הלוואות הן חלק מהחיים, וצריך לדעת לנהל גם אותן
בסיטואציות מסוימות בחיים כאשר אנו זקוקים לסיוע כספי לצורך מטרה כלשהי, נטילת הלוואה היא אפשרות מעשית. בין אם אתם זוג צעיר שנדרש לו סיוע כספי לצורך "התחלה חדשה", רווקים השוקלים רכישת רכב חדש, או משפחה עם ילדים שמתמודדת עם הוצאות מרובות - מדובר בפתרון הנותן מענה לצרכים רבים ומגוונים. עם זאת, כל לקיחת הלוואה חייבת להיות מלווה בהיערכות נכונה והתנהלות כלכלית אחראית, שתאפשר לכם להתמודד עם ההחזר מבלי להעמיס על ההוצאות שלכם. התגייסנו לעזרה והכנו עבורכם 3 טיפים שיעזרו לכם להחזיר את ההלוואה שלכם ביעילות -לגזור ולשמור!
ניהול תקציב חודשי
לקיחת הלוואה משמעה הוצאה נוספת על ההוצאות הקיימות ממילא, ועל כן חשוב לבחון ולאזן מחדש בין ההוצאות להכנסות. כיצד יוצרים איזון? מבצעים תכנון ובקרה של התקציב. התקציב הוא למעשה כלי ניהולי אשר מאפשר לנו לקבוע את ההוצאה הכספית בכל סעיף. על מנת לדעת כיצד אתם מתנהלים היום, בדקו את ההוצאות וההכנסות שלכם כ-3 חודשים אחורה בהתאם לפירוט חשבון הבנק וכרטיסי האשראי. חשבו כמה אתם מוציאים בממוצע על כל סעיף כולל הסתכלות שנתית על ההוצאות. השוו בין ההכנסות להוצאות ובדקו האם הפער חיובי או שלילי. הוסיפו את ההלוואה לתחשיב (כולל את ההחזר החודשי הרצוי מבחינתכם, כלומר – שאתם יכולים לעמוד בו) והגדירו את התקציב מחדש בהתאם לנתוני ההוצאות וההכנסות.
משנים סדרי עדיפויות ומגדירים תקציב מחדש
כעת משיש בידכם את כל הנתונים, תוכלו להגדיר תקציב מחדש בהתאם לתזרים הכספים ולהוצאות הקיימות. ערכו רשימת סדרי עדיפויות של כל בני המשפחה מתוך הסתכלות עתידית והקצו כספים לכל נושא ברשימה. פעמים רבות אנחנו מגלים (להפתעתנו) כי נוכל לעשות ויתורים על הוצאות מיותרות, ואלה יאפשרו לנו התנהלות נכונה ומרווח נשימה. אל תשכחו להקצות כסף בעבור הוצאות בלתי מתוכננות שמטבע הדברים תמיד מתרחשות.
*טיפ קטן מאיתנו - הגדרת תקציב היא חיונית, אך חשוב לא פחות לבצע ניהול ומעקב של ההוצאות וההכנסות לאורך השנה ולוודא כי אתם עומדים במסגרת שהתוויתם.
ניהול ההלוואה אל מול הגוף המלווה
הגדירו את סכום ותנאי ההלוואה במדויק בהתאם לצרכים שלכם. אל תתפתו לסכומים גבוהים שאין לכם באמת צורך בהם והקפידו להיצמד למטרה המקורית של לקיחת ההלוואה. באותו אופן, שימו לב לא לקחת סכום נמוך מדי, אשר עשוי להעמיד אתכם בבעיה בהמשך הדרך.
כאמור, כפי שציינו, הלוואות יש להחזיר ולכן באופן טבעי הן מצריכות מכם התנהלות כלכלית אחראית. בעת לקיחת ההלוואה בדקו את התנאים המוצעים לכם על ידי הגוף המלווה: מהו שיעור הריבית על ההלוואה, האם מדובר בריבית קבועה או משתנה, מהי תקופת ההחזר ופריסת התשלום, האם קיימות עמלות בנוסף להחזר החודשי, מתי יופקד הכסף בחשבון הבנק ועוד ועוד. בנוסף בדקו את גמישות ההלוואה ואת האפשרות לפרוע מוקדם יותר את ההלוואה (כולה או חלקה). מן הסתם לתנאי ההלוואה ישנה חשיבות מרבית בהתנהלות לאורך זמן ובכך שיוכלו לסייע לכם בהיערכות כלכלית מיטבית ולמנוע מכם להיקלע לקשיים כלכליים בהמשך.
לסיכום, תכנון תקציב חודשי מתוך ראייה נוכחית ועתידית, הגדרת סדרי עדיפויות, הבנת תנאי ההלוואה על סעיפיה השונים והיערכות כלכלית נכונה ואחראית, הם מכורח המציאות בעת לקיחת הלוואה. התנהלות כלכלית נבונה של המשפחה תוך התייחסות לפרמטרים הללו, תאפשר לכם להחזיר את ההלוואה ביעילות ובקלות, עם שקט נפשי וביטחון ביכולת שלכם לאורך זמן.
הערות חשובות לכתבה:
* זוהי הינה כתבה פרסומית בשיתוף מימון ישיר
* אי עמידה בפירעון ההלוואה או בהחזר האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
* מס' רישיון 54414.
* אין בפרסום הכתבה משום המלצה, חוות דעת, הבעת דעה או מתן עצה מצד מימון ישיר, ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי ו/או ייעוץ משפטי. כל החלטה בדבר השימוש בתכנים ובמידע תיעשה על אחריותך בלבד ומומלץ ללוותה בייעוץ מקצועי פרטני.