חיפוש

תפוחים ושקדים

כוהנת הבישול הביתי ג'קי אזולאי, מגישה לרגל ראש השנה מתכון למנה חגיגית של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מצרכים (ל-7 מנות): 

7 תפוחי עץ
1 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כפית קינמון

 

למילוי

1/2 כוס שקדים קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף סילאן
5 כפות טחינה גולמית

 

אופן ההכנה:

1.    קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.
2.    בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת "אל-דנטה" (לא רך מידי ולא קשה מידי). מסננים את המים לאחר הבישול.
3.    טוחנים גס את האגוזים והשקדים.
4.    מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.
5.    ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן. 
6.    מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום. אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות נוספות עד שהתפוחים מתרככים. 
7.    מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים. 

תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים לראש השנה צילום ג'קי אזולאי

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.