חיפוש

שדרג לי את הרכב – שכלולים לרכב שיפתיעו אותך

נדמה שעולם הרכב מציג שינויים טכנולוגיים מרחיקי לכת כל שנה, ומכניס של שפע טכנולוגיות חדשות לרכב המשפחתי הסטנדרטי שלך. יצאנו לבדוק מה כולל מגוון התוספות, שאולי חלקן כבר יהיו אפשריות ברכב הבא שלך

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

עולם הרכב עומד בפני שינויים גדולים ומהותיים. ראשית, לראשונה מאז יצאת הרכב הפרטי לעולם, ישנה סיטואציה של החלפת מנוע הבערה הפנימית במנוע מתקדם, חזק יותר ומזהם פחות. הנושא השני, והוא גם זה שבו נעסוק בכתבה זו, הוא כניסת טכנולוגיות חדשניות, כאלה שלעיתים נראות כלקוחות מסרטי מדע בדיוני, אל הרכב המשפחתי הכביכול סטנדרטי, שחונה תחת כל בית.

 

השינויים הטכנולוגיים מביאים לכך  ששיפורי הבטיחות ברכבים חדשים אינם עוסקים עוד רק בפרמטרים פסיביים כמו מבנה הרכב וקשיחותו – אלא ברכיבי בטיחות פעילים המשלבים טכנולוגיות המשפיעות על תנועת הרכב, בלימתו והסטתו ממסלול פגיעה. יש לציין כי שינויים כגון אלה כבר נמצאים ברכבים מודרניים חדשים ועקב יעילותם המוכחת חלקם מזכים את בעליהם להנחה בביטוח הרכב, שבא כאמור לנסות ולהעריך מהי רמת הסיכון למעורבות בתאונה של כל נהג ורכב על הכביש.

 

אך בכל זאת, עם כל הרצון לחדש ולשנות, שינויים בעולם הרכב קורים לאט. יש לתת לתחומי התחבורה, הביטוח והתשתיות את הזמן הדרוש להסתגל לכל מהלך ומהלך. אז אומנם רכב אוטונומי לא סביר שנראה בחניה כל כך בקרוב, אבל חידושים שונים כן סביר שנוכל לראות בעתיד הלא רחוק בכלל. אספנו רשימה חלקית של טכנולוגיות שעתידות להיות מותקנות ברכבים חדשים.

 

סיוע אוטונומי במצבי חירום

אחת השאלות המרכזיות בדיון על רכב אוטונומי היא "כיצד יקח נהג הרכב פיקוד בשעת חירום". במערכת זו, העתידה להיות מותקנת בעיקר ברכבי יוקרה, דווקא המחשב יהיה זה שייקח פיקוד – בזמן שהנהג מאבד את יכולת הנהיגה עקב מצב רפואי. כל מה שעל הנהג לעשות יהיה למשוך את מתג בלם החניה האלקטרוני ומכאן והלאה ייקח הרכב פיקוד מלא, כולל הורדת מהירות הנסיעה, מעבר בין נתיבים ולבסוף עצירה בצד הדרך במקום בטוח. כפי שנאמר קודם לכן, חברות ביטוח רכב מתייחסות בחיוב למערכות כגון אלה. ואיך ידע האמבולנס לאן להגיע? בסעיף הבא.

 

סייען לרכב

בדיוק כמו הבית החכם שנכנס לתודעה בשנים האחרונות, גם בעולם הרכב מתרחש דבר דומה. שילוב בין אפליקציה ייעודית לבין המיקרופונים בחלל הרכב מאפשר לבצע כמעט כל פעולה העולה על רוחך. החל מביצוע שיחות טלפון, הפעלת מערכת המוזיקה והשמעתו של שיר מסוים וכלה בקניות דרך האינטרנט. כל אלה ללא הורדה של הידיים מההגה והעיניים מהכביש. בנוסף, המערכת גם יכולה להשתלב עם הבית החכם שלך ולדאוג לחימום חללים מסוימים בבית או להכנת כוס הקפה האהובה עליך ממש ברגע כניסתך הביתה. יותר חשמל – פחות עמל.

 

מראות צד אלקטרוניות

במשך שנים רבות מתלוננים מהנדסי הרכב על כך שמראות הרכב מפריעות ליעילות הרכב ולאווירודינמיות שלו וגורמות לרעשים מיותרים שיש לעבוד כדי לבטל. אך בקרוב הפריט הארכאי הזה, מראה פשוטה, יעבור להיות נחלתו של העבר. מצלמות קומפקטיות, צנועות במידותיהן, בעלות עיצוב נקי ואווירודינמי יחליפו אותן, ובמקום מבט אל מראת הצד, נסתכל לתוך מסך קטן ויעיל שישדר תמונה איכותית ברזולוציה גבוהה. לא עוד שטחים מתים, נטול סנוורים לחלוטין, מערכת היודעת להתאים עצמה לכל זווית, קירבה ומזג אוויר. אין ספק כי שינוי זה יחולל מהפכה, אך גם לא ברור כמה יתקבל באהדה במדינה בה מראות נשברות באופן יומיומי בחניות בלתי זהירות ברחבי העיר.

 

מקרר לאוטו

כאשר חושבים על כך ברצינות, מבינים באמת כי כל רכב צריך מקרר. אין מדובר על מקפיא בשר, אלא על מקרר המסוגל לספק שתייה קרה ליושבי הרכב בנסיעות ארוכות, בלי שיהיה צורך בהסתמכות על חנויות נוחות, או שמירה על מוצרי מזון בטמפרטורה קרה לשימור טריותם. עם תהליכי חשמול כלי הרכב, תוספות כגון אלה הולכות להיות נפוצות יותר ויותר ולא רק ברכבי שטח או משאיות, אלא גם כתוספת אופציונאלית ברכבים משפחתיים מן השורה.

 

שיפורים טכנולוגיים תמיד יוצגו קודם כל לעולם המחשבים והאלקטרוניקה ורק לאחר שנים נזכה לראותם בעולם הרכב, וטוב שכך. מערכות מצילות חיים צריכות להיות כאלה שבאמת נבדקו מכל הכיוונים. אביזרי נוחות, מצד שני, יכולים להיות חלק מרכבך הבא כדרוג חיצוני או כחלק מתוספות הרכב, בעיקר ברכבי יוקרה וקצה. בכל מקרה, להוסיף קצת כסף על שדרוג הרכב, אינו משהו חדש. נסיעה טובה.

עוד ב-רכב 2:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.