חיפוש
לקניה!

הכי גדול בספרד

רואי פרסול שלנו נסע לסיור ביקב הקאווה הגדול בספרד וחזר עם כמה מילים, תמונות והנגאובר. זה ועוד חדשות מתנדנדות במדור האלכוהול השבועי של ויטרינה

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

יקב הקאווה הגדול בספרד

בשנת 1914 הוקם יקב פרקשנט – freixenet, בעיירה הקטלאנית הקטנה Anoia'd Sadurní Sant, מרחק של 40 דקות נסיעה מברצלונה, וכמו שהשמפניה מזוהה עם הצרפתים, כך מזוהה הקאווה עם הספרדים, ויקב פרקשנט הוא יקב הקאווה הגדול בספרד, שמשווק יינות מבעבעים ל-140 מדינות בעולם, כולל לישראל.

 יקב קאווה ספרד

רחבת הכניסה ליקב freixenet, נראה שלא הרבה השתנה כאן מאז 1914

 

ביקרתי ביקב בתחילת השבוע, שלמרות שעברו מעל 100 שנה מאז הקמתו, נשאר יקב משפחתי. Freixenet כיום מנוהלת על ידי ילדיהם ונכדיהם של פרדו ודולורס, שהקימו את היקב. החברה ממשיכה לשמור על האופי המשפחתי שלה ולהתמקד באיכות גבוהה ובשיטות ייצור מסורתיות למרות הגידול העצום בכמויות הייצור לאורך השנים: כיום מייצר היקב למעלה מ 170 מיליון בקבוקים בשנה. 

 

ירח מטפטף עלינו

את הסיור עורך לנו חוויאר פלורס, איש יחסי הציבור של היקב, שמוריד אותנו בגרם מדרגות תלול לעומק של 30 מטר מתחת לאדמה, שם, לאורך שש קומות - מתנהלת עיר שלמה בה מאוחסנים מיליוני בקבוקים. החוויה עוצרת נשימה ממש: משאיות, רובוטים, מלגזות ועשרות אנשים עובדים במרץ באולמות ענק, ורק טפטוף המים הקבוע שיורד עלינו מתקרת האולמות מסגיר את העובדה שאנחנו נמצאים עמוק מתחת לאדמה, ושהמים שמטפטפים עלינו הם בעצם מי תהום. 

 

עם חוויאר (ההוא שבלי כובע) במעלה המדרגות

 

היקב עטוף במאות דונמים של כרמים, אך משתמש גם בענבים מאזורים אחרים בספרד כדי לקבל משקאות מגוונים. מפתיע לגלות שצרפת היא היבואנית הגדולה ביותר של היקב. מסתבר שדווקא צרפת שכל כך מזוהה עם השמפניה, היא צרכנית גדולה של קאווה. אחריה נמצאת גרמניה, שצעיריה שותים פחות בירה ויותר קאווה. 

 

מוקפים במיליוני בקבוקים

מדהים להיווכח שיקב כה גדול משתמש עדיין בשיטות ייצור מסורתיות כמו בצירה ידנית של הענבים, ללא בוצרת מכנית. גם את השמרים לתסיסה האלכוהולית מייצרים ביקב לבד, ומגדלים אותם במיכלי ענק. כך היקב יכול לשלוט במשקה ולהציג בכל שנה את אותו היין, בלי סטיות. 

 

השיטוט בקומות התת קרקעיות מרהיב: אנחנו מוקפים במיליוני בקבוקים שמתיישנים במשך 9 חודשים לפחות: זהו החוק הספרדי לקאווה – על מנת שמשקה יוכל להיקרא קאווה הוא חייב להיות מיושן מינימום 9 חודשים. אנחנו מגיעים לאולם דודי הנירוסטה הענקיים, בהם תוסס המשקה לפני ביקבוק. עשרות דודים מקיפים אותנו, כאשר כל דוד מכיל 6,500 ליטר. חוויאר מציין בפנינו שרק בחדר בו אנחנו נמצאים, תוססים בזה הרגע מיליון ומאתיים אלף ליטר קאווה. 

