לא קל להיות שף במסעדה, בבית קפה או אפילו בבית הפרטי. אמנם ניתן לקבל סיפוק רב בעבודה בייחוד כאשר זוכים למחמאות מצד לקוחות מרוצים, אבל מדובר גם בהשקעה רבה, בלחץ גדול להגיש את המנות בזמן ובאחריות על איכות המנות. מזל שיש כלי אחד שעומד לימינו של השף בכל עת והוא סכין השף. למעשה, סכיני שף הולכות וצוברות תאוצה לא רק בקרב שפים מקצועיים, אלא גם בקרב בשלנים חובבניים.
כל היתרונות בסכין שף שכדאי להכיר
בין אם אתם מכינים סושי, מתמודדים עם חיתוך עצמות כבש או פורסים לחם טרי שיצא לא מזמן מהתנור, סכיני שף הם בגדר חובה בכל מטבח. כל מי שמחליט להחליף את הסכין הפשוטה בסכין שף מקצועית וייחודית אינו מצטער על כך, ויש לזה לא מעט סיבות:
עמידות לאורך זמן
סכין שף מקצועית עמידה לאורך זמן רב. בניגוד לסכין רגילה שעלולה להיפגם ולצאת מכלל שימוש תוך זמן קצר, סכין השף נמצאת כאן כדי להישאר, אם יודעים לטפל בה נכון, כמובן. כך שכל מי שמשקיע וקונה סט של סכיני שף איכותיות אינו מצטער על כך. כי הסכינים משמשות אותו לאורך זמן רב ובכל מקום – בין אם מדובר בהכנת ארוחת ערב במסעדה יוקרתית, ובין אם מדובר בהכנת מנות במסגרת שירות "שף עד הבית".
מתאימות לסוג המזון
לכל סכין שף יש ייעוד מיוחד משלה. וכשם שהן שונות בצורותיהן, כך תפקידן שונה. לדוגמה, סכיני שף בעלות להב חד נועדו לחיתוך של ירקות או בשר. ישנן סכינים שיש להן להב מלבני ורחב שנועדו יותר לפריסה, ואילו סכינים משוננות להב מיועדות יותר לחיתוך לחם. אבל אם עושים את הצעדים הראשונים בעולם הבישול, ניתן לרכוש סכין שף לשימוש כללי, ולאחר מכן להרחיב את מאגר הסכינים בהדרגה.
חיתוך מדויק בכל שלב
סודה של כל סכין שף הוא דיוק החיתוך. אם יודעים להתאים את הסכין לסוג המזון שאיתו עובדים ברגע נתון, ניתן להגיע לחיתוך מדויק. אופן החיתוך משפיע רבות על טעמו של האוכל, כך שהבישול הוא אחד התחומים הבולטים יותר שבהם כדאי לדייק היטב.
מונעת מכם להתעייף
בישול יכול להיות מעייף, אבל כשמשתמשים בסכין מתאימה, הוא הופך לנוח הרבה יותר. סכין שף מקצועית מותאמת לאחיזה נוחה. היא גם קלת משקל ואפשר לעבוד איתה במשך שעות על גבי שעות, ועדיין לשמור על אנרגיות.
אינה משפיעה על טעם המזון
כאשר חותכים את המזון בעזרת סכין בלתי איכותית, היא עלולה להשאיר טעם על חומרי הגלם. דבר כזה לא יכול לקרות כאשר משתמשים בסכין שף אמיתית, שכן היא עשויה מחומרים איכותיים.
ראינו עד עכשיו כי סכין שף איכותית יכולה לעשות שינוי משמעותי במטבח. לפיכך, הסכין היא מתנה מצוינת לכל שף מתחיל או ותיק, וכמובן מתנה גדולה לעצמכם – לאנשים שאינם מוותרים על הכנת מנות איכותיות לפי המתכון.
מי ישמור על הסכין?
ברגע שמגלים את יעילותן של סכיני שף, תוהים מדי פעם איך אפשר היה להכין מנות בלעדיהן. אבל כשם שהסכין שומרת על כך שהמזון שלכם יוכל כראוי, כן צריך לשמור עליה. סכין שף אינה דורשת תחזוקה מיוחדת מעבר לרגיל, אבל עדיין יש לשים לב לכמה דברים. ראשית, שימו לב אילו מצרכים אתם חותכים באמצעות הסכין. ואין הכוונה רק להתאמת סוג המזון לסוג הסכין, אלא גם למצבו של חומר הגלם. מומלץ להימנע מלחתוך בעזרת הסכין מזונות קשים שעמם היא מתקשה להתמודד, וזאת כדי לא לפגוע בלהב.
ואם כבר מדברים על להב סכין השף, יש לשמור עליו היטב. וזה אומר להפריד בין להבי הסכינים באמצעות מתקן מגנט מיוחד, מגירה נפרדת או תיק עור. כמו כן, יש צורך להשחיז את הלהב רק באמצעות כלים מיוחדים המיועדים להשחזה ולהקפיד לנקות את הסכין בעדינות לאחר כל שימוש.