חיפוש

רוני בממלכת השוקולד

אחרי שסגר הקורונה הפך אותה למכורת מתוקים באינסטוש, הלכה רוני שקדי להכיר את הנשים האמיצות שעומדות מאחורי התמונות שיביאו לכם את כל הטוב הזה עד פתח הבית

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

רוני בממלכת השוקולד

למען השקיפות והגילוי הנאות אפתח ואומר שחוקרת אני לא. עם זאת, אם ישנה תופעה בה הבחנתי לאחרונה שהקורונה המיטה על אוכלוסיית העולם והדור הנוכחי – זו ככל הנראה היפר אקטיביות קיצונית והתמכרות יתר למסכים. כן-כן, הפעם יותר מתמיד, ועל כל רצף הגילאים באופן גורף. ההסבר לכך הוא מאוד פשוט. בארבעת החודשים האחרונים שלנו בבית, כולנו ישבנו עשרים וארבע שעות ביממה בין ארבעה קירות, ועברנו ממסך למסך, בין הרצאת זום אחת במחשב לשיחות וואטסאפ בטלפון ומשם לטלוויזיה, נטולי חיי חברה ומלאי קלסטרופוביה עקבית.

 

בשעות הערב המאוחרות היינו מוצאים את עצמנו עם עיניים מטושטשות אך אחוזי תזזית – ואז היינו נשפכים במיטה, מותשים כמעט כאילו שוטטנו כל היום ברחובות. למען האמת, אני חושבת שאפילו לא הבנתי עד כמה חמור המצב, עד הרגע בו התחלנו לחזור לשגרה. בשנייה שהחלטתי לצאת שוב ולבלות, החלו להופיע אצלי ואצל חבריי תופעות לוואי חדשות שמעולם לא הכרנו, וקשה היה לכולנו להתעלם. הבדיקה המזדמנת והאובססיבית (בכל שתי דקות) של המכשיר הנייד, לצד חוסר השקט הסטטי והמבטים הקופצניים שהוגנבו לכל כיוון ממנו הגיח עובר ושב – בהחלט אמרו את שלהם. הפכנו באופן טוטלי למכורים, לתלויים קשות ובאופן כרוני במסכים, וכנראה שהגיעה העת להודות ולהיגמל. 


אם תשאלו אותי, אחת ההתמכרויות היותר קשות שהביאה איתה מגפת הקורונה, היא האקספלור הבלתי נלאה באפליקציית האינסטוש. אני לא יודעת מה אתכם, אבל אני מצאתי את עצמי לראשונה בחיי יושבת במשך זמן מאוד לא מבוטל (שכנראה הצטבר לכדי שעות) ומעלעלת בין כמויות של טרנדים אינסטגרמיים מתוקים. שילוב קטלני של התמכרות כפולה – גם למסכים וגם לסוכר. למעשה, המצב היה כה חמור עד שהאלגוריתם של האינסטוש הבחין מיד במגמה, ותוך חצי יום כל האקספלור שלי כבר התמלא במתוקים למיניהם. היום המצב הוא כזה שכמעט אין שום עולם תוכן אחר שמציג בפניי האינסטגרם, מלבד טרנדים מתוקים וחדשניים. פרסומות לעוגות נימוחות, קינוחים מושחתים, סרטוני מתכונים. סופלה עד לא ידע במינון של סוכרת נעורים.


המזל שלי הוא שתמיד ידעתי להכין תירוש מענבים, ולבסוף החלטתי שהדבר לא יוכל לעבור בשתיקה. הכמות הבלתי נגמרת של טרנדים מתוקים באינסטגרם שלי כבשה את ליבי ואת מיצי הקיבה. מצוידת באינסטוש, חברי היקר, ובעזרת שש קונדיטוריות צעירות מרחבי המרכז, יצאתי לחקור אחת ולתמיד את התופעה. וכמו שאומרים, מעז יצא מתוק – כי מה יותר טוב מליצור כתבה שתומכת בנשים עצמאיות וצעירות, שבתקופת המגפה היו מהעסקים הבודדים שעוד כלכלו את השוק? אז אחרי שדאגו להוציא לנו את העיניים כל התקופה, יצרניות הטרנדים המתוקים של ישראל באו לעשות סוף-סוף סדר בבלגן, לתת לנו טיפים ולהסביר מה עומד מאחורי הגימיקים המשמינים האלו שכבשו את הרשת. תתכוננו, לפניכם כתבה מתוקה במיוחד (מומלץ להכין מים מראש). 

