מוס שוקולד המוגש על עוגייה אישית והופך לקינוח פינגר פוד, מרשים.
המצרכים להכנת העוגיות לבסיס:
150 גרם שוקולד מריר 60%
1 ביצה
כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
חצי כוס קמח
קורט מלח.
אופן ההכנה לעוגיות:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבל יחד קרם חלק ורך, מוסיפים את הביצה ואת הווניל וממשיכים לעבד עד שזו נטמעת במלואה. מוסיפים את השוקולד ושוב מעבדים עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה ובשלב האחרון מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עד לקבל בצק דביק אך אחיד.
בעזרת 2 כפות רטובות מעט יוצרים "גושים" של בצק על תבנית לתנור מרופדת בנייר אפיה.
אופים 12-15 דקות. כשהעוגייה חמה יוצרים בעזרת רינג את גודל עוגיות השוקולד בהתאם לגודל הכלי בו מחליטים להגיש את הקינוח ומקררים כשעה במקרר.

צילום: אמיר מנחם
המצרכים למוס:
300 גרם שוקולד מריר 60%
150 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חלבון ביצה
50 גרם סוכר
אופן הכנה למוס:
מחממים 150 גרם שמנת מתוקה ומוזגים על שהשוקולד.
מחכים דקה ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש שוקולד חלק.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר וכאשר נוצר קצף יציב ומבריק מקפלים אותו לשוקולד.
מקציפים את השמנת עד לדרגת "פסגות רכות ומקפלים גם אותה למסת השוקולד. יוצקים את המוס לתבניות רצויות, על העוגיות שהכנו מראש, מעבירים להקפאה של 8 שעות לפחות.
הרכבת המנה: מוצאים את הקינוחים מהתבניות ומזגגים.
המתכון באדיבות חברת כרמית, אגו שוקולד.