אולם דודי נרוסטה. צילום רואי פרסול

 

ליקב עשרות סוגי יין, אך בישראל ניתן להשיג בינתיים חמישה: 

 

כרטה נבאדה: הבסט סלר של היקב, עם 80 מיליון בקבוקים בשנה. קאווה כמו שאתם מכירים אותה- יין לבן מבעבע חצי יבש המיוצר בשיטה מסורתית. מחיר: 55 ₪. 

 

קורדון נגרו: קאוות הדגל של יקב פרקשנט, ממנה מוכרים 60 מיליון בקבוקים מדי שנה. זהו יין לבן מבעבע יבש המורכב ממספר זני ענבים: %40 פרלדה, 35% מקבאו ו-25% קשרלו המגיעים מכרמים בפנדס, אשר בקטלוניה, ספרד. 24 חודשי יישון. נחשבת לאחת מהקאוות המפורסמות בספרד. 59 שקלים. 

 

פרקשנט ICE: קאווה חצי יבשה, המיוצרת בשיטות המסורתיות. מאופיינת בטעם פירותי מודגש, הרכב וארומה ייחודיים, וקלילות מרעננת. בעלת הרכב טעמים ייחודי ומוגשת עם קרח להעצמת חוויית הטעמים. 89 ₪. 

 

פרקשנט קאווה הרדאד סגורה וידה רזרבה: סדרת הרזרב של היקב, קאווה איכותית בעלת טעמים מורכבים, אלגנטית ובעלת סיומת ארוכה. 36 חודשי יישון.  159 ₪. 

 

בקבוק השבוע: שיבאס ריגאל XV 

 

שיבאס ריגאל, המותג שבאמת אין צורך להציג, משיק את 'שיבאס XV', בלנד המתיישן למשך מינימום 15 שנה ועבר סיומת קפדנית בחביות קוניאק, מאזור גראנד שמפיין. בכך, לראשונה, משלב המותג בין שני המשקאות היוקרתיים לבין מסורת וחדשנות. השימוש בחביות קוניאק יוצר פרשנות מעודנת וקטיפתית לסגנון המסורתי של שיבאס, ונותן למשקה סיומת מתקתקה מעט, שמזכירה סיומת של קוניאק. 

 

 

השיבאס החדש הוא בעל ארומה עשירה וניחוח של ריבת תפוזים, קינמון וצימוקים בשלים, ומתהדר בטעם פירותי עם רמיזות של ריבת חלב וקרמל, המוביל לסיומת של מרקם חלק המתעגל בחיך, עם רמזים מעודנים של וניל, כיאה לוויסקי עם נוכחות בלתי מתפשרת. הוא נוצר כמחווה למומחי ערבוב החביות ולקטגוריה המסורתית של הקוניאק.  

 

כמה: 169 ₪. 

 

אירוע השבוע: יקב MAIA מתארח במסעדת שלו ביער לערב טאפסים ויין לוהט


זה קורה בחמישי הקרוב (20.12) - מסעדת 'שלו ביער' שבקריית טבעון, מקדישה ערב שלם לים התיכון, עם מנות טאפס מיוחדות ממטבח השף ומגוון יינות יקב מאיה. 
התפריט כולל מגוון מנות טאפס כמו סיגרים במילוי גבינות אריסה ואגוזים, טרטר אלבקור מעושן וקרפציו סלק בתחמיץ כמון ולימון, ומגוון יינות יקב מאיה כמו מארה נוסטרום, מארה רד, מארה וייט ומארה רוזה. 


דוד בר אילן, יינן יקב מאיה, ילווה את הערב בהסברים וסיפורים מאחורי הקלעים של עולם היין והיינות הים תיכוניים.

בקבוקים מיקב מאיה. צילום: אורי שדה

 

מתי: חמישי 20.12.18 בשעה 20.00
איפה: שלו ביער. 04-983-1837. שיכון אלה 2, קרית טבעון
כמה: 200 ₪ לאדם

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.