חיפוש

30 לחוות תקוע

לרגל חגיגות 30 שנה לחוות תקוע והשנה החדשה שבפתח, משיקה החווה את מגוון המוצרים באריזות במהדורה מיוחדת, הכוללות גם מתכוני חג. מזל טוב ובתיאבון!

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

חוות תקוע היא החברה המובילה כיום בארץ בתחום הפטריות האקזוטיות. מירה ויגנסברג, מנכ"ל חוות תקוע, מספרת כי "החווה, החוגגת השנה 30 שנה להיווסדה, מציינת גידול בצריכת הפטריות האקזוטיות לאורך השנים. הסיבה לכך היא המודעות הגדלה לצריכה של מזון טבעי וטרי, לצד גידול במודעוּת ליתרונות הבריאותיים הרבים של הפטריות". עוד ציינה ויגנסברג, כי "בחווה זיהינו את מגמת הפתיחות הקולינרית של הציבור הישראלי המבקש להתנסות בחומרי גלם חדשים, ובהתאם לכך הרחבנו את סל המוצרים גם לתחום הירקות המיוחדים". בתחום זה משווקת החווה בין היתר – שורש ג'ינג'ר טרי, אנדיב אדום ולבן, בצלצלי שאלוט ועוד.

הפטריות והירקות שיוצעו באריזות חג

פטריות שי-טאקי – פטריות בשרניות בעלות טעם עשיר, הגדלות ביערות ומקורן באסיה. פטריות שי-טאקי הן בין פטריות המאכל החשובות ביותר שתורבתו ומגודלות לצורכי מאכל ורפואה. הפטרייה משתלבת נהדר במגוון רחב של מנות, כגון מוקפצים, מרקים, תבשילים, מאפים, אורז ותבשילי בשר, עוף ודגים. פטריות שי-מג'י – לפטריות השי-מג'י רגל ארוכה וראש קטן וצרור מהן נראה כזר פרחים ומעניק למנה טעם וחן. לפטריות מרקם פריך ונעים הנשמר גם לאחר בישול ארוך. הן מפתחות טעם אגוזי בזמן הבישול ומשתלבות נפלא במוקפצים, במאפים, במרקים, בריזוטו, במאכלי דגים ועוד. פטריית מלך היער – בעלת מראה אלגנטי ושונה מפטריות אחרות בהיותה בעלת כיפה קטנה ושזופה ורגל עבה ובשרנית שכמעט כולה אכילה. פטריות מלך היער סופגות נוזלים ועל כן הן מתאימות במיוחד למנות כמו מרקים ורטבים וכן לצלייה על הגריל לאחר השרייה במרינדה. פטריות יער – בעלות מרקם בשרני וניחוח עדין של יער. טעמן העדין מאפשר את שילובן בכל מנת פטריות אהובה כגון פשטידות, מרקים, מוקפצים ועוד. פטריות שינוקי – זן דומה לפטריות השי-מג'י הלבנות, אך להן רגל ארוכה השומרת על מרקם פריך גם לאחר בישול ארוך. צורתן של הפטריות ייחודית ומהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה. פטריות השינוקי משתלבות נהדר במנות בשר, דגים, פסטה, עוף, מבושלות או מוקפצות. מומלצות במיוחד בתיבול של שמן זית, שום, בצלי שאלוט ועשבי תיבול טריים. שורש ג'ינג'ר – תבלין עתיק יומין הידוע בסגולותיו הבריאותיות. בעל טעם ייחודי חריף ומרענן. הג'ינג'ר משתלב נהדר במנות אסיאתיות ותבשילי דגים, עוף ובשר, משקאות חמים וקרים ועוד. בצלצלי שאלוט – בצלצלים קטנים, עדינים וארומטיים, המככבים במיוחד במטבח הצרפתי. לשאלוט טעם בצלי מעודן והם משתלבים נפלא בתבשילים, כריכים, סלטים ועוד. עגבניות לחות – עגבניות מיובשות בשמש, בעלות טעם עשיר. מתאימות לשילוב במגוון מנות, סלטים, כריכים, כתוספת על פיצה, ברוטב לפסטה ועוד. אנדיב לבן ואדום – בעל מרקם פריך ומאופיין במרירות מעודנת. משתלב נפלא בסלטים עם גבינות, אגוזים ופירות מתוקים. אפשר להגישו גם אפוי או צלוי כתוספת למנות, או כמנת פתיחה. "חוות חוגגים עם אריזות חג לראש השנה 2016, צילום: יח"צ

