. שומרים את מי ההשריה.

2. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים שום, אורז, מלח, פלפל ופטריות ומערבבים. מודדים את כמות מי ההשריה של הפטריות, משלימים עם מים לסה"כ כוס וחצי נוזלים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה ומבשלים כ- 30 דקות עד שהאורז רך, בסיר מכוסה. מצננים ומעבירים לקערה.

3. מורחים את חצאי הדלורית בסילאן, מטפטפים מעט שמן זית ובוזקים מלח, פלפל, כוסברה וכמון. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 40 דקות עד שהדלורית רכה. 4. מוסיפים לקערת האורז את יתר החומרים, מערבבים וממלאים את הדלורית. להגשה מזלפים על הדלוריות טחינה גולמית.

 

הכתבה בחסות חוות תקוע

 

עוד ב-אוכלים בריא:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
ויטרינה הוסיפו מוצר לויטרינה

בעלי עסקים וחברות, יזמים, מנהלי שיווק, מעצבים ואמנים - יש לכם עסק, מיזם, מוצר או שירות חדש ומעניין ולא אכפת לכם שכולם ישמעו עליו וירצו לקנות אותו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.