ט"ו באב שוב הגיע, כמדי שנה, אך הפעם הוא תפס אותי קצת לא מוכנה – כשהגיח ממש יומיים לפני יום הולדתי. בעודי מנסה לעכל במוחי איך זה שהזמן כך חולף לו ביעף, חג האהבה הישראלי אילץ אותי לחשוב גם על אודות הזוגיות שעדיין איננה, והצירוף של השניים יחדיו יצר שילוב קטלני של מערבולת רגשית. הסיטואציה המורכבת הזאת הובילה אותי מיד לחיפוש מאסיבי אחר פתרונות, ותכלס, מה בריא ונכון יותר מלרפא כל מכאוב בעזרת פחמימה?
כך מצאתי את עצמי מגיעה למחרת ל"שוקו לולו" שבפלורנטין, מנחמת את עצמי בסעודת מלכים, ועל הדרך מגשימה לי חלום... ליום הולדת ואהבה עצמית שמח במיוחד. מצוידת במצלמה טובה וקיבה ריקה הגעתי בצהרי היום אל המקום, וניגשתי מיד אל המלאכה. התפריט המתין לי כמו חיל מהימן שמוכן לפעולה, ובשנייה ששיגרתי את ההזמנה לא חדלו לרגע להגיע המנות אל השולחן - פטריות מוזהבות, סלט עגבניות ופוקצ'ה חמה לצד מטבלים. הקרנצ'יות של הטיגון לצד הרטבים המרעננים רק פתחו את התיאבון, לקראת המנות העיקריות.
המלצרית המקסימה המליצה בגאון על "ספגטי ארבע גבינות", שמבוסס על שמנת ושילוב נהדר של גבינת עמק, פרמז'ן, מוצרלה ורוקפור. התפריט ברובו מחולק לים-יבשה, ולכן על אף הנטייה שלי להתקשות בנקיטת החלטות, מצאתי את עצמי בקלות מתמסרת לבחירת המנה. המגוון העשיר והמבחר הרחב השאירו לי בהחלט טעם של עוד, כשהחלק הארי ב"שוקו לולו" הוא ללא ספק הסקשן של הקינוחים, שניצב איתן ומעורר את החושים בפני עצמו.
גלידות, רטבים, עיטורים ותוספות הם גולת הכותרת של המקום הצבעוני והנהדר הזה שנקרא "שוקו לולו". בהתאם לאווירת הגרפיטי של רחובות השכונה, גם המסעדה התוססת מקושטת כולה, ועל שלל קירותיה מתנוססות כתוביות. השילוב בין הסטייל ההדור לווייב המגניב לגמרי עושה את שלו, אבל אותי קנתה במיוחד החזית שמעוצבת כמו גלידריית בוטיק מדליקה, ומשדרגת שם בקלות את כל התפאורה.
לאחר לבטים עמוקים וגם התחבטויות, החלטתי לבסוף ששייק עוגיות לצד בננה לוטי בהחלט יעשו כאן את העבודה. השילוב של הקרירות השוקולדית בשייק הענק לצד הבננות החמות והמקורמלות והחלב המרוכז יצרו לי הרמוניה שלמה וקסומה של טעמים בפה. גלידת הווניל נטרלה את המתיקות בצורה הנכונה ונגיעות הקינמון היו מדויקות גם כן. אחלה של עוגת יום הולדת, חשבתי לעצמי, שוקלת לאמץ זאת כמסורת חדשה.
השינוי המהותי ב"שוקו לולו" מאז הקורונה הוא היעלמותו המצערת של גליל הפרמז'ן שכה קיוותי לפגוש פה. ברגע שהמגיפה הארורה תיעלם, אני ממליצה לכם בחום להגיע אל המקום, ולחזות בעצמכם במופע שלם שהוא בעצם ארוחה. לכבוד הזמנתכם את מנת הספגטי המפורסמת שמציע המקום, המלצר ייצא אליכם בצורה חגיגית עם גליל פרמז'ן ענקי, ויסלסל עבורכם את הפסטה בתוכו, לעיני הסועדים כולם. הפסטה מתערבלת בתוך הגבינה ומקבלת הקרמה מיוחדת במינה, ואין ספק שזה משהו שמאוד נחמד לחוות.
גם התפריטים הישנים של המקום מותאמים כיום לאווירת המגפה, כשמודפסים כולם על גבי נייר לשימוש חד-פעמי, וזהו המקום הראשון בו נתבקשתי למלא הצהרת בריאות לצד מספר תעודת זהות (ממש חיכיתי שיבקשו ממני חתימה). אם כן המקום שומר על ניקיון וגם על אותנטיות, על טעמים נפלאים ועל קיבה מרוצה, ולנו נותר רק להגיע ולתמוך, במסעדה קטנה וכזו מופלאה. #מונופול_זה_לא_משחק_ילדים, ומקום מהסוג הזה בהחלט ראוי להרבה תמיכה.
שוקו לולו
איפה: ויטל 3, פלורנטין, תל אביב
מתי: א' - ה' מ 11:00 עד 00:00, שישי מ 9:00 עד 13:00, שבת מ 9:00 עד 12:00
מטבח: כל מה שבא לכם לראש
מוטו: אין כמו סוכר לנשמה, ופסטה לקיבה
טלפון והזמנות: 03-5187970