חיפוש

חמין לשבת

אין חורף בלי חמין, ואין חמין בלי קטניות ודגנים - לקחנו לבדיקה כמה מוצרים מבית 'סוגת' והבאנו אותם לאמא שתכין מהם מתכון מנצח לחורף חם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

החורף הישראלי אמנם קצר יחסית, אך את המאכלים שלו מאמצים באהבה גדולה. תבשילים, מרקים וקדרות הם הכוכבים של עונת החורף, שמיים אפרוריים וגשם ואנחנו מתחילים לחלום על מרק עדשים חם, קדרות וחמין ביתי מלא כל טוב. 

 

החלטנו להכין חמין, או יותר נכון לקחנו לבדיקה כמה סוגי קטניות מבית סוגת, ואת כל זה הבאנו לאמא שכנראה תדע לעשות את זה יותר טוב. את המתכון של אמא אנחנו לא מגלים, אבל הנה המתכון של סוגת, שיש בו קווי דמיון - ותמונות "לפני" ו"אחרי" החמין של אמא.

 

מתכון לחמין:

 

חומרים ל-15 מנות:

2 עצמות ברך

1 ק"ג חזה בקר חתוך לקוביות

1/2 ק"ג שעועית לבנה שהושרתה במים למשך 12 שעות

1/2 ק"ג שעועית אדומה שהושרתה במים למשך 12 שעות

10 תפוחי אדמה קלופים וחצויים

5 בצלים קטנים קלופים

5 שיני שום קלופות

100 גרם גרגרי חיטה

 

לרוטב הבישול:

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 גזרים מגוררים על פומפייה שמן

3 כפות רוטב סויה

2 כפות סילאן או דבש מלח ופלפל לבן

1 כפית פפריקה IMG-20151127-WA0036

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים נתחי בשר ועצמות בסיר גדול עם מעט שמן עד להשחמה

2. מוציאים מהסיר ובאותו סיר גדול מסדרים שני סוגי שעועית, תפוחי אדמה, בצל ושום

3. מטגנים בצל וגזר במעט שמן עד להשחמה

4. מניחים חיטה בשקית קוקי, סוגרים, מחוררים ומניחים בין המרכיבים מפזרים את הבצל והגזר המטוגנים מעל, יוצקים סויה, דבש ותבלינים

5. ממלאים במים עד 3 ס"מ מעל תכולת הסיר

6. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה

7. מעבירים לפלטה, לתנור בחום שבת או ללהבה קטנה ומבשלים כ-12 שעות.

IMG-20151128-WA0006

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
ויטרינה הוסיפו מוצר לויטרינה

בעלי עסקים וחברות, יזמים, מנהלי שיווק, מעצבים ואמנים - יש לכם עסק, מיזם, מוצר או שירות חדש ומעניין ולא אכפת לכם שכולם ישמעו עליו וירצו לקנות אותו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.