החורף הישראלי אמנם קצר יחסית, אך את המאכלים שלו מאמצים באהבה גדולה. תבשילים, מרקים וקדרות הם הכוכבים של עונת החורף, שמיים אפרוריים וגשם ואנחנו מתחילים לחלום על מרק עדשים חם, קדרות וחמין ביתי מלא כל טוב.
החלטנו להכין חמין, או יותר נכון לקחנו לבדיקה כמה סוגי קטניות מבית סוגת, ואת כל זה הבאנו לאמא שכנראה תדע לעשות את זה יותר טוב. את המתכון של אמא אנחנו לא מגלים, אבל הנה המתכון של סוגת, שיש בו קווי דמיון - ותמונות "לפני" ו"אחרי" החמין של אמא.
מתכון לחמין:
חומרים ל-15 מנות:
2 עצמות ברך
1 ק"ג חזה בקר חתוך לקוביות
1/2 ק"ג שעועית לבנה שהושרתה במים למשך 12 שעות
1/2 ק"ג שעועית אדומה שהושרתה במים למשך 12 שעות
10 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
5 בצלים קטנים קלופים
5 שיני שום קלופות
100 גרם גרגרי חיטה
לרוטב הבישול:
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 גזרים מגוררים על פומפייה שמן
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן או דבש מלח ופלפל לבן
1 כפית פפריקה 
אופן ההכנה:
1. מטגנים נתחי בשר ועצמות בסיר גדול עם מעט שמן עד להשחמה
2. מוציאים מהסיר ובאותו סיר גדול מסדרים שני סוגי שעועית, תפוחי אדמה, בצל ושום
3. מטגנים בצל וגזר במעט שמן עד להשחמה
4. מניחים חיטה בשקית קוקי, סוגרים, מחוררים ומניחים בין המרכיבים מפזרים את הבצל והגזר המטוגנים מעל, יוצקים סויה, דבש ותבלינים
5. ממלאים במים עד 3 ס"מ מעל תכולת הסיר
6. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה
7. מעבירים לפלטה, לתנור בחום שבת או ללהבה קטנה ומבשלים כ-12 שעות.
