1. ביסלי בטעם שווארמה
בראשית ברא את הפלאפל, הבצל והגריל, וכשראה כי טוב וממכר, התקדם לעבר הברביקיו ו – בטח שכחתם – הטאקו הנפלא (ז"ל). כעת משיקה אסם את טעם שווארמה. כמו שלביסלי גריל אין טעם של מעשנת, כך גם לשווארמה אין קשר לשיפוד - ובכל זאת, לעזאזל, זה מלוח וממכר! (4-6.90 שקל).
2. סוכריות גומי של איקאה
ממתי סוכריות גומי מדברות אלינו? אנחנו חושבים שסיימנו עם הדביקות הזו בשיניים כבר בבר מצוה. והנה, הפתעה הפתעה, לא יכולנו להתאפק כשגילינו את סוכריות הג'לי החדשות של... איקאה! כן, כן, יצרנית העיצוב השוודית משיקה בישראל את הסוכריות בפאקינג 36 טעמים שונים ומפתיעים. למרבה הפלא, יש בחבילה טעמים שגרמו דווקא לילדים להחמיץ פרצוף (לטעמי קינמון, קפה לאטה ומנטה). אנחנו, לעומת זאת, מרגישים שאנחנו חוזרים שוב לאייטיז, במובן הטוב של מנהרת הזמן (15 שקל לכוס).
3. שוקולד טחינה של אחוה
אנחנו מכורים לשוקולד, אבל נזהרים ממנו. כי כשמתחילים, אתם יודעים, לא יודעים לגמור יפה. לכן, כה שמחנו לטעום את ממרח השוקולד על בסיס טחינה גולמית משומשום מלא של אחוה. הטעם בוגר יותר, עמוק יותר, אפשר אפילו לומר טעים יותר, וכמובן גם בריא יותר. על הילדים, לעומת זאת, לא הצלחנו לעבוד. לא נורא, יהיה יותר בשבילנו (9.90-11.90 שקל).
4. תבלינים לתיבול בשרים
החשש לצאת למסעדות גורם לכולנו לחזור לאופציות הבסיסיות: להזמין שליחות או להכין לבד, כל אחד ותקציבו הוא. ואם כבר בבית, שיהיה על האש: זה קל, פשוט, טרי, משביע ומוציא את העיניים לשכנים. תבליני פרג נפלאים לתיבול בשרים - הם עשירים, מריחים נפלא ומוסיפים את הטאץ' הנכון (12.80 שקל לאריזה).
5. בירה מקסיקנית
אלוקים אדירים, מה קורה במקסיקו: לא מספיק שהקורונה מפילה חללים רבים, גם רעידות אדמה בלתי פוסקות, לצד מאפיות, רציחות וסדרות נטפליקס שלא גורמות חשק לנסוע למדינה. כמעט נשכח מאיתנו שבמקסיקו הומצאה הבירה הנפלאה שעלתה לאחרונה ארצה: SOL מבית היינקן היא הבירה המועדפת עלינו בימי קורונה: לבד במרפסת, רק אנחנו, הבירה הקלילה ונטפליקס. אמריקה! (30-35 שקל לשישייה).
6. גבינות הולנדיות
משק יעקבס ידוע ומוכר בזכות הגבינות הייחודיות שלו, והנה נתקלנו בשני סוגים שהפכו אותנו להולנדים בוטיקיים: גאודה חרדל היא גבינה קשה בעלת טעם עשיר בתוספת זרעי חרדל חמצמצים (28% שומן), וגבינת פילרדון מחלב עזים עשויה מחלב מוחמץ בתהליך אטי, הנותן לגבינה טעם מודגש האופייני לגבינות עזים, ומצופה באפר פחם, בערמונים ובעובש לבן (30% שומן). השמינו בכיף, ממילא תכף סוגרים את הים (16.80 ל-200 גרם; 14 שקל ל-120 גרם).

7. שום שמיר
אלמלא המיתוג הארכאי, לא היינו שמים לב לאיכות הפשוט מצוינת של גבינת השמנת עם שום ושמיר של שופרסל. לו היתה הגבינה נארזת בקופסה ממותגת יותר ובעלת שם אחר, כבר מזמן היינו חושבים שמדובר במעדניית בוטיק בפריז. יש בה 25 אחוזי שומן, ותוספת מדויקת של שום ושמיר המעניקים ארומה וטעמים נפלאים, במיוחד על גבי טוסט בבוקר (9.90 שקל).
8. תה קר
הכנת תה קר בקיץ דורשת מאמץ: להרתיח מים, למלא כוס בשליש מים רותחים, שליש מים קרים ושליש כוס קרח, לתבול את התיון, להוסיף סוכר או סוכרזית - חברים, יש פה סיפור. אבל כשמשווים בין התוצאה הזו למשקאות התה הקר המוכנים כדוגמת נסטי, מבינים למה ויסוצקי ממשיכה להשיק סדרות תה פשוט מצוינות דווקא בקיץ. אל תוותרו על הלימונענע ועל המנגו-פסיפלורה, מדובר בקונצרט (12-18 שקל למארז).
9. מיץ כורכום
מה קורה כשמערבבים בין אננס, בננה ו – השם ישמור – כורכום? מה שנשמע כמו שידוך הזוי הופך למיץ הכי טעים שתטעמו הקיץ בחסות סדרת משקאות הפרי והירק ללא תוספת סוכר של יפאורה. לו רק המחיר היה טיפה יותר נמוך, היינו מחליפים את הזירו בהם (7-8 שקלים).
10 פסטה בסטה
טובים השניים, לפחות בינתיים: הפסטות הטריות של רשת "פסטה בסטה" הכיפי חברו ליינות המשובחים של יקב הרי גליל ויחד הן מציעות מארז להכנה ביתית: פסטות טריות עם רטבים בנפרד לצד קברנה סוביניון בבקבוק זוגי. גימיק? לא נכחיש. טעים? מודים (החל מ-81 שקל, להשיג בסניפי הרשת ובטלפון 1700-555-560).

לתגובות: alon72@gmail.com