המדור מציע מידי יום, מתכון שמתאים במיוחד לימים בהם נשארים בבית עם הילדים או בידוד. מתכונים שאפשר להכין עם הילדים ולהרוויח גם שעה של הנאה, או מתכונים מדברים שיש במזווה בית. מתכונים משימורים ועוד. הפעם המתכון של השף תום פרנץ מציע ארוחה טעימה בסיר אחד מהמרכיבים שילדים הכי אוהבים:
סיר פתיתים ונקניקיות ברוטב אדום
המצרכים ל-6 מנות:
2 כוסות פתיתים אפויים
400 גרם נקניקיות איכותיות, בשריות או מהצומח
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים דק
1 שן שום כתושה
100 גרם רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
1 כף סוכר חום קלאסי
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
פורסים את הנקניקיות לטבעות (לילדים מתחת לגיל 5 חותכים לקוביות קטנות), מגביהים את הלהבה ומעבירים אותן לסיר. מטגנים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהנקניקיות משחימות.
מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ואת המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
טועמים מעט מהרוטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ-7 דקות. מכבים את האש, משהים 5 דקות נוספות במכסה סגור ומערבבים בעדינות לפני ההגשה.
המתכון באדיבות חברת "סוגת"