חיפוש

מתכון לניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות ובשר

והפעם בלוגר האוכל ראובן מייסלוס לוקח אותנו לאיטליה ומלמד אותנו איך להכין ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות ובשר עם מתכון קל ופשוט - צפו בסרטון

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

 

ניוקי בשבילי הוא מאכל הפסטה האהוב ביותר. אני ארגנטינאי, ותרבות הקולינריה האיטלקית היא חלק ממורשת מדינת המהגרים ארגנטינה שמורכבת מרוב מהגרים איטלקי. יש מסורת ארגנטינאית שכל 29 לחודש אוכלים ניוקי בכל בית, ומתחת לצלחת יש מטבע או שטר לסמן כי המשכורת תיכף מגיע. אני גם נולדתי ב 29/08, אז ברור שניוקי זה המאכל שלי!

 

כל מי שאף פעם לא הכין פסטה ביתית, מוזמן ללמוד היום איך מכינים ניוקי תפוחי אדמה, מתכון פשוט ביותר, ומומלץ להכנה כל המשפחה יחד. אני תמיד מכין עם הילדים כמה קילו ניוקי, ומקפיא אותם שיהיה זמין. הרוטב שהכנתי במתכון הוא בשרי, אבל כמובן יכולים להכין כל רוטב אחר שתרצו למנה.

 

חומרים לניוקי:

1 ק״ג תפוחי אדמה

2 כוסות קמח (מי שרוצה קמח פסטה יכול, אני אוהב קמח לבן)

2 ביצים

חצי כף מלח

קמח נוסף למשטח העבודה

 

חומרים לרוטב:

1 ק״ג בשר טחון עם 20%-30% שומן

1 גזר גדול

2 בצלים

חצי ראש שום

מלח ופלפל לפי טעם

2 פחיות עגבניות מרוסקות

כוס יין אדום לבישול

 

הוראות הכנה לניוקי:

מרתיחים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שמתרככים, הקליפה שומרת שהתפוחי אדמה יספגו פחות מים.

מקלפים את תפוחי האדמה, ועושים פירה בצורה ידנית או במערבל מזון שיהיה מרקם כמה שיותר חלק.

יוצקים את הפירה על משטח עבודה, מורחים אותו קצת שיתקרר לטמפרטורת מגע, ומוסיפים לו את הקמח, הביצים והמלח.

לשים היטב, ומקמחים תוך כדי עד לקבל מרקם גמיש, וקצת דביק.

מחלקים את המסה שיצרנו לחלקים קטנים יותר, ומגלגלים לנקניקים דקים בעובי כ 2-3 ס״מ.

חותכים את הנקניק לפי גודל הניוקי שרוצים, מקמחים שוב, ויוצרים גומות עם קרש, או מזלג על הניוקי.

בשלב הזה הניוקי מוכן לבישול, אני אוהב גם להכניס למקפיא על תבנית שיהיה יותר נוח לעבוד אתו אח״כ, או לשמר להזדמנות אחרת.

לבישול הניוקי, נרתיח סיר גדול במקסימום, נוסיף קצת שמן, ונזרוק פנימה את הניוקי לכמה דקות עד שיצופו.

 

הוראות הכנה לרוטב:

מתחילים בלצרוב את הבשר הטחון על אש גבוהה בתוך סיר עם.

בינתיים נקצוץ את כל הירקות, וכשהבשר יהיה שחום מכל הכוונים, נוציא אותו לקערה, ואז נטגן את הבצל, השום והגזר 5 דקות בשמן זית, ונוסיף את הבשר עם מלח ופלפל, ונערבב היטב.

ננמיך את האש, ונוסיף כוס יין לסיר, ואחרי כמה דקות נוסיף את העגבניות המרוסקות.

 

מבשלים על אש נמוכה כשעה, מוסיפים לניוקי ומערבבים, מוזגים כוס יין אדום טובה, ובתאבון!

 

עוד ב-מבשלים בבית:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.