חיפוש

אם שותים לא נוטעים

לכבוד ט״ו בשבט הכין עבורנו רואי פרסול מדור אלכוהול מיוחד מלא במתכוני קוקטיילים די בריאים שמערבים אגוזים, שקדים ופירות יבשים. תיהנו!

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

אז בט"ו בשבט נוטעים עצים ואוכלים פירות יבשים. את זה כבר הבנו, אבל איך אנחנו, אנשי הלילה והאלכוהול, יכולים לציין את החג כמו שאנחנו אוהבים? נכון, מסיבות כמו בפורים או בסילבסטר לא תמצאו, אבל אתם תמיד יכולים להכין לעצמכם איזו מסיבונת קטנה בבית, ולציין את החג כמו שצריך, עם קוקטיילים מיוחדים ומפוצצים בריאות. 

 

אז קבלו כמה קוקטיילים שתוכלו להכין בקלילות בבית, ואם אתם ממש עצלנים – יש פה גם כמה מקומות שישמחו להגיש לכם את הקוקטייל כשהוא כבר מוכן: 

 

קוקטייל "סידרנו" - קראון פלזה הקומה ה-11

במסעדת הקומה ה-11 במלון קראון פלזה מכין המיקסולוג אנטון קיידן קוקטייל על בסיס ליקר העשוי ממשמש והוא בעל טעם עמוק ומתובל, כמעט אגוזי. הקוקטייל משלב בתוכו גם מיץ אננס ומיץ לימון לאיזון החמיצות. ניתן לשלב חתיכות משמש כתוש או אננס מיובש לקישוט. 

 

רכיבים:

40 מ"ל דיסרונו

20 מ"ל רום בהיר

20 מ"ל מיץ לימון

10 מ"ל מי סוכר

40 מ"ל מיץ אננס

 

אופן הכנה: 

לשקשק את המרכיבים עם קרח ולסנן לכוס נמוכה מלאה קרח. לקשט בלימון.

קוקטייל סידרנו קראון פלזה הקומה ה 11 צילום אנטון קיידין  -

צילום: קראון פלזה יח"צ.    

 

קוקטייל "אילנית" - מסעדת הולה

המיקסולוג מיכאל סויסה ממסעדת "הולה" שיקשק קוקטייל רום לבן המיושן עם בננות מיובשות וקינמון.

 

רכיבים:

60  מ"ל רום לבן (מיושן שבועיים עם בננה מיובשת וקינמון)

15  מ"ל ליקר אמרטו (שקדים)

15  מ"ל סילאן

30  מ"ל מיץ לימון טרי

 

אופן הכנה: 

משקשקים את כל המרכיבים ומוזגים לכוס גבוהה וסוגרים עם מעט סודה עליי נענע ופלחי לימון מיובשים. 

קוקטייל אילנית קרדיט צילום אלון ירושלמי

קוקטייל אילנית. צילום: אלון ירושלמי 

 

סנגרייה רוזה - "רומר 22" הרצליה

המיקסולוג שחף קוצ'ו אביאני, מבעלי בר "רומר 22" נתן טוויסט מדליק לסנגרייה המוכרת 

 

אופן הכנה: 

מכינים תבשיל תפוחים בייתי בסירופ יין לבן וקאווה, לפי מתכוני סנגרייה קיימים, רק שמחליפים את היין האדום ביין לבן. מתבלים בפלפל אנגלי ארומטי, ציפורן, מקלות וניל וקינמון ושותים חם.

סנגרייה רוזה. קרדיט- נועם מורנו

סנגריה רוזה. צילום: נעם מורנו

 

פינה קו וויסקי עם אננס מיובש – וויסקי בר מוזיאון בשרונה 

מדובר בגרסת קולדה מרעננת של הוויסקי הכוללת שילוב טרופי קיצי, קליל ומענג של וויסקי, קוקוס, אננס ולימון. 

 

רכיבים:

30 מ"ל ג'ים בים לבן

20 מ"ל מונין קוקוס

20 מ"ל ליים סחוט

40 מ"ל מיץ אננס טרי

פלח אננס מיובש לקישוט

פינה קו וויסקי - ווויסקי בר מוזיאון - קרדיט לאנטולי מיכאלו

פינה קו וויסקי בוויסקי בר מוזיאון. צילום: לאנטולי מיכאלו

 

נפגש בסומלייה

בשבוע הבא, בימים שני ושלישי, 28-29 בינואר בהיכל התרבות ת"א תתקיים בפעם ה-16 תערוכת היין "סומלייה 2019". מאות מותגי יין מהארץ והעולם יציגו יינות חדשים.

תערוכת סומלייה

 

התערוכה שביססה את מעמדה כאירוע היין החשוב והמקצועי ביותר בישראל תיפתח בשעות הערב לקהל חובבי היין אשר יוכלו להתרשם מהמגוון הגדול של יינות מהארץ והעולם, ואף לרכוש יינות באופן ישיר מהיקבים והיבואנים. זו ההזדמנות לפגוש את היקבים, את היבואנים וגם את הייננים. זו הזדמנות להכיר יקבים חדשים, לטעום יינות מהארץ ומהעולם מתוך מבחר של מאות מותגי יין שיוצגו בתערוכה.


בשעות הצהרים (11:30-18:00) התערוכה תהיה פתוחה לקהל מקצועי מתחום המסעדות והאירוח, וכן לקניינים וסיטונאי יין. החל מהשעה 18:00 יפתחו הדלתות גם לקהל חובבי היין שיתמזג עם הקהל המקצועי שבתערוכה.


עוד בתערוכה:

מתחם סדנאות יין של בית הספר הבינלאומי WSET

כרזת הזוכים בתחרות 'פרסי היין של המסעדות'

מגוון אביזרים משלימים לתרבות היין

רכישת יינות ישירה מהיקבים המציגים בתערוכה

מתחמי אוכל
 

כניסת קהל רחב: בשני הימים בין השעות 18:00 – 21:30

מחיר: 150 ₪ שכוללים טעימת חופשית ממגוון היינות + שובר לקניית יין בסך 50 ₪ + כוס יין במתנה.

 

צילום דוד סילברמן

 

 

 

 

 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.