חיפוש

טפאו מתחדשת

מסעדת טפאו בתל אביב, שהביאה לישראל את בשורת הטאפס-בר הספרדי, מתרעננת ומשיקה תפריט חדש, מראה חדש ותפריט קוקטיילים חדש. אז ברור שהיינו שם לבדוק במה מדובר.

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

לפני 14 שנים היא הביאה לישראל את בשורת הטאפס-בר הספרדי, שמאז הפך לטרנד חם ומתמשך בלא מעט מסעדות בכל רחבי הארץ. ועכשיו, מסעדת טפאו (TAPEO) המיתולוגית מרחוב הארבעה בתל אביב, מתחדשת ולצד עיצוב חדש היא מכניסה גם מנות חדשות לתפריט האוכל של השף המוערך אבי כהן וקוקטיילים חדשים פרי יצירתו של המיקסולוג אדי ניומן. מבחינתנו כל האירוע הזה הוא תירוץ מספיק טוב להתלבש, לרדת למטה ולהתפנק באחד המקומות הכי שווים בתל אביב. יום חמישי, השעה היא עשר וקצת בלילה, המקום מלא בסועדים והאווירה שמחה וערנית במיוחד. התיישבנו על הבאר והתרשמנו מהעיצוב החדש של המקום - עדיין ברצלונה וגאודי שולטים, אבל אליהם התווספו קירות לבנים, תאורה נעימה ואינטימית ותצוגה קולינרית חדשה ומרשימה של נתחי בשרים מעושנים, שפתחה לי את התיאבון (וגרמה לבת זוגתי החצימחונית להרהר בשאלה האם טבע האדם רע מנעוריו). הקהל במקום כלל עורך דין פלילי מפורסם, במאי קולנוע מפורסם לא פחות, הרבה נשים יפות ומטופחות וכמה גברים מדושנים שנראו צמאים לעוד. טפאו תל אביב במבט מן החוץ. צילום אנטולי מיכאלו טפאו תל אביב במבט מן החוץ. צילום אנטולי מיכאלו

הקוקטיילים החדשים

מי שהקים את הבאר בטפאו על הקוקטיילים המפורסמים שלו (ע"ע 'המרגריטה של טפאו') הוא המיקסולוג אדי ניומן, שמאז ובזכות, הפך לדמות בארים מיתולוגית בתל אביב. מאז אדי עזב ועכשיו הוא חזר כדי לצמצם את תפריט הקוקטיילים ןלזקק אותו לכדי כמה אבני חן יקרות וטובות שמומלץ מאוד לנסות ולטעום. אנחנו הלכנו על ה'קריסטל ליקר ליצ'י', וודקה ומיץ רימונים (44 ש"ח) - קוקטייל חמצמץ וטעים מאוד ועל ה'פאו סאוור ברנדי ספרדי, סאוור ווישניאק של אדי' (48 ש''ח) - שהוא קוקטייל מעולה למטיבי לכת שאוהבים טעמים עמוקים ומעושנים. למרות הרקורד המכובד שלנו בשתייה, שני הקוקטיילים האלו די סובבו לנו את הראש ולקחנו אותנו ביד אל תוך אווירת ההדוניזם הנעימה של המקום. מעולה! קריסטל - נסו אותו! צילום אנטולי מיכאלו קריסטל - נסו אותו! צילום אנטולי מיכאלו

הסביצ'ה הכי טוב בעיר 

רבים נוטים לחשוב בטעות שסביצ'ה הוא מאכל אסייתי או יפני, אבל האמת היא שהסביצ'ה מגיע מדרום אמריקה והוא גם המאכל הלאומי של פרו. בטפאו לסביצ'ה יש מקום של כבוד שמגיע עם עמדת סביצ'ה יעודית ומדוגמת ומבחר רחב של סוגים. אנחנו הלכנו על ברמונדי מושרה בטקילה וליים, עם סלט עשבי תיבול ורוטב פלפלים מעושנים (40 ש''ח) שהיה חלומי ואלוהי ביחד - טרי, רענן, מפתיע ומאוזן בטעמים ובקיצור מושלם. לידו לקחנו גם סביצ'ה בס בסגנון פרואני עם ירקות טריים, קרם אבוקדו וטורטיה פריכה ( 38 ש"ח), שהיה לא פחות מבריק והתוספת של הלחם הקלוי הפכה את כל העסק לברוסקטה קטנה וטעימה להפליא.  TAPEO_סביצ'ה בס בסגנון פרואני עם ירקות טריים, קרם אבוקדו וטורטייה פריכה_צילום- אנטולי מיכאלו (1) (Custom)

