חיפוש

קובה סלק עירקי

במסגרת שבוע מאכלי העדות שלנו, בלוגר האוכל ראובן מייסלוס הגיע אלינו הפעם עם מתכון מנצח לקובה סלק עירקי לכבוד החג השני

מאת: ראובן מייסלוספורסם ב: 02/11/2020
X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
מאת:  בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  

 

בתור ארגנטינאי, תמיד קינאתי בכל החברים המזרחיים שלי, שאכלו מעדנים כמו קובה וקוסקוס כל שבוע. אימא שלי לא ידעה להכין אותם, אבל תמיד דאגה שחברה תביא סיר מדי פעם כי כולנו אהבנו לאכול את זה. תמיד הסיר היה מגיע, ואז כל היום היינו גונבים עם כף מהסיר עוד ועוד עד שנגמר. אין דבר יותר משמח לילדים מסיר של אוכל טוב שבושל באהבה עם כל הלב שמחכה להם על הכיריים. אשתי שגדלה בבית עירקי, אכלה כל חייה את המעדנים האלה, ושמחה שסוף סוף הצלחתי להכין לה מתכון מדויק כמו של סבתה נעימה ז״ל שגרם לה לפרוץ בבכי נוסטלגי. מומלץ להפעיל את הילדים בשלב הקובה וככה שיעזרו גם הם בהכנת הארוחה.

 

מרכיבים:

מרק

3-4 סלקים מקולפים

1 בצל גדול

1 לימון

½ ראש שום קלוף

1 כף בהרת

¾ כף מלח

¾ כף פלפל

3 ליטר מים

שמן זית

 

קובה

½ קילו בשר בקר טחון

½ ראש שום קלוף

1 צרור כוסברה

1 בצל גדול

1 ק״ג סולת

½ ליטר מים

1 כף בהרת

1 כף פפריקה

¾ כף מלח

¾ כף פלפל

 

אופן הכנה:

1. נקצוץ את הירקות למרק, השום והבצל, את הלימון לפרוסות, ואת הסלק נחתוך לקוביות.

2. נחמם סיר מרק עם קצת שמן זית, ונכניס פנימה את הבצל והשום, יחד עם התבלינים בהרת, מלח, פלפל, ונערבב.

3. לאחר כמה דקות נוסיף את הלימון והסלק יחד עם המים ונביא להרתחה, ונוריד לאש נמוכה שיתבשל המרק.

4. לאחר כ 30 דקות, כשהסלק מתרכך, מוציאים את הלימונים, מכניסים בלנדר מוט, וטוחנים לפחות מחצית מהסלק במרק.

5. מה שזה נותן זה טעם מדהים של אדמה וטעמי סלק, ועל הדרך מסמיך את המרקם של המרק.

6. נעבור להכנת הקובה, נתחיל בלקצוץ את הכוסברה, בצל ושום.

7. נערבב יחד עם הבשר הטחון עם התבלינים מלח, פלפל, פפריקה ובהרת.

8. נכין את המסה של הסולת ע״י ערבוב הסולת היבשה עם המים, עד לקבלת מרקם גמיש. נותנים למסה לנוח 5 דקות לפני שימוש.

9. לוקחים כדור סולת (המלצה שלי להרטיב ידיים כל פעם) ומשטחים בידיים לדיסק. שמים במרכז מהמסה של הבשר, וסוגרים מכל הכיוונים ומניחים בצד.

10. חוזרים על התהליך עד שנגמרת המסה של הבשר.

11. אם עשיתם יותר מדי, מומלץ להכניס לפריזר על מגש שיקפאו, ואז בשקית לשמור בהקפאה למתי שתרצו.

12. את הקובות מכניסים למרק הרותח (מגבירים את האש לפני), ונותנים להם להתבשל 15-20 דקות, יותר מדי בישול יפרק אותם.

13. מגישים יחד עם אורז מאודה (מתכון שלי: כוס אורז, 2 כוסות מים, הרתחה 12 דקות על אש קטנה מכוסה, מנוחה בצד 12 דקות מכוסה) ומעל כוסברה.

 

שיהיה בתאבון וחג שמח!

 

 

עוד ב-מבשלים בבית:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.