המסעדה הגדולה
פריים ברמת החייל היא מסעדה גדולה מאוד, עם כמה מתחמי ישיבה, וקהל אקלקטי. סביב השולחנות ועל הבר הגדול יושבים צעירים ומבוגרים, זוגות אוהבים, חברות-בנות, קבוצות חברים-גברים, חוגגי וחוגגות ימי הולדת, משפחות ועוד. יש באמת מהכל. האווירה צעירה ומשוחררת אבל אנחנו הגענו ל-Frame Chef & Sushi Bar דווקא בערב שלישי כי משיקים בה מידי שבוע קולקציות מתחלפות של מנות סושי ייחודיות ולא שגרתיות בערב שכולו סושי פיוז'ן מבית היוצר של המאסטרשפית של הסושי, כוהנת הגלגול היצירתית ציפי גרשונוביץ'.

ציפי גרשונוביץ', מאסטרשפית לסושי, צילום יחצ
מנות חורף מנחמות מהמטבח היפני
אמנם השיקו כבר בפריים את תפריט החורף, הכולל מנות מנחמות מהמטבח היפני כמו מרק מיסו (39 שקלים), מרק טום יאם (46 שקלים), מרק אגדאשי טופו (43 שקלים), פרגית בראמן (56 שקלים), צ'יקן בקארי אדום וחלב קוקוס (64 שקלים) ועוד, אבל אנחנו הגענו בשביל הסושי. אין לו באמת עונתיות והספיישלים שרוקחת ציפי תמיד מרגשים.
שלישי פעמיים כי טוב
בפריים, שקיימת כבר 15 שנה אך עדיין נראית ומרגישה עדכנית וטרנדית, מגישים קולקציית סושי מתחלפת ויצירתית מידי יום אבל בערבי שלישי מ-20:00 החגיגה בשיאה. בין המנות שמהן היינו צריכות לבחור, ולא היה קל, היו:
רול לימון ודגים - סלמון אבוקדו וגרידת לימון עטופים בטונה אדומה, איולי ולימון כבוש, פלח צ'ילי וטוביקו, בעיטור אפונת וואסבי (62 שקלים); פאני פורי עם טרטר יפני (68 שקלים); סביצ'ה טונה מושחת - נתחי טונה אדומה על סביצ'ה מנגו בצ'ילי, תאנה ירושלמית, מיקרו כוסברה, פטריות אנוקי, בזיליקום ואיולי מנגו (68 שקלים); כיסוני אינארי - כיסונים במילוי סלמון ופטריות כמהים בטמפורה, מוגש עם סלט של עליי ביבי ברוטב יוזו ואפונת וואסבי (69 שקלים);

סביצ'ה מושחת במסעדת פריים - 68 ש"ח. צילום: טל פישר
רול שרימפס פופקורן - ירקות העונה בציפוי סוי פפר, מנגו, רוטב פונזו עשבי תיבול. מוגש עם מנת שרימפס פופקורן פיקנטי מעל (69 שקלים); רול פטריות - פטריות מוקפצות בסויה שחורה מתוקה, טונה אדומה, סלמון, דניס ברוטב פונזו עם ציפוי של סלמון צרוב (62 שקלים); רול סלט ליים - רול סלט ליים בציפוי סלמון צרוב, ליים, טוביקו ופלפל חריף (52 שקלים); קריספי דרגון רול - בס בטמפורה עם אבוקדו עטוף בשבבי פנקו (לא מטוגן) עם רוטב סרירצ'ה חריף , שקדים קלויים ועירית (58 שקלים).

פריים רול סלט ליים 52 שח צילום טל פישר

פריים רול שרימפס בזיליקום בטמפורה 62 ש"ח. צילום: טל פישר
ולקינוח
אחרי מנעד טעמים מגוון שנגע בכל חמשת הטעמים - חמוץ, מתוק, מר, מלוח ואוממי - הגיע זמן לקינוח מתוק מערבי לגמרי. בין הקינוחים שיש לבחירה: עוגיות מזל גדולה שהיא קינוח זוגי - טוויל שקדים ממולא במסקרפונה, מוס שוקולד יחד עם ברולה וניל ופירות יער (69 שקלים); ביצת הפתעה משוקולד לבן (56 שקלים); בננה לוטי (52 שקלים); צ'ורוס (48 שקלים); קוקילידה (49 שקלים); פבלובה (52 שקלים); גנאש שוקולד חם (45 שקלים); עוגת שוקולד חמה ועליה מאקרון אדמדם (48 שקלים).

FRAME ביצת הפתעה לבנה 56 ש"ח. צילום: דניאל לילה
לא רק סושי
התפריט של מסעדת FRAME מזוהה עם סושי אבל הוא עשיר ומגוון ויש בו שילוב של חוויה קולינרית המאגדת טעמים ממזרח ומערב עם טוויסט אסיאתי. בתפריט יש גם מנות טבעוניות, צמחוניות ונטולות גלוטן וגם בשרים צלויים, דגים ופירות ים. ואם בכל זאת תרצו ליהנות מסושי טעים וטרי אך מבלי לצאת מהבית כי חורף וזה, אז יש אפשרות להזמין מגשי אירוח מפנקים מאחת הסושיות המוצלחות בתל אביב.
Frame Chef & Sushi Bar
ראול ולנברג 2, רמת החייל, תל אביב
03-6498080, www.frame-sushibar.co.il
סניפים נוספים בראשון לציון ובנתב"ג