ליוונית החדשה שברחוב ירמיהו בתל אביב קוראים ספרטה, אבל להבדיל מהספרטנים ההיסטוריים שהיו עם קשוח וידוע בחוקי המשמעת הנוקשים שלו ובסגפנותו, בספרטה התל אביבית ההיפך הוא הנכון. פה שולט ההדוניזם, השפע, המוסיקה ואווירת הטברנה השמחה.
האנשים שמאחורי המקום
מי שעומד מאחורי ספרטה הוא יובל כלב - מבעלי הבר המיתולוגי "הנביאים" שבצפון תל אביב. איחוד הכוחות הזה יצר כוח שמורכב מניסיון של שניםם בתחום המסעדנות והלילה עם התמחות מיוחדת ביוון. המסעדה נבנתה במודל קולינרי מיוחד, המשחזר עבר הסועדים חוויה יוונית אותנטית מלאה, הכוללת מנות יווניות מסורתיות בטעמים וניחוחות ים תיכוניים עם אווירת טברנה שמחה וחגיגית. כיאה למקום שיש תמיד לשמוח בו עוד ועוד, תוכלו בתמורה ל 98 ש"ח בלבד לשתות ללא הגבלה מגוון סוגי אלכוהול (דיל מדהים לשתיינים שבינינו), כשאת הפן הקולינרי משלים תפריט שרינג שמאחד בין טעמי יוון העתיקה למטבח המקומי עדכני.
המקום
המסעדה עצמה משתרעת על פני 300 מ"ר ויש לה גם גג אינטימי הצופה על תל אביב ויפתח בקיץ הקרוב. המעצבת דניאלה דווידזון בחרה לעצב אתת המקום בצורה שונה מהמסעדות היווניות הקיימות ופנתה לכיוון של יווןן העתיקה. האוכל היווני של ספרטה מוגש על צלחות המעוצבות בסגנון ימי הביניים כלי אוכל כסופים שמזכירים משתה יווני.
הבר של ספרטה מפנק באלכוהול. צילום: אפיק גבאי
מה בתפריט?
- פלטת מזטים – 5 מאזטים עונתיים מוגש עם לחם הבית ( 59 ש"ח). המאזטים היו טעמים מאוד והורכבו בעיקר ממרחים שונים. גם הלחם היה חם וטרי
- לביבות פרסה – על מצע של ציזיקי, סלסה וורדה וצ'ימיצ'ורי ים תיכוני (38 ש"ח) - נחמד אבל לא יותר מזה
- חלומי אה לה רומאנה – ארטישוק אה לה רומאנה צלוי בגריל עם גבינת חלומי על צ'ימיצ'ורי ים תיכוני, שרי קונפי, רוקט וקרעי לחם שרוף (48 ש"ח) - מנה מצוינת, טעימה ופראית
- סלט יווני קלאסי – ירקות שוק בחיתוך גס, תערובת עשבי תיבול טריים, זיתי קלמטה וגבינת פטה (42 ש"ח). סלט יווני כמו שסלט יווני צריך להיות.. הזיתים היו מעולי
- קציצות דגים ברוטב עגבניות: מנה חזקה, חריפה וטעימה שמזכירה יותר את המטבח הצפון אפריקאי מאשר את זה היווני
- שווארמה יוונית – שוק טלה ושפונדרה בבישול ארוך, מפורקים על טחינה, ציר בקר, סלסלה וורדה, בצל חרוך ופיתה יוונית ( 68 ש"ח) - מנה מעולה, טעימה ומתובלת והבשר פשוט מעדן
- קבב יווני - קבב יווני עשיר בעשבי תיבול טריים על פיתה יוונית, סלסה וורודה, טחינה/ ציזיקי בליווי ירקות צלויים ותפו"א מדורה (64 ₪) - עוד מנה מצוינת. הקבב עשוי טוב ומתובל בצורה מעניינת והתוספת של תפוחי האדמה הצלויים, עושה את העבודה ולוקחת את המנה למקום המעושן והטבעי שלה
- סובלאקי פרגית - שיפודי פרגית בתערובת תבלינים סלוניקאים על פיתה יוונית, טחינה/ציזיקי, בליווי ירקות צלויים וקרעי תפוח אדמה מדורה (74 ש"ח) - מנה נחמדה. הטחינה מצוינת והשילוב עם הפיתה מצוין
- קלאמרי מטוגן- קלאמרי בציפוי קריספי לימון טרי ואיולי פלפלים מעושנים (69 ₪). יופי של מנה. הקלאמרי טריים ופריכים והטעם הלמוני שולט ומגרה את כל החושים
- אורז פירות ים – אורז חם מוקפץ עם תרד, עגבניות, צנוברים, סלסלת עגבניות וציזיקי (72 ש"ח). מנה מצוינת, מנחמת ומחממת את הלב
קציצות הדגים של ספרטה. צילום: אפיק גבאי
שורה תחתונה
למרות המיתוג המאוד יווני ברור שלה, ספרטה התל אביבית מציעה חוויה אקלקטית יוונית-ים תיכונית-תל אביבית. האוכל מצוין, לא זול ומתובל בהתאם לחך הישראלי-מזרחי, אבל בהחלט יצירתי וטעמים מאוד. האווירה היא של מקום שאפשר ורצוי לחגוג בו והשילוב עם האלכוהול עובד מצוין. שווה ביקור.
ספרטה - מסעדה יוונית חדשה
זאנ'ר: טברנה יוונית ים תיכונית
מתאים ל: כל מי שמתחבר לוויב היווני ואוהב אוכל טוב ואלכוהול טוב
אווירה: שמעתי שעושים פה מסיבה
אהבתי במיוחד: את מנת השווארמה, את המזטים ואת האלכוהול
חניה: יש חניונים ציבוריים באזור
מחירים: בינוניים - גבוהים
שירותים: מרווחים, נקיים ונגישים.
כשר: לא
עסקיות: יש
שעות פתיחה: בימי חול 19:00-01:00, שישי שבת 12:00-01:00
איפה: ירמיהו 54 תל אביב
טלפון להזמנות: 03-605-6575