הקצב שבו דברים משתנים היום, תרבות האינסטנט וסיפוק תשוקות רגעי, חודר, מפעפע ומוליד באופן חדש צורת בילוי ותופעה חיובית שמתחברת לאמנות.
אנדי וורהול בשנות ה-60, תקופה דומה בגוזמה שלה לימים של אז, היה הראשון שהכניס את המוזיאון למועדון כשפתח את ה'פקטורי' המיתולוגי בניו יורק. הוא הגדיר מחדש את האמנות, הבילוי והחוויה המשותפת. מאז לפרקים, החיבור בין אמנות ללילה מתהווה בווליומים משתנים ועולה אל מתחת לפני השטח. המטרה היא לקרב אנשים, בגובה העיניים, לאמנות ולספק ריגוש.
אנדי וורהול וסלוואדור דאלי בפקטורי בניו יורק. התמונה מהאתר www.fluxmagazine.com
לא רק בשביל הדרינק
היציאה מהבית היא כבר לא רק בשביל לשתות דרינק עם חברים. הבילוי החדש הוא חוויה, גם ויזואלית וגם תודעתית ולו רק מעצם העובדה שמדובר בלילה, שעה וצבע שמשחררים את הגוף ואת הראש. שילוב מנצח שלא משאיר את הבליינים יותר אדישים. וידאו ארט, מיצבים, ציורים, מיצגים או אמנות שהקהל יוצר אותה או ממש חלק פעיל בה, כמו שקורה לעיתים במועדון הבוקסא, אחד ממקומות הבילוי היותר קוליים שנפתחו בת"א לפני שנתיים.
הבוקסא
הדבר הראשון שפוגשים כשיורדים במדרגות האפלות הוא את אוסף בובות הוייניל הנדיר והמרשים שמכסה את כל החלל. אוסף בובות הויניל של הבוקסא כולל מעל 1000 בובות! שנבחרו בידי השותפים במשך תקופה ארוכה לפני פתיחת המקום. הבובות הן בובות אספנות, כולל כמה מותגים גדולים, כמו "KIDROBOT" ו"BEARBRICK". את הבובות עיצבו אמנים ממגוון תחומים והרבה מהן נדירות ביותר וקיימות במהדורה מוגבלת. רוב הבובות יוצאות כחלק מסדרה. חלקן מתכניות טלויזיה, דרך דמויות מסיפורי אגדות ועד חייזרים בבגדים זוהרים.
בובות ואנשים בבוקסא
השאלון
אז מה בין אמנות לחיי לילה? דניאל דונר, אמן רב תחומי (שספג אמנות מהבית), ואחד השותפים בבר הבוקסא עונה על השאלון.
מי אתה?
דניאל דונר, שותף בבוקסא וברעמסס. מנהל בבוקסא ואחראי על התוכן האומנותי במקום.
למה לילה - איך התחלת ומה מושך אותך בחיי הלילה?
מגיל צעיר אהבתי את הלילה. את השעות המאוחרות ש"מותר בהן הכל", מוזיקה חזקה, אינטרקציה מעניינת בין אנשים. הכל. אני רואה את חיי הלילה כעוד חלק ביום, שלא קשור לחלקו הראשון, מה שיוצר מין מכנה משותף בין הבליינים. אנשים חיים בלילה לדעתי דמות שונה מזו שהם חיים בחיי היומיום, תמיד אהבתי לבחון את העניין הזה. בהזדמנות הראשונה שצצה לי, פתחתי בר (סטריאוטייפ ז"ל), אבל בגלל כל מיני סיבות הוא נסגר לאחר מעט פחות משנה.
מאיפה מגיע הרצון או המחשבה לשלב אמנות בלילה?
כל החיים אני מצייר, בשנים האחרונות הרבה יותר מתמיד. המון אנשים מסביבי מתעסקים בעיצוב ואמנות. אלו בדיוק האנשים שהייתי שמח לראות כבלייינים וכמשתתפים באירועים שאנחנו עושים.
באיזה אופן אתם משלבים במועדון/בר אמנות? מה מייחד את מה שאתם עושים?
בכל תערוכה הרעיון הוא לחבר את האמנות שמוצגת על הקירות עם המוזיקה, עם האוכל לעיתים ולתת לקהל להתחבר בצורה מלאה לעבודות שמוצגות על הקיר. בתערוכות רבות הקהל בעצמו תורם לתערוכה, כמשתתף. התערוכות האהובות עלי הן תערוכות קבוצתיות, שמתרחשות "לייב" במהלך הערב. בתערוכות כאלו משתתפים אמנים ולקוחות. פעמים רבות מתגלים כשרונות שאיש לא ידע עליהם.
דוגמא לשת"פ אמנותי מעניין
התערוכה שכרגע מוצגת היא תערוכה קבוצתית. 18 אמנים בחרו כל אחד בובה מהויטרינות ב"בוקסא" וציירו לה רקע. בתערוכה מוצגת כל בובה שבחר אמן על רקע העבודה שצייר.
המלצה לאירוע עתידי
התערוכה הקרובה היא מין ספר צביעה למבוגרים, שיודפס בגדול ואותו יצבעו במהלך הערב בצבעים זוהרים.
משהו שנשמע הזוי אבל עלול להתרחש בעוד חמש שנים?
אני מתחתן ומצפה לילד.
דניאל דונר דואג גם למוסיקה בבוקסא
בוקסא | Buxa רוטשילד 31 תל אביב. פתוח כל יום החל מ-21:00