הטאפסים המומלצים:

מבין מבחר הטאפסים החדשים שטעמנו, אני רוצה לספר לכם על אילו שבעיני היו המוצלחים ביותר. ירקות: בגזרת הטפאס ירקות מומלץ לנסות את הוג'טלס - ירקות גריל עם רוטב רומסקו (34 ש"ח), הברנחנה - טחציל קלוי בגריל, עגבניות מגורדות, גבינת טולום ואורגנו טרי ( 28 ₪) ואת צ'מפיניונס, שזה מבחר פטריות מוקפצות עם שום, צ'ילי וחמאת פלפלים מעושנים מעושנים (28 ש"ח). אל תשכחו להזמין גם את הקרפציו סלק  המעולה, שנקרא כאן רמולצ'ה, ומוגש בסלסה ורדה, צנוברים קלויים וגבינת צאן, ולידו קחו את אחד מהלחמים המיוחדים שנמצאים בתפריט תחת השם 'פינצ'וס' (28 ש"ח) בשרים: בבשרים כדאי לנסות את ה קרוקטס שזה רוטב בשמל עם חזה אווז ופטריות בציפוי פריך (28 ש"ח) ותנסו גם את ה צ'ולטאס - ספייריבס חזיר בבישול ארוך, רוטב  BBQצ'יפוטלה וסלט כרוב מרענן (48 ש"ח) - מנה מתוקה כמו סוכריה שבאמת כדאי לחכות איתה לסוף המנות. קרוקטס רוטב בשמל עם חזה אווז ופטריות בציפוי פרי. צילום- אנטולי מיכאלו קרוקטס רוטב בשמל עם חזה אווז ופטריות בציפוי פרי. צילום- אנטולי מיכאלו פירות ים: המקום מציע מגוון רחב מאוד של טפסים עם פירות ים ומומלץ מאוד לנסות את המחיונס  (54 ש"ח) שזה מולים מוקפצים בחמאה, יין לבן וסירופ גזר מתקתק ואת מנת הקאלמרס קון חודיאס - קלאמרי מוקפצים עם שעועית שחורה, תרד, קונפי ושום - מנה טעימה להפליא, עמוקה וממכרת (34 ש"ח) קלאמרס קון חודיאס קלאמרי מוקפצים עם שעועית שחורה, תרד וקונפי שום_צ... קלאמרס קון חודיאס קלאמרי מוקפצים עם שעועית שחורה, תרד וקונפי שום פאייה: יש גם טאפסים קטנים וחמים של פאייה (אורז בבישול ארוך עם בשר ופירות ים) שמתאימים בעיני יותר לימי החורף הקרים, אנחנו בכל אופן כבר היינו מלאים באוכל טוב ובאלכוהול, שהעדפנו לעבור ישר לקינוחים ולקחנו מנה אדירה של צ'ורוס חמים ופריכים שהגיעו עם רוטב ריבת חלב מהמם ורוטב שוקולד חלב נמס (38 ש"ח) וקאפאס דה צ'וקולטה - מוס שוקולד, קרם שוקולד לבן, קציפת נוגט ואגוזי לוז מסוכרים, שהיה טעים מאוד (אבל לא כמו הצ'ורוס). 

שורה תחתונה:

מסעדת טפאו זכתה בתואר 'מוסד קולינרי' בזכות ובכבוד, תוך הקפדה על איכות בלתי מתפשרת של חומרי גלם, מנות יצירתיות וטעימות, שירות מעולה ואווירה יוצאת דופן. ההתרעננות האחרונה שעברה המסעדה היא הזדמנות נהדרת עבורכם לבקר ולהכיר את אחת המסעדות הטובות בישראל. מומלץ.

ציון במדד ויטרינה: 9.5

איפה: רחוב הארבעה 16 תל אביב מתי: ימים א' - ש' משעה 18:00 ועד הלקוח האחרון כמה: המחירים לא זולים אבל הם סבירים ביותר ביחס לאיכות ומורכבות המנות אווירה: הדוניזם נובורישי ספרדי שירות: מקצועי ואדיב חניה: בחניון הארבעה שיד טלפון להזמנות: 03-6240484

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.