מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
אין ילד או מבוגר שלא אוהב שניצלים, זה פשוט, טעים, ואף פעם לא נשאר שאריות כי זה פשוט נגמר. השניצל הקלאסי עשוי מחזה עוף, ומצופה בפירורי לחם. למרות שזה טעים גם עם פירורי לחם, לפעמים בא לנו טעמים אחרים, ושינוי קטן כמו הציפוי, לוקח את המנה למקום שונה לגמרי. היום אני מלמד אתכם לשדרג את מנת השניצל, עם ציפוי פריך מגרעינים, שומשום, ובוטנים, שיפתיעו לטובה בזמן הארוחה. הטעמים שישתחררו בזמן לקיחת הביס, יחד עם הקראנצ׳ החזק, וריחות הגרגרים ישגעו אתכם ואת הילדים. את השניצלים אני תמיד מגיש עם תוספת חמה של אורז, פירה או צ׳יפס.
מצרכים:
1 ק״ג שניצלים מחזה עוף
4 ביצים
½ ק״ג קמח לבן
100 גרם בוטנים מרוסקות
100 גרם שומשום
100 גרם גרעיני חמנייה
4 כפות סרירצ׳ה
½ כף אבקת שום
1 ליטר שמן לטיגון (אני משתמש בקנולה או חמניות)
הוראות:
1. לוקחים 3 קערות גדולות.
2. בקערה אחת שמים את גרעיני החמנייה, 100 גרם קמח, שומשום ובוטנים ומערבבים
3. בקערה שנייה שמים 400 גרם קמח לבן
4. בקערה השלישית שמים את הביצים, סרירצ׳ה, ואבקת השום
5. מחממים את השמן בסיר ל 190 מעלות
6. לוקחים חזה עוף ומקמחים
7. טובלים לאחר מכם בביצה הטרופה, ולבסוף בתערובת הגרעינים
8. חוזרים על התהליך עד שנגמרים השניצלים
9. מטגנים בשמן הרותח כל צד של השניצלים כ 3 דקות, מוציאים כשזהוב חום
10. מגישים עם תוספת חמה של אורז, פירה או צ׳יפס.
שיהיה בתאבון!