 

הטרנד המושחת – עוגיות ענק עם הפתעות

מי אני: עדי אילוז – Illusion Bakery, בת 22. בוגרת קורסי קונדיטוריית בוטיק בבתי ספר נחשבים בפריז, קורסים פרטיים ב-4Chef ובעיקר בדוקטור גוגל.


איך שרדתי את הקורונה: את העסק פתחתי בדיוק עם תחילת המגפה, במעבר חד מתחום ההיי-טק. באותו זמן היו עיכובי משלוחים חמורים מחנויות האפייה ואנשים פחדו לצאת מהבית, אז השילוב עם המחסור במצרכים בסופר הוביל להתמודדויות מאתגרות ביותר. עשיתי משלוחים בעצמי ובעזרת הוריי כל התקופה, ולפעמים נאלצתי לקנות מצרכים במכולת דבר שייקר מאוד את העלויות. מאחר וזו הייתה ההתחלה של העסק שלי הרגשתי מחויבת לעשות את המקסימום כדי להביא להצלחה שלו, גם אם זה אומר בסופו של דבר להפסיד כמה שקלים.


הייחודיות שלי: אצל עדי הכל התחיל מהאינסטגרם, מצפייה בסרטוני קינוחים להכנה תוך דקה. כיום עדי מוכרת עוגיות ענקיות במגוון מילויים וציפויים, ובטעמים מושחתים במיוחד. כל העוגיות בתפריט שלה מדורגות לפי מד שחיתות, כך שתוכלו להרכיב לכם מארז אישי לפי עוצמת המאנץ'. מומלץ לנסות את 'אובמבה', 'זאת וזאתי' ו-'מותק של חלב', ולחמם לפני אכילה לאפקט מפנק במיוחד!

 

טיפ מתוק: תמיד להכין את המצרכים לפני שמתחילים לאפות, ולשקול מראש גם את כולם.  

 

איך משיגים: Illusion Bakery@ באינסטגרם או בוואטסאפ למספר 050-4424061, בהתרעה של כמה ימים מראש. יש משלוחי עוגיות לאזור תל אביב, ושאר התפריט באיסוף עצמי מכפר סבא. בהזמנת מארז של 12 עוגיות ומעלה מקבלים 10% הנחה.

עוגיות שוקולד

 

הטרנד האמריקאי #1 – פרצעל מצופים 

מי אני: טל דנן – Mi Corazon, בת 21. בוגרת קורס מקיף של עוגות מעוצבות אצל מאיה אלון, קורס קונדיטוריה ב-'פקאלה' וסדנאות אצל שני קידר. 

 

איך שרדתי את הקורונה: בשיא הקורונה הקפאתי את הפעילות של העסק כדי לא לסכן אף אחד. לפני שלושה שבועות חזרתי לפעילות במתכונת מלאה תוך שמירה על סטריליות מוחלטת.

 

הייחודיות שלי: מתמחה בעוגות מעוצבות ומאפי שמרים. מכינה פרצעלים מצופים על פי צו האופנה האמריקאי, במילוי של חלה טרייה ובמגוון צבעים וטעמים. מעדכנת טרנדים בהתאם לבקשות הקהל. הפרצעל המצופה זה משהו שהגיע לישראל לאחרונה, מאז שקיבל באמריקה שדרוג מתוק (ציפויים צבעוניים וזיגוגים שונים), ובעבר היה מוכר יותר בגרסת הבייגלה הירושלמי. 

 

טיפ מתוק: להשתמש רק בשמרים טריים, או בטריים ויבשים ביחס של 1:3 לטובת הטריים.

 

איך משיגים: הזמנות בטלפון או בוואטסאפ למספר 052-7306003, איסוף עצמי מפתח תקווה או במשלוחים למרכז (בתוספת תשלום). 

