חיפוש

3 מתכוני מרק מנצחים

הוא משביע, מנחם ותמיד רוצים ממנו עוד. מרק בחורף הוא חובה כמנת פתיחה או כארוחה מלאה. הנה שלושה מתכונים לחורף חם וטעים

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מקובל שמרק הוא מנה חורפית, אחרי הכל מנת מרק טובה מחממת את הבטן ועושה טוב על הנשמה וזה הדבר הנחוץ ביותר בימים קרים וגשומים. למרות ההנחה הזו, אצלנו בבית גילו כבר מזמן שמרק עושה טוב לנשמה כל השנה כולה, גם בימים קרים אבל גם בימים חמים.

 

אם אתם תוהים איך אפשר לשתות מרק בקיץ, כשחם, התשובה הפשוטה היא: וקפה חם בקיץ, אתם גם לא שותים? בתאילנד אין עונות קרות, אבל אחד המרקים המפורסמים ביותר, טום יאם, מגיע דווקא ממדינה זו. בספרד, כשממש חם, פשוט עוברים ממרקים חמים לקרים. גספאצ'ו, מישהו?

 


הבסיס לכל מרק או ציר ואולי המרכיב המשמעותי ביותר בהם הוא: המים. כדי לקבל מרק טעים במיוחד חשוב להשתמש במים איכותיים, בריאים ובלי טעמי לוואי – רצוי מים מסוננים מבר מים.  היום ניתן למצוא בר מים זול בקלות, במבחר דגמים ועיצובים שיתאימו לכל מטבח.

 

מרק אפונה

מרק פשוט וקל המתאים במיוחד לחורף.

 

מרכיבים:

בצל, גזר ותפוח אדמה

3 כפות מכל אחד: חמאה ושמן

400 ג' אפונה: המתאימה ביותר – אפונה מונבטת, אבל גם אפונה יבשה תתאים כאן ואם ממש אין ברירה – אפונה טרייה.

4 כפות קמח, ביצה 

 2.5 ל' ציר (הכינותי מראש, מוכן מהסופר או מאבקת מרק) – איזה ציר? בשר לימים הקרים יותר, עוף לסתיו ולחורף ובקיץ הכי מתאים ציר ירקות.

 

אופן ההכנה:

קולפים וחותכים את הירקות לקוביות. מאדים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הירקות לדקה. מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים. מוסיפים את הציר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כשעה ורבע על אש קטנה.

 

טוחנים את המרק בבלנדר היטב. אם אתם כמונו – מעדיפים טעם על בריאות, סננו את המרק הטחון. אחרת ותרו על שלב הסינון והשאירו את כל הסיבים במרק.

 

לגבי בצקניות הדעות בבית חלוקות: יש מי שטוען שאין מרק אפונה בלעדיהן, ויש מי שטוען שהן מיותרות, לשיקולכם: מערבבים 2 כפות קמח עם ביצה וקצת מלח. אפשר לדחוס את מה שיוצא דרך מסננת גסה במיוחד או אם אין לכם סבלנות – להוסיף כמה טיפות מים ולהזליף באיטיות למרק אחרי שהוא רתח. מבשלים עוד כעשר דקות ובתיאבון.

 

מרק עגבניות

המרק הזה הוא במקורו הודי, אבל אם אתם מחכים לכורכום-חריף-קארי ועדשים אז תשכחו מזה – מרק עדין וטעים שאין דברים כאלו.

 

מרכיבים:

12 עגבניות (לא חייבות להיות יפות במיוחד – עגבניות "לבישול" הן מצוינות) – חתוכות לשמונה עם הקליפה

5-4 (או 10) שיני שום – פרוס 

1 גזר ו-2 מקלות סלרי – בקוביות

בצל לבן פרוס דק

 3 כוסות מים

כפית סוכר (או יותר – לפי הטעם)

כף גי (חמאה מזוקקת, אפשר להחליף בשילוב של חמאה ושמן)

2 עלי דפנה, 4-5 גרגרי פלפל אנגלי שלם, 10-12 גרגרי פלפל שחור שלם (אפשר בשקית לתבלינים)

½ כפית פלפל שחור גרוס, מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה

מאדים בצל, עלי דפנה וגרגרי פלפל עד לשקיפות, אפשר להתחיל כשהגי קר. מוסיפים שום וסלרי ומאדים דקה, מוסיפים גזר ועגבניות ומטגנים תוך ערבוב מתמיד כשתי דקות, מוסיפים מים, מרתיחים, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

 

מוציאים את גרגרי הפלפל ועלי הדפנה, מסננים את רוב הנוזלים לקערה ואת המוצקים טוחנים בבלנדר היטב (מוסיפים כף שתיים מהנוזלים). בשום פנים ואופן אסור לדלג על השלב הבא: מסננים! דוחסים עם גב המצקת דרך המסננת עד שכל הקליפות ומה שלא נעים נשאר שם.

 

מחזירים לסיר (הנקי) את הנוזלים והמוצקים לאחר טחינה וסינון ומטבלים במלח, פלפל כתוש וסוכר. אם ממש רוצים אפשר להגיש עם אורז לבן ארוך מאודה.

 

גמבו 

משפחת מרקים שמקורם בלואיזיאנה והם ארוחה שלמה בצלחת. 

 

מרכיבים:

קילו וחצי כרעיים ושוקיים של עוף, ללא העור

חצי כוס שמן צמחי

כוס קמח

כוס בצל לבן קצוץ דק, חצי כוס מקלות סלרי קצוצים דק, חצי כוס פלפל ירוק (לא חריף) קצוץ דק (המשולש הקדוש של הבישול הקריאולי)

1+ כפית טבסקו

3 כפות רוטב וורסטרשייר

½ כפית עלי דפנה טחונים

תיבול קייג'ון

3-5 שיני שום פרוסות

½ כוס בצל ירוק פרוס (על כל חלקיו)

קילו נקניקיות מעושנות ופיקנטיות פרוסות דק 

 

אופן ההכנה:

משחימים עוף מתובל היטב בקייג'ון במחשבת ושמים בצד. הבסיס למרק הוא רו – מבשלים כוס קמח בחצי כוס שמן – ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שמתקבל צבע חום עמוק. לקמח המבושל מוסיפים את הירקות (בצל-פלפל וסלרי) וממשיכים לבשל עד שהירקות מתרככים. מחזירים את העוף ומוסיפים מים ותבלינים. מבשלים אחרי רתיחה כשעה וחצי. מוסיפים בצל ירוק, שום ונקניקיות וממשיכים לבשל עוד שעה. מסירים את עודפי השמן (אפשר לקרר לילה במקרר ואז הוא צף ויורד בקלות). מגישים מעל אורז לבן מאודה.

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
ויטרינה הוסיפו מוצר לויטרינה

בעלי עסקים וחברות, יזמים, מנהלי שיווק, מעצבים ואמנים - יש לכם עסק, מיזם, מוצר או שירות חדש ומעניין ולא אכפת לכם שכולם ישמעו עליו וירצו לקנות אותו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.