חיפוש

תארוחה חדשה

'תארוחה' היא שמו של פרויקט יצירתי ויוצא דופן שיצרה מסעדת פאסטל, בניצוחו של השף הלל תווקולי ובמרכזו ארבע מנות חדשות המושפעות מיצירות אמנות המוצגות במוזיאון תל אביב שליד. שחר רבן טעם והתרשם.

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
כחלק מהחיבור של מסעדת פאסטל למוזיאון תל אביב, יצר השף בעזרת הצוות הקולינרי מסביבו ארבע מנות מיוחדות וייחודיות בהשראת יצירות אמנות המוצגות  בחלל המוזיאון. בכך הצטרפה מסעדת פאסטל באופן לא מפתיע למגמה כלל עולמית של מסעדות שף מודרניות שנפתחו במוזיאונים, דוגמת The Modern ב MOMA בניו יורק ו- Nerua גוגנהיים שבבילבאו. הרעיון של ליצור מנות חדשות בהשראת יצירות אומנות, המוכרות לקהל המבין ומכיר אומנות, הביא לעולם מנות מתוחכמות בבחירת חומרי הגלם, בעיצוב ובשילובים עד כדי יצירת אומנות קולינרית בפני עצמה.

אם אין לחם...

אחת מן המנות הראשונות שמוגשות לשולחן הסעודה ועל פיהן לדעתי יישק דבר בהמשך, זוהי דווקא מנת הלחם. ככל שמגוון הלחמים המוגשים טריים ואיכותיים, לצד מטבלים מדויקים, כך גם ההמשך. ולשמחתי לא התבדיתי גם הפעם. סלסלת לחמים טריים שיצאו היישר מהתנור (לחם שאור, לחם אגוזים), לצד מטבל סלסת עגבניות בשמן זית וחמאה במליחות עדינה הייתה פתיח משולם.

צווארון על צלחת

תרשו לי להיות כן ולהודות כי מנת פטה כבד מעולם לא הונגשה ללשוני, אך הפעם, הייתי אמיץ במסגרת ארוחת הטעימות האומנותית והפנמתי כי מלטעום פטה כבד לא יתחולל כל רע. לשמחתי הרבה היה זה הרגע שכמעט התאהבתי בפטה. ההשראה למנת פטה הכבד, נלקחה מיצירת האמנות של פטר פאול רובנס, לדיוקאן מאדאם דה ויק. המנה הוגשה על צלחת כהה כאשר חציה השני היה מפודר באבקת מאכל בצבע בורדו והיא זו שהפכה את המנה לאחת המוצלחות ביותר בארוחה. פסטל בריוש חם טרי מתקתק, שקיבל פסי צליה כהים (אלמנט עיצובי), הוגש לצד ג'לי יין מתובל, צ'אטני ומרנג סלק ופירות יער. צבעי המנה הודגשו באופן מדויק לתמונת הדיוקאן, המופיעים בגוון בורדו ואדום דם משתלבים עם צבע הרקע של היצירה. בדיוק כפי שביצירה מודגש הצווארון הלבן רב השכבות ששוליו משוננים, כך גם במנת הפטה ניתן לראות שהמרנגים הלבנים העוטים את המנה מזכירים במידה רבה את מבנה הצווארון וגורמים למסתורין תחת עלי המרנג הפריכים והדקיקים, תודו שזהו שילוב שלא חשבתם עליו. ועל כן הבריוש לא היה נחוץ במיוחד, אם כי היה מושלם בטעמו. מנת חובה!

דג אבסטרקטי

ההשראה למנת אינטיאס סלק, ויניגרט יוגורט, חרדל ושומשום נלקחה מיצירת האמנות של רוי ליכטנשטיין, ציור קיר המוצג מוזיאון תל אביב. ללא כל צל של ספק, דרושה מיומנות רבה ליצור העתק כמעט מושלם של הציור ולסרטטו כמנה קולינרית, המוגשת בצבעוניות וסידור למופת. פרוסות האינטיאס היו בעובי הנכון ובמליחות המדויקת, כאשר שילוב קוביות הסלק הקטנטנות, יצר הרמוניה מאוזנת בטעמים. מנה מצוינת אם כי היו חסרים טוסטיונים קטנים לצידה. פסטל

שרימפס אימפרסיוניסטי

המנה המעוצבת  והמיוחדת ביותר שפגשתי בשנים האחרונות מכל  מסעדות היוקרה הייתה מנת שרימפס קריסטל החלוט בציר עגבניות ארומטי, אצות ופרחי תיבול ההשראה נלקחה מיצירת האמנות של יאן ברויגל הבן והנדריק ואן באלן. פסטל פסטל הדמיון המושלם בין המנה לבין יצירת האמנות גורם לסועד לאחר התבוננות ביצירה, תחושה שהוא טועם את מרכיביה בצורה אנושית היישר מהתמונה. אם חלוקי הנחל הנמצאים בתחתית הצלחת (הן אמתיות ונא להיזהר-הן לא למאכל), האצות, הפרחים ואף מוטיב הדמויות הקוריאניות שהומרו למקלות אכילה (צופ סטיקס), בטקסטורה מושלמת. יחידות השרימפס היו בשרניות מאד וטבילתן בציר העגבניות היה עידון קליל. האצות לעומת זאת מעבר לעיצוב מראה האגם היו מעט מיותרות.

מאלבי קולאז'

ההשראה למנת קינוח מלבי שקדים נלקחה מיצירת האמנות של גוסטב קלימט, פרדריקה בציורו את מריה בר. אשר בחר לצייר דווקא את מעילה מהצד ההפוך שנראה לו נכון יותר באותו רגע. מנת הקינוח מתאימה לימות הקיץ המהבילים שלנו ומורכבת מגרניטה תמר לח, קראמבל חיטה, גרגרי כוסברה, גרגרי שומר, מרנג וגלידת מסטיקה. פסטל במנה זו הייתה תחושה של תפסת מרובה לא תפסת. אומנם הנראות והצבעוניות של המנה היו תואמים עד מאד ליצירת האמנות, אך מבחינת הטעמים הייתה תחושה של בליל טעמים לא מוגדר. הקראבמל חיטה הוגש חם לעומת הגלידה שהוגשה בטמפ' קרה ביותר. מנת המלבי הייתה מימית מידי יתר המרכיבים רק גרעו הטעם המקורי. במקביל - לכל מנה נבנה קוקטייל ייחודי התואם את אופי המנה כאשר כל הקוקטיילים הוכנו על בסיס הוודקה - סטולי עלית.

שורה תחתונה:

פאסטל היא מסעדת שף מציינת ומעוצבת בקווי עיצוב נקיים מודרניים. שווה ומומלץ לערוך סיור מקדים במוזיאון ולהציץ על עבודות האומנות טרם טעימתם במסעדה. השירות במקום עדיין זקוק לחיזוק.

ציון במדד ויטרינה: 9.1

פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב
עוד ב-חדש במסעדות:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.