פרעצל מתוק

 

הטרנד האמריקאי #2 – סינבון רול

מי אני: יער אלביר – Forest's Sweets, בת 19. חיילת בקריה. אופה ומבשלת מגיל צעיר.

 

איך שרדתי את הקורונה: את העסק פתחתי בזמן הקורונה, מתוך צורך כלכלי שהיא הביאה איתה, ולהפתעתי הרבה העסק תפס תאוצה די מהר. לפני הקורונה הייתי מבשלת באופן יותר חובבני, מארחת ואופה עוגות ימי הולדת למכרים, ומקבלת הרבה מחמאות והמלצות להקים מזה עסק.

 

הייחודיות שלי: בתור חיילת אני נמצאת בלב הטרנדים של הצעירים הישראליים וקולעת לטעם שלהם מתוך המערכת עצמה. הסינבון רול זה טרנד חזק שהגיע לארץ ממש לא מזמן, והוא כולל בתוכו מגוון רחב של זיגוגים מעניינים ותוספות, כמו פקאן מקורמל, שבבי שוקולד ובוטנים. המחירים שאני מציעה כיום להזמנות הם נמוכים ונוחים במיוחד לאור המצב (החל מ-15₪ למארז עוגיות ועד 190₪ לפאי או טארט גדול, ויש גם עוגות בעיצוב אישי במחירים משתנים).

 

טיפ מתוק: למטבח מגיעים אך ורק בראש טוב! היה לכם יום רע? עשו לעצמכם טובה ושמרו מרחק מהמטבח. 

 

איך משיגים: הזמנות למספר 052-7307779 או באינסטגרם @forests_sweets, באיסוף עצמי מהרצליה או במשלוחים לאזור. 

סינבון

 

הטרנד הפוטוגני – קאפקייקס אסתטיים

מי אני: אגם אילוביץ' – Agamonet, בת 16. תלמידה לאדריכלות ובעלת עסק למכירת מתוקים. 

 

איך שרדתי את הקורונה: במהלך הקורונה אנשים נמנעו מלצאת מהבית ולכן הצעתי משלוחים בהזמנות ללא תוספת מחיר. הקפדתי מאוד על כללי ההיגיינה בכללותם – מסיכה, כפפות וכל המסביב. 

 

הייחודיות שלי: בתור תלמידת תיכון אגם מעורבת מאוד בטרנדים ובכל מה שחדש, ויודעת בדיוק מה הדור הצעיר רוצה. אגם מכינה קאפקייקס אישיים ומעוצבים לפי דרישת הלקוח, עם אופציה להקדשה אישית או לתוספת של בצק סוכר. התפריט שלה כולל גם עוגות בצורות (אותיות ומספרים – אחד הטרנדים הבולטים של הזמן האחרון), וגם עוגות בקומות – ענקיות ומפוארות. הכל נאפה ביום ההזמנה ומגיע טרי עד ללקוח.

 

טיפ מתוק: אל תתפתו לעצור את המיקסר במהלך ערבוב החומרים, תנו לו את הזמן שהוא צריך – ולא פחות מחמש דקות, זה מורגש בטעם!

 

איך משיגים: agamonet_sweetbaking@ באינסטגרם או בטלפון למספר 054-9849440, בהזמנה של כמה ימים מראש. משלוחים בחינם לאזור כפר סבא או באיסוף עצמי. 

קאפקייקס

 

הטרנד המיניאטורי – קינוחים אישיים

מי אני: מאיה רוסק – Maya Cakes, 22. עבדה שנה בקונדיטוריה בתחומי הפטיסרי וכיום לומדת בבית הספר לקולינריה "דנון".

 

איך שרדתי את הקורונה: האמת שבתקופת הקורונה הביקוש וההזמנות של קינוחים דווקא הלכו וגדלו, בעקבות העובדה שהרבה חנויות היו סגורות. משלוחי מתוקים הפכו לפתרון זמין ונגיש יותר עם הגעה עד לבית הלקוח, והחגים בסגר הביאו איתם דרישה חדשה למארזי קינוחים אישיים וקטנים. הטרנד האינסטגרמי של קינוחים מיניאטוריים בהחלט שיחק פה תפקיד.

