כולם יודעים שהגוף שלנו הוא מכונה מורכבת ומדהימה לכן לא פלא שככל מכונה אחרת, כדי לתפקד כמו שצריך - גם אנחנו זקוקים לדלק טוב. במקרה שלנו, הדלק הוא לא רק אוכל בריא, אלא גם וויטמינים ומינרלים שחיוניים לתפקוד תקין של גופנו, שאחד המרכזיים שבהם הוא הברזל.
"הברזל הוא חלק מההמוגלובין האחראי על נשיאת החמצן אל תאי הגוף ומרכזי בתפקוד מערכות חיוניות רבות", מסבירה הנטורופתית ג'ולי ברוך. "תופעה של חוסר בברזל נובעת בעיקר מצריכה לא מספקת של ברזל דרך המזון. חוסר בברזל יכול לנבוע בין היתר מאיבוד דם (עקב דימום וסתי מוגבר, דימומים בגוף – גלויים או נסתרים ועוד), קושי בספיגת ברזל בגלל בעיות במערכת העיכול וסיבות נוספות.
איך יודעים אם קיים מחסור של ברזל בגוף?
"התסמינים המצביעים על מחסור בברזל בגוף הם: סחרחורת, נשירת שיער, עייפות, הפרעות שינה, פגיעה בריכוז, פגיעה בהתפתחות ועוד. יש לשים לב לתסמינים הללו, לערוך בדיקות דם כדי לבדוק את רמת הברזל בדם ולשנות את התזונה בהתאם", מציינת ברוך.
לא רק בשר: ברזל בשירות התזונה
הרבה מאיתנו יודעים שהברזל מצוי בעיקר במזון מן החי כגון בשר בקר, הודו וביצים, אבל באופן מפתיע, ניתן למצוא ברזל גם במזון מן הצומח, כמו למשל: קטניות, ברוקולי, טחינה, שקדים, פירות יבשים ועוד. כאשר התזונה אינה מספיקה כדי לשמור על רמה תקינה של ברזל בדם, ולנשים בהיריון הזקוקות לכמות גבוהה של ברזל – מומלץ לצרוך ברזל כתוסף תזונה. הבעיה? לעתים תוספי התזונה הרגילים של ברזל, עלולים לגרום לכאבי בטן ועצירות, או שכושר ספיגת הגוף כלפיהם נמוך.

בימים אלה ממש נמצא פתרון חדש לבעיה: מותג תוספי התזונה Nutri Care מציג תוסף תזונה חדש: "ביו-ברזל" נוזלי עדין מסוג ביסגליצינאט. פורמולת הברזל מסוג זה תורמת לספיגה טובה של הברזל במערכת העיכול, היא קלה לעיכול ואינה גורמת לתופעות הלוואי האופייניות לנטילת ברזל כמו כאבי בטן ועצירות. בנוסף, הפורמולה מכילה ויטמין B12, חומצה פולית ו-וויטמין C המסייעים לספיגה של הברזל ולמניעת סוגים שונים של אנמיה. לפורמולה זמינות ביולוגית גבוהה המאפשרת ספיגה אופטימלית, במיוחד לאנשים הסובלים מבעיות ספיגה במערכת העיכול ומאחר והיא נוזלית - היא נוחה במיוחד לבליעה.
השורה התחתונה
מה?
"ביו ברזל" כשר בהשגחת בד"ץ העדה החרדית.
כמה?
87 ש"ח.
איפה משיגים?
להשיג ברשתות הפארם, חנויות טבע ובתי המרקחת.