האירוניה בהתגלמותה, חשבתי לעצמי כשראיתי את הידיעה על חזרתה של האופרה הישראלית לפעולה, כשלהפקה המחודשת הם בחרו דווקא את ..."העטלף". בתום שנה מלאת תהפוכות שהתאפיינה בהדממה תרבותית מוחלטת, אותה חיה מעופפת שמזוהה יותר מכל עם הווירוס הגלובלי שסובב את העולם, תהיה גיבורת הערב במשכן לאומנויות הבמה. ספק אם המלחין יוהאן שטראוס העלה בדעתו כי האופרטה הקלילה והמקסימה שחיבר אי אז בשנת 1873 תשמש לימים ספתח מעורר ציפייה עבור שוחרי התרבות הקלאסית בעיר ת"א.
בארמונו של הנסיך אורלובסקי בעיר וינה ניחשף לשלל האהבות, הבגידות וחילופי הזהויות של הנפשות הפועלות. נוח בריגר, אלינור זון יורי קיסין הם מקצת מבכירי סולני האופרה הישראלית שיימצאו על הבמה, כשלצידם זמרים ורקדנים המלווים בתזמורת האופרה. כולם ימחישו למעננו את הוואלסים והמחולות הווינאים, כשברקע יימזגו שמפניות, ויככבו נסיך רוסי וצ'רדש הונגרי.
אלפי פעמים הועלתה "העטלף" ברחבי העולם, בראש ובראשונה במבנה המוכר והאופראי, אך גם בעיבודים לסרטים וליצירות בלט. מטבע הדברים ובשל האילוצים תהיה זו הפעם הפקה קונצרטית, אך די באיזכור שמם של המאסטרו דן אטינגר מנהלה המוזיקלי של האופרה הישראלית ומי שינצח על העלילה, ושל הבמאי עידו ריקלין שתפר עבורנו את כל השפע הססגוני הזה כדי לדעת שהחווייה תהיה מסעירה. "העטלף" תוצג לחמש הצגות החל מסוף החודש, ואל תתמהמהו. תרכשו כבר עכשיו כרטיסים.
טיפ לאנשי האופרה – אנא תוודאו ליתר ביטחון שהעטלף המתעופף איננו בא מסין, ובייחוד לא ממחוז ווהאן. צפייה מענגת!
הבמאי עידו ריקלין - תפר עבורנו את כל השפע הססגוני הזה. צילום: לירן לוי
בתמונה הראשית: המנצח דן אטינגר. צילום וילהלם בץ