 

הייחודיות שלי: מאיה מציעה כמעט את כל תפריט הקינוחים שלה גם בגרסה ללא גלוטן. היא מכינה מארזי קינוחים אישיים, טארטים ועוגות מורכבות. "התחברתי לרעיון שאפשר לקבל בקופסה אחת כמה טעמים, מרקמים וסוגים שונים של קינוחים, ולא צריך לבחור עוגה אחת בטעם מאוד ספציפי – אלא נהנים מכל העולמות!" 

 

טיפ מתוק: תמיד תוסיפו קצת מלח. אמנם נשמע מוזר, אבל עושה את העבודה ומדגיש את המתיקות.

 

איך משיגים: maya_cakes@ באינסטגרם או בחיוג למספר 054-4535092. איסוף עצמי מהרצליה או במשלוחים לאזור המרכז.

קינוחים אישיים

 

הפינה הטבעונית – לעתיד ירוק יותר

מי אני: סיון טרם – Cookiecef, 30. קונדיטורית ובעלת עסק לבישול מזה 6 שנים בארץ, בוגרת קונדיטוריית 'אסטלה'. בעבר הייתה מעבירה סדנאות אפייה לילדים במטרה לשבור את הסטיגמה שאפייה זה דבר מסובך, אך כיום הסדנאות מיועדות לכלל הגילאים ונעשות בהתאמה אישית ללקוח. 

 

איך שרדתי את הקורונה: "עם הקורונה הכל נעצר. הספקים של חומרי הגלם עבדו באופן מאוד מצומצם ולא היו זמינים, והכל לקח נצח. החלטתי לא לתת למגפה לעצור אותי ועברתי לפיתוח סרטוני מתכונים ומכירת אוכל מהבית. הסדנאות עברו לזום וכך הגיעו לקהל רחב יותר, ועד לאוסטרליה". כרגע הסדנאות חזרו למתכונת הרגילה וסיון עדיין מוכרת מאפים, כשהכל תחת החזון של הנגשת אוכל טבעוני וטעים לקהל הישראלי. התפריט מתעדכן מדי שבוע בהתאם לצו האופנה העכשווי וסיון משתדלת לשמור על מחירים נוחים גם בעת הנוכחית (נע בין 8-80 שקלים להזמנה). 

 

הייחודיות שלי: כל התפריט של סיון הוא 100% טבעוני, כולל עוגות גבינה משוגעות או עוגיות אמסטרדם שהפכו לטרנד של הזמן האחרון. "בקיצור, אני מתרגמת לכם את כל הטרנדים החמים למרכיבים מן הצומח ומשאירה לכם את הטעם הנפלא".

 

טיפ מתוק: תמיד (!!!) לעבוד עם טיימר.

 

איך משיגים: cookiecef@ באינסטגרם, או בוואטסאפ למספר 054-6375444. באיסוף עצמי מתל אביב או במשלוחים במרכז. 

 

עוגת שוקולד טבעונית

ואם כל זה לא סיפק את תאבונכם, כדי להשאיר לכם טעם של עוד אוסיף ואומר שהתחום רק החל להתפתח בארץ, והטרנדים האלה מיובאים באופן דינמי ושוטף מחו"ל. אז אם ראיתם באקספלור לאחרונה קינוח אמריקאי שווה במיוחד, ועדיין אין לכם שום דרך לטוס – אל דאגה, הבנות האלה דואגות לשמור אותנו מעודכנים. למרות כמויות הסוכר והקלוריות הריקות, כנראה שאין תקופה יותר טובה מזו להתפנק (במינון הנכון, כמובן). אני קוראת לכם להתאגד ולתמוך יחד איתי בעסקים הקטנים, שהיו פה בשבילנו לאורך כל המגפה, והביאו לנו משלוחים ממש עד לפתח הבית. קנו מהם, ולא מהרשתות הגדולות, וזכרו תמיד – #מונופול_זה_לא_משחק_ילדים.     
 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.