חיפוש

קמחים אורגניים חדשים

"תבואות" משיקה 2 קמחים חדשים: קמח חומוס וקמח עדשים אדומות אורגני – עשירים בערכים תזונתיים. ויש גם מתכונים בריאים לחגים

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
קמחי הקטניות - חומוס ועדשים, הפופולאריים במיוחד במטבח ההודי והטבעוני, זוכים לתהילה הולכת וגדלה בזכות הערכים התזונתיים הרבים שלהם. הקמחים משמשים כתחליפים מצוינים ובריאים לקמח חיטה בהכנת מיני מאפה שונים. בימים אלו משיקה חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, שני קמחים חדשים:  קמח עדשים אדומות אורגניות וקמח חומוס. קמח עדשים אורגני מיוצר מעדשים שגודלו באופן טבעי, ללא דשנים כימיים וחומרי הדברה. הקמח נטחן באבני רחיים המשמר את ערכו התזונתי. קמח חומוס מיוצר מגרגירי חומוס אשר נטחנו בעודם לא מבושלים. הנטורופתית ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת רשת מכללות "מדיטבע" ויועצת ל"תבואות", מציינת כי קמחי הקטניות נוחים יותר לעיכול לעומת הקטנייה בשלמותה. (בתהליך הטחינה מתפרקים החומרים שגורמים לתסיסה ומכבידים על מערכת העיכול). כמו כן, לקמחים יתרונות בריאותיים רבים: קמח עדשים עשיר בברזל, אבץ, אשלגן וחומצת אמינו ליזין התורמת לחיזוק מערכת החיסון. קמח עדשים בתוספת של דגנים, זרעים ואגוזים - מהווה השלמה לצמחוניים לחלבון מלא. הקמח מתאים להכנת עוגות, עוגיות, לחמים ומאפים שונים וכן להסמכה של מרקים ורטבים. קמח חומוס עשיר בחלבון, פחמימות מורכבות (התורמות למערכת העצבים, הלב וכן תורמות תחושת שובע), אשלגן (למניעת יתר לחץ דם), ברזל (למניעת אנמיה), סידן (לחיזוק העצמות והשרירים), ומינרליים רבים. הקמח מתאים כתחליף ביצה ממנו ניתן להכין חביתה מהצומח. הוא משמש גם בחומר מדביק בהכנת קציצות. כאשר מטגנים אותו הוא מקבל טעם הדומה לפלאפל. מחיר: קמח עדשים אורגני – 15.90 ₪ לאריזה של 500 גרם. קמח חומוס – 13.90 ₪ (לאריזה של 500 גרם). כשרות: מהדרין- בד"צ מחזיקי הדת. להשיג ב: רשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ. השף קובי מזרחי, יועץ קולינארי לחברת "תבואות" נותן לנו מתכונים מעולים להכנה עם הקמחים:

פנקייק מקמח עדשים

חומרים: כוס ורבע קמח עדשים (150 גרם) 3/4 כוס חלב 2 ביצים/ או 120 סמ"ק מים/ או 120 סמ"ק חלב סויה כף סוכר חום כף חמוציות קורט מלח קורט פלפל שחור טחון דק חצי כפית אבקת אפייה לערבב עם מטרפה את כל המרכיבים, להוסיף 3 כפות שמן קנולה או סויה ולערבב שוב. לתת לתערובת לנוח כ- 10 דקות ולטגן במחבת משומנת מכל צד.

רביולי מקמח חומוס

חומרים: כוס וחצי קמח חומוס חצי כפית שטוחה מלח 3 ביצים טרופות/ או 180 סמ"ק חלב סויה/ או 180 סמ"ק מים 2 כפות שמן קנולה להכין מהמרכיבים בצק חלק. אפשר להוסיף מים קרים לפי הצורך כדי לקבל בצק גמיש. לתת לתערובת לנוח כשעה במקרר. מרדדים את הבצק עם קמח חומוס. חורצים עיגולים. במרכז כל עיגול ניתן לשים מגוון מילויים, כגון - ירקות מוקפצים - גזר, סלק, בצל ושום מגורדים - מקפיצים הכול עם מעט שמן ומעט סוכר. או ניתן למלא בבשר טחון – מתובל עם מלח, פלפל, פטרוזיליה ובצל קצוץ. סוגרים את המילוי עם עיגול בצק מעל ומהדקים. ניתן לטגן את הרביולי מכל צד במחבת, או לשים בתנור ל- 10 דקות בחום של 180 מעלות. (** ניתן להחליף את הביצים בחלב סויה או מים כדי לקבל מתכונים טבעונים)
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.