חיפוש

מתכון מושלם לספגטי בולונז

והפעם בסגנון איטלקי: בלוגר האוכל שלנו ראובן מייסלוס הגיע השבוע עם מתכון בניחוח שונה מהרגיל

מאת: ראובן מייסלוספורסם ב: 02/11/2020
X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
מאת:  בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  

 

האוכל איטלקי בעיני הוא אוכל מדהים, המבוסס ברובו על פסטה עם רטבים שונים. למי שלא יודע, הפסטה הומצאה בסין לפני כ 5000 שנה, והיגרה במסעות מרקו פולו מסביב לעולם. הפסטה נפוצה מאוד בארץ, גם בבתים, וגם במסעדות. כל אחד אוהב פסטה מסוגים שונים של קמח, או צורות, וגם לכל אחד העדפה לרוטב מסוג אחר. היום נכין ספגטי, ברוטב בסגנון בולוניה (בולונז בארץ, ראגו באיטליה). למי שלא מכיר את הטריק, הטיפ שלי לשדרוג טעמי רוטב הבולונז, הוא להוסיף כוס יין אדום לרוטב, אשר יעמיק את צבע הרוטב, וגם ישדרג את הטעם פלאים. באופן עקרוני אפשר לבשל את הרוטב שעות על אש נמוכה ולרכז עוד יותר את הטעמים.

 

מצרכים:

חבילת ספגטי יבש 500 גרם

1 ק״ג בשר טחון עם 20%-25% שומן

2 גזרים גדולים

2 פלפל גמבה אדומים

2-3 בצלים

חצי ראש שום

מלח ופלפל לפי טעם

2 פחיות שימורים של עגבניות מרוסקות

כוס יין אדום

שמן זית

 

הוראות לרוטב:

1. מתחילים בלצרוב את הבשר הטחון על אש גבוהה בתוך סיר עם מלח ופלפל.

2. בינתיים נקצוץ את כל הירקות, וכשהבשר יהיה שחום מכל הכוונים, נוציא אותו לקערה, ואז נטגן את הבצל, השום והגזר 5 דקות בשמן זית, ונוסיף את הבשר עם מלח ופלפל, ונערבב היטב.

3. ננמיך את האש, ונוסיף כוס יין לסיר, ואחרי כמה דקות נוסיף את העגבניות המרוסקות ונערבב.

4. מי שאוהב יכול להוסיף גם עלי בזיליקום בשלב הזה לרוטב שיתבשל.

5. מבשלים על אש נמוכה לפחות שעה, ובינתיים מרתיחים סיר לפסטה.

6. כשהרוטב מוכן, מכינים את הפסטה לפי ההעדפה האישית והוראות היצרן.

7. מערבבים את הפסטה המסוננת עם הרוטב, ומגישים.

 

שיהיה בתאבון!

 

 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.