חיפוש

בנג'ולינה בגליל

אחרי שמילא את הבטן במספר נכבד של מנות מהתפריט של מסעדת בנג'ולינה, בן לוי הצפוני מכריז בהתרגשות - יש מסעדה טובה באצבע הגליל!

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

אני מאמין שקולינריה, בדיוק כמו פורנוגרפיה, היא עניין של גיאוגרפיה, כך שכשאני נכנס למסעדה שממוקמת בואך אצבע הגליל, אני באופן אוטומטי מוריד את הציפיות לאזור המרצפות. אני לא גאה בזה ובאופן כללי אני מאמין שדעות קדומות צריכות להישאר הרחק מחוץ לקופסת המוח שלי, אבל אחרי אינספור ארוחות במסעדות מקומיות שהיו לא מוצלחות בלשון המעטה, כבר קשה מאוד לשמור על האופקים פתוחים ולהגיע למקום חדש עם תקווה בלב.

בסטייט אוף מיינד הזה בדיוק נכנסתי לבנג'ולינה הממוקמת במתחם נופית החרמון בערב חם של אמצע יוני, יחד עם חברי הטוב יניב שבדיוק כמוני, מצא את עצמו שוכר דירה בקיבוץ מנרה ההררי.

הבקתה הפורחת של מסעדת בנג'ולינה באצבע הגליל. צילום: יח"צ הבקתה הפורחת של מסעדת בנג'ולינה באצבע הגליל. צילום: יח"צ

חשוב להכין שיעורי בית

אני מודה שלקח לי קצת זמן לקלוט לאן נכנסתי. אתם מבינים, בנג'ולינה ממוקמת במבנה שמזכיר בצורה החיצונית שלו בקתה שהייתה יכולה לככב בכיף בסדרה "בית קטן בערבה" אילו רק לא היה ממוקם מטר וחצי מכביש 99 הסואן. בפנים לעומת זאת, התמונה כבר משתנה: על קיר אחד תלויות מסגרות של תמונות התוחמות חלקי קיר אקראיים, על הקיר שממול פרוש טפט צבעוני ופורח, על הקיר המזרחי מסודרים בצפיפות ובקפידה חלקי קרשים שככל הנראה פורקו מארגזים אימתניים ואת כל זה תוחם בר סופר אינטימי בן לא יותר משישה מושבים.

בתקרה גופי תאורה שאף לא אחד מהם זהה לרעהו, בחוץ תמצאו מרפסת שטובה לסיגריה בין המנות ופחות לישיבה רגועה (אלא אם כן כבישים מרגיעים אתכם) ועל כל זה מנצחים בני זוג שהיגרו לגליל העליון מתל אביב לפני קצת יותר משנה.

העניין הוא שבניגוד ללא מעט יזמים אחרים שמגיעים לכאן מהמרכז, ענת ובן (בנג'ו) קנור עשו שיעורי בית כמו שצריך לפני שהחליטו לפתוח את הבנג'ולינה: בן עבד בשנה האחרונה בפוקצ'ה בר שבגן הצפון וענת עבדה בקוקיה שבקיבוץ דפנה. כל זה מבלי להזכיר את הקריירה הארוכה של הזוג במסעדות תל אביב כשבין היתר מדובר בשלוש עשרה שנים בהן בחש בן בקלחות של הקופי בר.

להתחדש תמיד

לצד ארבע הראשונות ושלוש העיקריות הקבועות, מגישים בבנג'ולינה מבחר מרשים של מנות המתחלפות מדי יום. באופן הזה מצליחים בן וענת לשמור מצד אחד על הלקוחות שחייבים לטעום בכל פעם בדיוק את אותה המנה ומצד שני למשוך לקוחות שאוהבים הפתעות.

מהתפריט הקבוע הזמנו ריזוטו איטלקי עם עגבניות קלויות ובזיליקום (52 ₪) ופסטה עגבניות קלויות (52 ₪) ומתפריט המיוחדים הזמנו סלט ענבים ופלדין (40 ₪), ניוקי שרימפס חזה אווז (42 ₪) והמבורגר מוצרלה ועגבניות (85 ש"ח). לקינוח בחרנו במסקרפונה עם שברי מרנג ושזיפים (36 ₪) ובנקטרינות מקורמלות על בצק פריך עם קרם פטיסייר (34 ₪) כשרק הודות לשני ספלונים של אספרסו קצר (10 ₪ האחד), גם יכולנו לעשות בסופו של דבר את דרכינו חזרה הביתה.

ניוקי של מסעדת בנג'ולינה. צילום: יח"צ ניוקי של מסעדת בנג'ולינה. צילום: יח"צ

הרווחנו ובגדול

עם כל הכבוד לרבבות התיירים שכבר התחילו לשטוף את מחוזותינו הצפוניים, המרוויחים הגדולים מהמעבר החד שעשו בן וענת מתל אביב לגליל העליון הם אנחנו, תושבי הקבע של האזור. כבר יותר מדי זמן שאנחנו כמהים לפנינה קולינרית אמתית, שמצדיקה יציאה מהבית ואני שמח לבשר לכם בבטן מלאה בכל טוב, שבשעה טובה היא הגיעה. ועל כך נאמר – כן ירבו!

איפה: מתחם נופית החרמון, כביש 99 מתי: החל מ- 12:00 ועד אחרון הלקוחות (המסעדה סגורה בימי ראשון) מחירים: ראשונות -  24-42 ₪ עיקריות – 52-110 ₪ חניה: למכביר אווירה: קלילה, לא מעונבת ולא מתאמצת צרו קשר: 04-6600876 פייסבוק»

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.