ביצוע שינויים בחברה ללא ניתוח מקדים של התוצאות
שדרוג היכולות הטכניות של מחלקת הפיתוח או הייצור בחברה, יכולה לשנות את שורת הרווח מקצה לקצה בעשור הקרוב. אך, התבוננות לטווח הארוך בלבד, ללא התחשבות ממשית בעלויות הנלוות לשינוי, עשויה לגרום לחברה לקשיים תזרימיים. הוספה של מכשור מתקדם, למשל, דורשת התחשבות גם בעלויות הדרכת והכשרה העובדים וכן יצירה של שני פסי יצור הפועלים במקביל, כדי למנוע סיטואציה שבה העובדים עדיין לא בקיאים בתפעול המכשור החדש וההזמנות מתעכבות.
קיבוע מחשבתי וחשש משינוי
הצד השני של המטבע עשוי להיות יקר לא פחות. חברות גדולות רבות מצאו את עצמן מאבדות נתח שוק משמעותי רק משום שלא השכילו לשנות את היצע המוצרים ותמחורם, לא השקיעו בחדשנות בחברה וניסו להמשיך ולהתנהל בהתאם לדרך שבה השוק פעל בעבר. חברות כמו אדובי ומייקרוסופט, למשל, שינוי את מודל התמחור של התוכנות שאותן הן מציעות ללקוחות קצה, לתשלום חודשי במקום רישיון ברכישה חד פעמית. שינוי זה אפשר להן לשמור על חוג הלקוחות הקבוע, ולגדול גם בקרב פרילנסרים שהיו משתמשים בתוכנות פיראטיות או בתחליפים חינמיים, כמו "לינוקס" במקום "חלונות" של מייקרוסופט או "גימפ" במקום פוטושופ של אדובי. תשלום חודשי בסכומים נמוכים פתח את השוק למיליוני לקוחות נוספים והגדיל את שורת הרווח של החברה. מנהלים שמצליחים לזהות את המגמות העכשוויות בשוק, ולבצע את השינויים במהירות, יכולים לזכות בלקוחות חדשים ואף למשוך לקוחות מהמתחרים שצוות ההנהלה שלהם נותר מקובע בעבר.
תנו לעובדים הבכירים תחתיכם לגדול ולהתפתח
ארגון בנוי בהיררכיה כדי לייעל את הפעילות ולאפשר לכמות גדולה של משימות להתבצע בפיקוח של מנהלים זוטרים תחת המנכ"ל. טעות נפוצה של מנהלים רבים היא ניסיון לנהל את כל הפעילות של החברה בעצמם, תוך הגבלת האחריות של המנהלים הזוטרים הכפופים להם. ארגון בריא יוצר מערך ניהולי המבוסס על יותר מאדם אחד. ככל שאתם מאפשרים לסמנכ"לים שלכם להתפתח, מעניקים להם חופש לקבל החלטות וליצור שינויים במחלקות הנמצאות באחריותם, כך תוכלו לעסוק יותר באסטרטגיה של החברה ולהשאיר את מטלות היומיום לאחרים. בצורה זו תעניקו לאותם מנהלים תחושה של הזדהות עם הארגון ומטרותיו, דבר המגביר את התפוקה ואת שביעות הרצון במקום העבודה.
אלה רק חלק מהטעויות הנפוצות של מנהלים בישראל ובעולם. אם תרצו לשפר את יכולות הניהול שלכם ולהימנע מטעויות נפוצות, מומלץ ללמוד תואר שני במנהל עסקים ולחדד את הכישורים הקיימים בתחום.