"חוות תקוע", המתמחה בגידול ושיווק פטריות מיוחדות וירקות אקזוטיים, הכריזה על פתיחת עונת הכורכום הטרי, והחלה לשווק בימים אלה
שורש כורכום טרי וארוז.
למי שלא יודע, הכורכום הוא שיח רב שנתי שמוצאו בדרום אסיה. לתבלין טעם עדין והוא מקנה למאכלים צבע זהוב. הכורכום הוא המרכיב העיקרי בתערובות התבלינים הידועות - הקארי במטבח ההודי, והחוויאג' במטבח התימני.
בדיקת המערכת
איך שקיבלנו את שורש הכורכום ראינו בעינינו תבשיל אורז חמים ומפנק. וכך היה. פעלנו לפי הוראות השימוש בשורש (ראו למטה) בכל זאת, עד היום היינו רגילים לקנות את הכורכום כאבקה. הוספנו אורז, עדשים, תבלינים אחרים נוספים ובישלנו על אש נמוכה. מה נגיד ומה נאמר? יצא מושלם! כנראה שיש הבדל בין לקנות אבקה לבין להשתמש בשורש עצמו - תענוג.
חשוב לציין שהכורכרום גם עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, בהם ויטמין C, B6, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד. אז בכלל הרווחנו...

אורז עם עדשים וכורכום טרי. צילום: יח"צ
אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). ניתן להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא כפית אבקת תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.
אופן האחסון: מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר).
ציון במדד ויטרינה: 10
שורש כורכום טרי של חוות תקוע
כמה: כ-14 ₪ למגשית 120 גרם.
איפה: רשתות השיווק