המדור ממשיך לספק מתכונים קלים ומהנים להכנה שאפשר לעשות עם הילדים בזמן הרב בבית. כאלה שכל בני הבית יהנו לאכול.
המאפינס האלה טעימים ואווריריים, מצליחים לשמור על העסיסיות שלהם בזכות הנוכחות של גבינת הצ'דר בבלילה. ומטבל פלפלים צלויים מוסיף צבע כתום.
מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר
המצרכים ל-6 מאפים גדולים או ל-12 קטנים:
1½ כוסות פחות כף (200 גרם) קמח תופח
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו יבש
1/2 כוס גרעיני תירס
120 גרם גבינת צ'דר מגוררת
2 ביצים
1 צנצנת מטבל פלפלים צלויים
1 כוס (240 מ"ל) חלב
לשימון התבנית: שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את השקעים של תבנית מאפינס בשמן זית.
מערבבים את החומרים היבשים עם תירס וגבינת צ'דר בקערה.
טורפים ביצים עם מטבל פלפלים וחלב, מוסיפים לתערובת ומערבבים. יוצקים לשקעים עד 2/3 הנפח.
אופים 25-20 דקות עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש עם פירורים לחים.
בתאבון.
המתכון באדיבות רשת טיב טעם
צילום: אפיק גבאי