מתכונים

תבשיל עדשים שחורות, בצלצלי שאלוט ועגבניות שרי צלויות

רכיבים  (ל-6-4 מנות)

  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 1 חבילת בצלצלי שאלוט, קלופים
  • 1 כוס (240 גרם) עדשים שחורות
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 עלה דפנה
  • 5-4 עלי רוזמרין (לא ענפים)
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • שמן זית

להגשה: פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה מחממים תנור ל-200 מעלות מניחים את עגבניות השרי בתבנית מצופה נייר אפייה, מוסיפים מלח ופלפל, מזליפים שמן זית ואופים במשך כ-20 דקות, עד להשחמה. על להבה בינונית מחממים סיר ובו שמן זית. מוסיפים בצלצלי שאלוט שלמים ומערבבים. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים במשך דקה נוספת. מוסיפים יין לבן, רוזמרין ועלה דפנה, מערבבים ומבשלים עד שהיין מתאדה. מוסיפים עדשים ומים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה עד שהעדשים רכות, כ-25 דקות. מוסיפים את העגבניות הצלויות, מבשלים במשך שלוש דקות נוספות, מוסיפים חומץ בלסמי ומערבבים. מפזרים פטרוזיליה ומגישים. גיוון:

  • אפשר להוסיף לתבשיל כרעיים או שוקיים של עוף. ממליחים ומפלפלים את חלקי העוף ומטגנים עם השאלוט וממשיכים לפי המתכון.
  • אפשר להוסיף לתבשיל נקניקיות. מצרפים אותן לסיר כ-10 דקות לאחר הוספת העדשים.

"חוות תבשיל עדשים שחורות, בצלצלי שאלוט ועגבניות שרי צלויות, צילום: אסף רונן אורז פטריות שי-טאקי ודברים טובים רכיבים ל-6 מנות רכיבים:

  • 1 כוס אורז
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 1 סלסילת פטריות שי-טאקי חתוכות לרצועות דקות (בלי הרגל)
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור עירית או 4-3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 100 גרם אגוזים קלויים (שקדים, קשיו או בוטנים(
  • 50 גרם צימוקים שחורים קטנים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה מכינים את האורז לפי הוראות היצרן מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל במשך כשבע דקות, עד להזהבה. מוסיפים את האגוזים הקלויים ואת פטריות השי-טאקי ומטגנים במשך חמש דקות נוספות. מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, ומסירים מן האש. מאווררים את האורז בעזרת מזלג, מוסיפים כ-3/4 מתערובת התוספות, מערבבים, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את יתר תערובת האגוזים ומגישים. "חוות אורז עם פטריות שי-טאקי, צילום: דן לב פילה סלמון בג'ינג'ר הדרים מאת השף שמעון דהן, מסעדת liv רכיבים  (10-8 מנות)

  • 5-1 ק"ג פילה סלמון
  • 3 תפוזים
  • ½ תפוז פרוס לפרוסות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מקולף ופרוס לפרוסות דקות
  • 1 כף סילאן
  • ½ כף רוטב סויה
  • עלי רוזמרין מענף אחד
  • 2 כפות שמן זית

איולי ג'ינג'ר הדרים

  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף חומץ
  • ½ לימון טרי סחוט
  • ½ תפוז טרי סחוט
  • 2 שיני שום
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה מחממים תנור ל-180 מעלות מניחים את הסלמון בתבנית, יוצקים שמן זית ומעסים קלות. סוחטים שני תפוזים לתוך קערה, מוסיפים את פרוסות הג'ינג'ר, הסילאן, רוטב הסויה, הרוזמרין ומלח ופלפל. יוצקים את התערובת על הדג, מפזרים את פרוסות התפוז ואופים למשך 15-10 דקות. מערבבים היטב בקערה את כל רכיבי האיולי. מעבירים את נתח הדג לכלי הגשה, יוצקים מעל את מיצי הרוטב שבהם התבשל הדג, מסדרים את פרוסות התפוז והג'ינג'ר ומגישים לצד רוטב האיולי. "חוות פילה סלמון במשרה ג'ינג'ר הדרים, צילום: שרית גופן כשרות: המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות גוש עציון מחירים: 10-15 ש"ח (לאריזות במגוון משקלים) היכן: להשיג ברשתות השיווק מתכונים ופרטים נוספים באתר tekoafarms.co.il

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.