את הסגולות הבריאותיות של דגים כולנו מכירים. מעבר לזה שהם טעימים מאד, בדגים יש הרבה מאד יתרונות תזונתיים שמתאימים למכלול של דיאטות בריאות לרבות דיאטות שיועדות להפחתת משקל, גם כאשר אין עודף משמעותי והירידה היא קשה. כמובן שהמגוון האדיר שבו ניתן להכין דגים הופכים אותם לחומר גלם מבוקש מאד ובסיס למנות משובחות ומוצלחות. אז אם גם אתם רוצים להבין קצת יותר למה בעצם דגים בריאים לנו ובפרט דג אמנון וגם מחפשים רעיונות למתכונים מוצלחים, הגעתם למקום הנכון.
בסוגיית הבריאות, דג אמנון, כמו דגים רבים אחרים מלא בחלבון מה שהופך אותו לבריא מאד, לתומך בדיאטות משום שחלבון מסיע להפחית את תחושות התקפות הרעב במהלך היום ובמיוחד בשעות הקשות של אחר הצהריים.
דג אמנון מכיל ריכוז גבוה של שמני אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9 אלו חיוניים לתהליכים בסיסיים בקיום האנושי כמו ראיה, ריכוז, ערנות, שלמות העור ועוד. יתרונותיו של דג אמנון הוא בבשרניות של הדג, בקלות שבהסרת שדרתו ומעט עצמות צפות והבשר מאד מאד טעים, כך שאפשר לאכול את הדג בהנאה רבה מטוגן, אפוי או ברוטב.
מתכון להכנת חריימי טריפוליטאי
חריימי טריפוליטאלי, או בשמו המקובל חריימה, הוא, בשונה מהחריימה המרוקאי שאנחנו מכירים לא מגיע עם עגניות בכלל, אלא עם מעט רסק עגבניות ופלפלים חריפים וכמובן שהתוצאה הסופית היא מעדן. זמן ההכנה של המנה כולה היא כארבעים דקות כולל ההכנה של החומרים. עבור החריימה תצטרכו דג אמנון, מפולט כמובן, 2 בצלים אותם יש לקצוץ ולטגן על אש גבוהה לכמה רגעים ולהנמיך אותה כך שהבצל לא ישחים אלא יזהיב. במידה וישחים המנה תצא מרה. כמובן שחשוב לשפוך הרבה מאד שמן ולא לחסוך בו, זאת לא רק למען הבצל שסופח שמן, אלא בעיקר כדי לפתוח את הטעמים של התבלינים.
יש לקצוץ פלפל חריף, אדום קטן או ירוק, חמישה שיני שום ולהוסיף אותם אל הבצל שעל האש יחד עם פפריקה חריפה או מתוקה, לערבב ולטגן במשך דקה, שוב חשוב להקפיד לא להביא לידי השחמה.
לאחר דקה יש להוסיף שלוש כפות גדושות של רסק עגבניות ולהמשיך לערבב עד להגעה לעיסה, עם הוספת מים בהדרגה ובסיום מלח. יש לתת לרוטב להתבשל כעשרים דקות על אש נמוכה תוך הקפדה שהוא לא נשרף ושיש מספיק נוזלים. לאחר פרק זמן של כעשרים דקות עד חצי שעה יש לטעום את הרוטב ולתקן טעמים באמצעות הוספת תבלינים. ניתן להוסיף כפית אבקת מרק שתעשיר את הטעם, אבל כמובן שלא חייבים. לאחר מכן יש להוסיף דג אמנון לתוך הרוטב ולתת לו להתבשל, על אש קטנה, במשך פרק זמן של כרבע שעה, לא יותר. ניתן לקשט את הצלחת בכוסברה, עם ההגשה.
בתאבון!