חיפוש

קמפנלו - האיטלקיה עם הטאבון

קמפנלו היא שילוב מעניין בין בית קפה למסעדה איטלקית. מצד אחד מיקום ואווירה לא מחייבים ומצד שני אוכל איטלקי אמיתי מבית השפים מנה שטרום ואריק לופו. תוסיפו לזה טאבון אבן ותפריט קיץ חדש ומה שיוצא זה משהו שהיינו חייבים לבדוק

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
כבר כמה חודשים שאני שומע על בית קפה קטן בפינת הרחובות בן יהודה ונורדאו בתל אביב, שמגיש אוכל איטלקי אמיתי ופיצות ברמה אחרת. כחובב אוכל איטלקי, לא יכולתי להתעלם מהשמועות ויצאתי לברר על מה כולם מדברים. קמפנלו שוכנות כאמור על צומת הרחובות הראשיים, שנושקים מצד אחד לטיילת ולים ומצד שני לצפון דיזינגוף. האזור שוקק תיירים צרובים בכל מיני צבעים, אמהות עם ילדים ומתנפחים שחוזרים מהים, בעלי עסקים קטנים ותושבי השכונה. בקיצור - בליל אנושי תל אביבי מצוי וצבעוני. מהסוג שהופך את תל אביב לעיר קיט שכל כך כיף לחיות ולבלות בה. המסעדה לא נראית כמו מסעדה, אלא ממש כמו כל בית קפה שכונתי-פינתי-קטן-אחר שאתם מכירים. חלל קטן עם בר וחלון תצוגה וחצר קטנה עם שולחנות קטנים שיושבים ממש על שפת הרחוב. בתוך החלל (ומעבר לבר, למי שחייב לדעת) ניצב טאבון אבן גדול ומרשים. הטאבון הזה הוא הרכישה האחרונה של מנה שטרום ואריק לופו - השפים והבעלים של המקום. שניהם אושיות מוכרות בנוף המסעדנות התל אביבי, עם עבר עשיר ומפואר. בימים אלו השיקו השניים תפריט קיץ חדש, ואני ואשתי, שמטעמי נוחות היא גם המאהבת שלי, החלטנו לעצור את היום ולחדול מכל פעילות משרדית, כדי לבדוק אותו ולאכול ארוחת צהריים איטלקית כמו שצריך. שתינו בירה ופתחנו עם מגש של מבחר אנטיפסטי, שהכיל מגוון ממנות האנטיפסטי הקטנות שבתפריט (14 ש"ח לצלוחית, 48 ש"ח למגש): בתוך הצלוחיות שהגיעו על המגש, היו שעועית לימה ועגבניות שרי, עם זיתי קלמטה, בצל ופטורזיליה ; דלעת פרחי כרובית וזוקיני במרווה וטימין ; חציל פלפלים קלויים וכרישה באורגנו ובלסמי ; סלק עם בצל ירוק וג'ינג'ר. כל המנות היו טריות וטעימות והגיעו יחד עם פוקצ'ה מתובלת, שיצאה מהטאבון החדש והבהירה לנו מדוע צריך טאבון. הבצק של הפוקצ'ה היה פריך וטעים בצורה יוצאת דופן ואנחנו התאפקנו מאוד שלא לרדת עליה לגמרי. בכל זאת, יש עוד שתי מנות עיקריות, שאחת מהן היא פיצה, שאמורות להגיע בקרוב אל השולחן. פיצה עוף וארטישוק. צילום: דניאל לילה פיצה עוף וארטישוק. צילום: דניאל לילה לעיקריות הזמנו פיצה פפרוני – עגבניות שרי, מוצרלה, פפרוני וארגנו טרי (46 ₪), וניוקי ברוטב תרד ושמנת (54 ש"ח). הפיצה היתה מעולה. הבצק, שהזכיר מאוד את הבצק של הפוקצ'ה, היה גם במקרה הזה פריך, דק, נעים וטעים מאוד. רוטב העגבניות היה טרי ומתובל במידה וגם התוספות היו טעימות וניכר בהן שבאו ממקור טוב ומאיכות גבוהה. הניוקי תרד היה מעט כבד לשעה ולחום הזה של תל אביב, אבל גם הוא היה טעים ומצוין. הפסטה הוגשה חמה ובמידת העשייה הנכונה והמדוייקת, והרוטב היה עדין ולא כבד מדי, למרות שלטעמי חסר בו איזשהו "קיק" של טעם, או נוכחות מורגשת יותר של התרד. ניוקי עבודת יד גורגונזולה וסלק. צילום: דניאל לילה ניוקי עבודת יד גורגונזולה וסלק. צילום: דניאל לילה מיותר לציין שבשלב הזה כבר בקושי יכולנו לנשום מרוב אוכל, אבל אז פתאום הגיעה לשולחן מנה נוספת שהתבקשנו לטעום - קנולי תרד ברוטב עגבניות מוקרם. אני הצלחתי להעמיס כמה קנולים חמים ועסיסיים על הצלחת שלי ומהביס הראשון התאהבתי במנה החמה, העשירה והכה מענגת הזו. בשלב הזה אישתי כבר פרשה להמשך ענייני היום, שכללו איסופים, חוגים ומעגלים חברתיים אחרים שמעניינים אותה, והותירה אותי לבדי להתמודד עם הבירה והקינוח. עם הבירה התמודדתי ולקינוח הזמנתי אספרסו ארוך ועוגת מוס שוקולד לבן (שממנה הצלחתי לקחת ביס אחד שהיה מאוד טעים ועוד ביס אחד שהיה גם הוא מאוד טעים, אבל זהו, יותר לא יכולתי לקחת אף ביס משום דבר). הודתי למארחים שלנו על ארוחת צהריים איטלקית אמיתית טעימה ונעימה מאוד. ברכתי על השמש ועל הים ועל הבירה ועל החיים הטובים של תל אביב והתחלתי ללכת ברגל לכיוון הבית, בתקווה שעד שאגיע אצליח לשרוף איזה 100 קלריות.

קמפנלו

כתובת: בן יהודה 230 פינת נורדאו שעות פתיחה: כל ימי השבוע - 8:00 – 24:00 אווירה: בית קפה שהוא גם ביסטרו איטלקי (אם יש דבר כזה בכלל) מחירים: סבירים (יש עסקיות כל יום בין 12:00 ל 17:00) לצפייה בתפריט המלא לחצו כאן ציון במדד ויטרינה: 8.8
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.