מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
אם יש מאכל חג בסיסי שמשאיר לי טעם של עוד זה עוף בגריל. היום אני אלמד אתכם להכין בצורה הכי פשוטה עוף מושלם, עם עור קראנצ׳י, ותוספת ירקות שעוזרת לשמור על עסיסיות העוף. בכל משפחה, כל אחד עם ההעדפות שלו על חלקי העוף. הילדים אוהבים את הפולקעס, והמבוגרים אוכלים בדרך כלל את הכרעיים והחזה. עוף בגריל לא אוכלים בלי תוספות, ומה שאני הכי אוהב זה מצע של ירקות שורש שומרות על עסיסיות העוף, נצלות מבחוץ, וסופגות את הטעמים של שומן העוף. הריח שמופץ מהתנור בזמן הצלייה משגע את כולם תמיד, ואצלנו בבית תמיד רבים על הירקות השחומים. מי שאוהב עוף עסיסי במיוחד, אני ממליץ לו לשים את העוף בקערה עם מים ו 2 כפות מלח למשך לילה במקרר, שהעוף יספוג יותר נוזלים. טיפ נוסף שניתן לכם, זה תמיד לצלות עוף עם העור שישמור עליו שלא יתייבש בתנור. מי שלא אוהב שיוריד את העור לאחר שהמנה מוכנה, אצלי רבים על זה כל הזמן. את המנה הזו אפשר להכין עם כל ירקות השורש שבא לכם, וכל חלקי עוף שתרצו.
מצרכים:
1.5 ק״ג או יותר עוף מחולק
6 תפוחי אדמה גדולים
2 גזרים גדולים
2 בצלים גדולים
מלח לפי טעם
פלפל לפי טעם
מי שאוהב מוסיף גם אבקת שום
שמן זית כ- 5 כפות
1 לימון
הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. חותכים את כל ירקות השורש לפרוסות או שמיניות
3. מפזרים על הירקות מלח, פלפל ושמן זית ומערבבים
4. מסדרים בתחתית התבנית את הירקות בצורה אחידה
5. מסדרים מעל הירקות את כל חלקי העוף בצורה אחידה
6. מוסיפים לעוף את המלח, פלפל וסוחטים מעל את הלימון
7. מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות לשעה ורבע (עוף שלם דורש 20-30 דקות יותר)
8. מוציאים כשהעוף שחום והירקות רכים מבפנים.
מסדרים בצלחת הגשה - ובתאבון!